Haberler

Gaziantep: Gaziantep'te Yerel Yönetimler

Gaziantep'in Şehitkamil Belediye Başkanı Metin Özkarslı, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Nöfer Küllük'ün Belediyenin Temizlik İhalesiyle İlgili İddialarına Cevap Verdi.

Gaziantep'in Şehitkamil Belediye Başkanı Metin Özkarslı, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Nöfer Küllük'ün belediyenin temizlik ihalesiyle ilgili iddialarına cevap verdi.

Şehitkamil Belediyesi'nde düzenlediği basın toplantısında iddiaları yanıtlayan Özkarslı, belediyenin her yıl yaptığı temizlik ihalesine iki firmanın katıldığını ve bu firmalardan biri olan NORM şirketinden iş deneyim belgesi istendiğini, ama firmanın getirdiği belge şartnameye uygun olmadığı için ihale dışı bırakıldığını söyledi. Özkarslı, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İhaleye iki firma şartname satın alarak katılmak istemiştir. Belediyemize dosya teslim eden NORM ve ŞEKABEL şirketlerinin katılımıyla ihale gerçekleştirilmiştir. Katılımcılardan NORM firmasının ihale şartnamesinde işi daha önce yaptığının belirlenmesi için 'iş deneyim belgesi' istenmiştir. Ancak bu firmanın getirdiği belge şartnamede istenen nitelikte olmadığından firma ihale dışı bırakılmıştır. İhale süreci 4734 sayılı kanun hükümlerinin uygulanmasına ilişkin hükümler çerçevesinde devam etmektedir."

İhale süreci henüz tamamlanmadığı halde CHP İl Başkanı Nöfer Küllük'ün basın toplantısı yaptığını ve dışardan müdahalelerin ihale sonucunu etkileyeceğini ifade eden Özkarslı, "Çok değerli bir partinin böyle basit işlerle uğraşmaması gerekir. Dışarıdan yapılacak müdahalelerin ihale sonucunu etkileyeceğini sayın il başkanının bilmesi gerekir. Bu yüzden yapılan basın toplantısı yasalara aykırı bir davranış teşkil etmektedir. Eğer idaremiz eksik evrakla müracaat eden firmaya ihaleyi vermiş olsaydı, asıl o zaman kanuna aykırı davranmış olacaktı. Anlaşılan amaç ihale sonucunu değerlendirmek değil, kulaktan dolma bilgilerle kamuoyunu yanıltmaktır. ŞEKABEL şirketi belediyemiz adına bugüne kadar birçok başarılı projeye imza atmıştır. İddia edildiği gibi ŞEKABEL şirketi rant kapısı değil, belediye hizmetlerinin hayata geçirilmesinde öncülük etmiştir" şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

Balıkesir'de üniversiteli motokuryeyi bıçaklayarak öldüren katilin 6 ayrı suç kaydı çıktı

Balıkesir'de üniversiteli motokuryeyi bıçaklayarak öldüren katilin 6 ayrı suç kaydı çıktı

Bakmadan Geçme

15 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 15 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 15 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 15 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 15 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 15 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 15 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Arda Güler Real Madrid'de kaç gol attı? 15 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 15 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 15 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Talisca Beşiktaş'a gelecek mi? Al Nassr Talisca'yı gözden çıkardı Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 15 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Otoyol ve köprü geçiş ücretlerine zam mı geldi? (ZAMLI) Köprü geçiş ücretleri ne kadar oldu? 15 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 15 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 15 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
Fidan'dan Hamas için 'Terör örgütü' ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Fidan'dan Hamas için "Terör örgütü" ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

title