Haberler

Gazeteci-yazar Ahmet Kabaklı'nın Vefatının 6. Yılı

Elazığ Valisi Muammer Muşmal ve Fırat Üniversitesi (Fü) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hamdi Muz, Gazeteci-yazar Ahmet Kabaklı'nın Vefatının 6. Yılı Dolayısıyla Birer Mesaj Yayımladı.

Elazığ Valisi Muammer Muşmal ve Fırat Üniversitesi (FÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hamdi Muz, gazeteci-yazar Ahmet Kabaklı'nın vefatının 6. yılı dolayısıyla birer mesaj yayımladı.

Vali Muammer Muşmal, yayımladığı mesajında, zengin bir Türk kültürüne sahip, kalemini ve fikrini vatan millet hayrına kullanan, eserleriyle Türk milletinin, özellikle gençlerin kalbinde yer etmiş, Elazığ'ın yetiştirdiği büyük üstat olan Ahmet Kabaklı'yı 6 yıl önce bugün ebediyete uğurladıklarını hatırlattı. Kabaklı'nın, ömrünü ülkesine hizmetle geçirdiğini, Türkiye'ye, Türk milletine ve Türkçe'ye aşık bir insan olduğunu anlatan Muşmal, "O, Cumhuriyetimize, milli kültür ve değerlerimize gönülden bağlı, Türk dilinin, kültür ve sanatının, kısacası bizi biz yapan değerlerin korunması için hayatının her döneminde inançla, kararlılıkla kendisi ve milleti adına mücadele etmiştir. Şeyh'ül Muharririn (yazarların şeyhi) Ahmet Kabaklı, bedenen aramızdan ayrılmış olmasına rağmen ardında bıraktığı ciltler dolusu eserleriyle bugün de Türk milletine ve Türk gençliğine ışık tutmaktadır. Türk milletine ve tarihimize mal olmuş Ahmet Kabaklı'nın tüm Elazığlılar'ın ve Türk dünyasının gönlünde sonsuza kadar yaşayacağına inanıyor, kendisini rahmet ve şükranla anıyorum" dedi.

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hamdi Muz ise, merhum Kabaklı'nın nesiller boyu etkileri devam edecek bir insan olduğunu; düşünceleri, ilkeleri ve idealleriyle hep yaşayacağını kaydetti. Kabaklı Hoca'nın yerinin asla doldurulamayacağını söyleyen Rektör Muz, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Merhum Kabaklı Hoca, Elazığımız'ın yetiştirdiği kıymetli bir fikir adamı, şair ve yazardır. Bugün O'nun eksikliğini elbette ki derinden hissediyoruz. Kabaklı Hoca'nın yerini doldurmak mümkün değildir. Nesiller boyu etkileri devam edecek bir büyük insan olan Kabaklı Hoca, düşünceleriyle, ilkeleriyle ve hedefleriyle hep yaşayacaktır; çünkü Ahmet Kabaklı Hoca, Türk dünyasını aydınlatan bir ışık, düşünce dünyamıza yön veren bir rehber, Türk edebiyatını zenginleştiren bir cevher, Türk milleti için ise dirliğimiz ve birliğimiz için çaba sarfeden bir düşünce adamıydı. Bu düşüncelerle merhum Kabaklı Hoca'yı vefatının 6. yıldönümünde saygıyla, sevgiyle, minnetle ve rahmetle anıyoruz."

(EK-EST-NÇ-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title