Haberler

AMD'den oyunlarda bekleme derdini bitirecek teknoloji!

Güncelleme:

AMD, Smart Access Storage isimli depolama çözümüyle merak uyandırdı. İşte AMD'nin oyun deneyimini katlayacak yeni teknolojisi.

Oyunculara yönelik planlarını artıran AMD, son olarak depolama çözümlerine yönelmiş gibi gözüküyor. Sızdırılan ilk bilgilere göre Smart Access Storage olarak adlandırılan yeni teknoloji, muhtemelen bir tür depolama hızlandırma yeniliği sağlayacak.
Mayıs ayının sonunda başlayacak olan Computex 2022'de gün yüzüne çıkması beklenen Smart Access Storage'in tam olarak ne işe yarayacağı henüz belirsiz. Ancak sızıntıyı yapan kaynaklar, özellikler oyun bilgisayarlarına yönelik avantajlara dikkat çekti.
AMD'den 2022 yılının ilk çeyreğinde rekor gelir!
AMD, Smart Access Storage ile depolamada çağ açacak
VideoCardz'da yer alan yeni bir rapora göre AMD, kullanıcılarına depolama ve oyunlar konusunda yardımcı olacak bir teknoloji üzerinde çalışıyor. Henüz işlevi belirsiz olan Smart Access Storage isimli bu özelliğin, ilk olarak Corsair Voyager dizüstü bilgisayarlarda yer alacağı ifade edildi.

Microsoft DirectStorage API'a dayanacağı düşünülen yeni Smart Access Storage'in, özellikle oyunlardaki bekleme süresini kısaltması mümkün gibi görünüyor. Mart ayında kullanıma sunulan DirectStorage API, oyunların yükleme sürelerini büyük ölçüde düşürmesiyle meraklandırmıştı. Daha önce bu özellik Xbox Series konsollarda yer alıyordu.

Microsoft'un teknolojisi, NVMe SSD'lerde oyun yükleme sürelerini kısaltmanın haricinde başka yeteneklere de sahip. Oyun içerisindeki varlıkların daha hızlı yüklenmesine imkan sağlayan API, özellikle açık dünya oyunlarının akıcı çalışmasını sağlıyor. AMD'nin çözümünün de benzer şeyler yapacağını düşünüyoruz.

Corsair'in ilk oyun laptopu olacak Voyager serisinin, Computex 2022 lansmanı sonrasında Haziran ayında piyasaya sürülmesi planlanıyor. AMD ile iş birliği yaparak yeni SSD çözümü üzerinde çalışan Corsair'in, Computex 2022 etkinliği sırasında resmi bilgiler vermesi olası görünüyor.

Corsair Voyager dizüstü bilgisayarın, Ryzen 9 6900HX işlemci ve Radeon RX 6800M ekran kartına yer vermesi ve tamamen AMD destekli bir oyuncu bilgisayarı olacağı düşünülüyor. Bu yüzden AMD'nin yeni teknolojisini ilk kullanacak model olması da şaşırtmıyor.

Peki sizin AMD Smart Access Storage hakkındaki düşünceleriniz neler? Görüşlerinizi yorumlar kısmında veya SDN Forum'da bizlerle paylaşmayı unutmayın.

Kaynak: Shiftdelete / Gamegar

Advanced Micro Devices Microsoft Haberler

Bakmadan Geçme

7 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Rasim Ozan Beyaz Futbol'da neden yok, Beyaz TV'den ayrıldı mı? 7 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 7 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 7 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 7 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Fenerbahçe'nin şampiyonluk şansı var mı? Fenerbahçe nasıl şampiyon olur? Şampiyonlukta ikili averaj mı genel averaj mı? Ligde puanlar eşit olursa kim şampiyon olur 2024?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title