Haberler

Geçen yıl kayyum atanan 56 yıllık Yörsan resmen iflas etti

Güncelleme:

Balıkesir'in Susurluk ilçesinde süt ve süt ürünleri üretiminde faaliyet gösteren ve geçtiğimiz yıl kayyum atanan Yörsan'ın iflas talebi kabul edildi. 1964 yılında Sebahattin, İzzettin ve Şerafettin Yörük tarafından Ankara'da Yörükler Limited Şirket adıyla kurulan şirketin kendi adını taşıyan büyük bir dinlenme tesisi de bulunuyor.

Susurluk Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen davada YÖRSAN'ın iflasına karar karar verilerek kararın hemen uygulanması için İflas Müdürlüğü ile Susurluk Ticaret Müdürlüğü'ne bildirilmesi kararlaştırıldı.

Geçtiğimiz yıl ekonomik sebeplerden dolayı şirket yönetimine kayyumun atandığı Yörsan firmasının iflas talebi Susurluk Asliye Hukuk Mahkemesi'nde kabul edildi. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen davaya şirket yetkilileri ile üretici birliklerinin temsilcileri katıldı.

56 YIL ÖNCE KURULMUŞTU

1964 yılında Sebahattin, İzzettin ve Şerafettin Yörük tarafından Ankara'da Yörükler Limited Şirket adıyla kurulan şirket, ilk olarak zeytin üretimiyle başlamıştı.

Hemen ardından 1970 yılında peynir üretimine başlayan şirketin iş hacmi 1975 yılında Maltepe'de buzhane satın alımıyla büyümeye başladı. 1979 yılında Susurluk'ta bir mandıra satın alan şirketin fabrikası ise yine Susurluk'ta 1984 yılında faaliyete geçti. Aynı tarihte de Yörsan A.Ş kuruldu.

1985 yılında ilk kez pastörize süt üretimine ve kültür peynirciliğine başlayan şirket 1996 yılından sonra bayilik sistemiyle Türkiye'de hızla büyümeye başladı.

1999'da Susurluk'ta yeni bir fabrikanın temelleri atılırken, bu fabrika 2002 yılında hizmete başladı.

2013 yılında Yörsan'ın yüzde 80 hissesi Dubaili Abraaj Capital'e satılmıştı.

Yörsan'ın süt ürünleri üretiminin yanı sıra Susurluk'ta kendi adını taşıyan büyük bir dinlenme tesisi de bulunuyor.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Susurluk Ankara Yörsan Haberler

Bakmadan Geçme

Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (24)

Tarafsız Taraftar:

Neyi elinize aldınız da; batırmadınız..!!!???.????????

20
13
yanıtYanıtla
ZAFER K.:

Çoluğunuzdan çocuğunuzdan çıksın!

14
14
yanıtYanıtla
Yapma!:

Ayıptır, günahtır. Çoluğa çocuğa beddua etmek de ne demek? Döner dolaşır senin evladına gelir. Allah bütün çocukları korusun. Her kim günahkarsa, suçluysa o zaten çekecek cezasını. Çocuklar melektir!

yanıt23
yanıt2
İBRAHİM AKSEL:

KULDAN ZİYAN GELMEZ HAK YAZMADIKÇA HAK ZİYAN YAZMAZ KUL AZMADIKÇA !!!!!

12
6
yanıtYanıtla
efendy:

batan dubaii firması 2013 yılında yüzde 80 hisseleri almışlar. niye üzüldünüz bu kadar

10
4
yanıtYanıtla
gss mağduru:

birader laf olsun torba dolsun diye saçma sapan bi yorum yazmışsın. yüzde 80 dubaililerin olabilir ama yanlış bilmiyosan 300 e yakın bizim vatandaşımız çalışıyo orda. Yani firmanın batmasıyla bu insanlar işsiz kalıcak hatta belki tazminatlarını bile alamıcaklar. onların yerinde sen olsan gene böyle yorum yaparmıydın?? ayrıca yörsan kaliteli ürünleri olan bi markaydı yazık oldu

yanıt11
yanıt1
Erkan:

Batan kim olursa olsun. Adamlar resmen dubaili firmayı dolandırmışlar. Para uğruna yapılmamalıydı bu.

yanıt0
yanıt0
qorjux:

kayyum atanıp batmayan

12
2
yanıtYanıtla
mehmet:

islas ilan etmişti. bütün şirketler devlet malıdır. gayyum atanır bak doğrumu kurtarılma imkanı varmı diye.

yanıt1
yanıt1
Hakan:

Memleket batmış bu yörsandiyor siz tazminatları alabilecekmisiniz bakalım

12
0
yanıtYanıtla
Tüm 24 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title