Haberler

Galatasaray, sahasında Göztepe'yi 3-1 mağlup etti

Güncelleme:

Süper Lig'in 33. haftasında Galatasaray, Göztepe'yi konuk etti. 2 penaltının kaçtığı, 2 golün de VAR'dan iptal edildiği maçta sarı-kırmızılar, rakibini 3-1'lik skorla mağlup etmeyi başardı ve 8 maç sonra Süper Lig'de 3 puanla tanıştı.

Süper Lig'de 33. hafta maçında Şampiyonlar Ligi şansını sürdürmek isteyen Galatasaray ile iddiası kalmayan Göztepe karşı karşıya geldi. Mücadelede kazanan 3-1'lik skorla Galatasaray oldu.

Galatasaray'ın gollerini 60. dakikada Marcelo Saracchi, 81. dakikada frikikten Emre Akbaba ve 90+7. dakikada Yunus Akgün kaydetti.

FRİKİKTEN GOL 3,5 YIL SONRA GELDİ

Galatasaray, 3,5 yıl aradan sonra frikikten Emre Akbaba ile gol bulmuş oldu. Göztepe'nin tek golü Stefano Napoleoni'den geldi.

İKİ PENALTI KAÇTI

Galatasaray'ın ikinci yarıda kazandığı penaltıda Adem Büyük, Beto'ya takıldı. Ancak Beto'nun çizgiyi geçtiği gerekçesiyle tekrarlanan penaltıda Younes Belhanda da üst direği nişanladı.

Bu galibiyetin ardından Galatasaray puanını 55'e yükseltti. Göztepe 39 puanda kaldı.

Süper Lig'de gelecek hafta Galatasaray, Antalyaspor'a konuk olacak. Göztepe, Sivasspor'u ağırlayacak.

MAÇTAN DAKİKALAR

Dakika 3: Ömer Bayram'ın kullandığı köşe vuruşuna kale önünde Belhanda kafayı vurdu, şutu üstten dışarı gitti.

Dakika 5: Seri'nin kullandığı serbest vuruşta ceza sahası içinde topa kimse dokunamadı ve kaleye yönelen topu Göztepe kalecisi Beto kornere çeldi.

Dakika 10: Ceza yayı üzerinde topla buluşan Soner'in vuruşu yandan az farkla auta gitti.

Dakika 18: Feghouli'nin savunma arkasına attığı pasta topla buluşan Emre Akbaba'nın vuruşu az farkla dışarı gitti.

Dakika 19: Mariano, Feghouli ile ver-kaç yaptı ve sağ kanattan ortaladı. Ceza yayı üzerinde topla buluşan Feghouli'nin vuruşu üstten auta çıktı.

Dakika 22: Galatasaray'da Adem Büyük, kaleci Beto'ya baskı uygulayıp topu kazandıktan sonra ağları havalandırmıştı. Ancak VAR kontrolünde Adem Büyük'ün gol öncesinde Beto'ya faul yaptığı tespit edildi ve gol geçerli sayılmadı.

Dakika 43: Kaleci Okan'ın hatalı pasıyla ceza sahasında topla buluşan Mossoro'nun uzak köşeye plase vuruşu az farkla auta çıktı.

Galatasaray, sahasında Göztepe'yi 3-1 mağlup etti

İKİNCİ YARI

Dakika 49: Sofiane Feghouli, ceza sahasında Atınç Nukan'ın müdahalesiyle yerde kaldı. Maçın hakemi Koray Gençerler beyaz noktayı gösterdi. Adem Büyük'ün kullandığı penaltıyı Beto kurtardı ancak çizgi ihlali yaptığı gerekçesiyle hakem penaltıyı tekrarlattı. Topun başına bu kez Belhanda geçti ancak onun vuruşunda da top üst direğe çarpıp dışarı çıktı.

Dakika 54: Berkan'ın sol kanattan yaptığı ortasına kale önünde Mossoro vurdu, şutunu kaleci Okan kurtardı.

Dakika 60: Seri'nin kullandığı serbest vuruşu Göztepe savunması uzaklaştırdı, ardından ceza yayı üzerinde topla buluşan Saracchi'nin gelişine vuruşu ağları havalandırdı.

Dakika 65: Ceza sahasında oluşan karambolün ardından kale önünde bir anda topla buluşan Napoleoni'nin gelişine vuruşu ağları sarstı ancak pozisyonu VAR'da inceleyen hakem Koray Gençerler, Halil Akbunar'ın Saracchi'ye faul yaptığını tespit etti ve golü iptal etti.

Dakika 77: Murat'ın sağ kanattan yaptığı ortasına ceza sahasında kafayı vuran Napoleoni'nin şutu ağlarla buluştu.

Dakika 81: Frikik atışını gole çeviren Emre Akbaba, takımını bir kez daha öne geçirdi.

Dakika 90+3: Atınç'ın kafa pasıyla ceza sahasının sağ çaprazında topla buluşan Halil'in vuruşu direkten geri döndü.

Dakika 90+7: Taylan'ın pasıyla topu boş kaleye gönderen Yunus Akgün, maçın skorunu belirledi.

Galatasaray, sahasında Göztepe'yi 3-1 mağlup etti

MAÇTAN NOTLAR

Süper Lig'in 33. haftasında İzmirli renktaşı Göztepe'yi konuk eden Galatasaray, son maçına göre kadroda 3 değişiklikle sahaya çıktı.

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, geçen hafta MKE Ankaragücü ile oynanan maça ilk 11'de başlayan futbolculardan Martin Linnes, Emin Bayram ve Taylan Antalyalı'yı yedeğe çekti.

Tecrübeli teknik adam, Göztepe karşısında bu futbolcuların yerlerine Mariano Filho, sakatlığı geçen Ryan Donk ile kırmızı kart cezası biten Sofiane Feghouli'yi sahaya sürdü.

İstanbul'un sarı-kırmızılı ekibi, karşılaşmaya Okan Kocuk, Mariano Filho, Ryan Donk, Marcao, Marcelo Saracchi, Jean Michael Seri, Younes Belhanda, Sofiane Feghouli, Emre Akbaba, Ömer Bayram ve Adem Büyük ile başladı.

FALCAO VE LEMINA YİNE YOK

Galatasaray'da sakatlıkları nedeniyle tedavilerine devam edilen Radamel Falcao ile Mario Lemina, Göztepe maçının kadrosunda yer almadı.

Sarı-kırmızılı takımda büyük umutlarla transfer edilen Falcao, transferinden sonra oynanan 42. resmi maçın 20'sini sakatlığı nedeniyle kaçırdı.

Mario Lemina ise Galatasaray'a geldiğinden beri sakatlık sebebiyle resmi maçlarda 13. kez takımını yalnız bıraktı.

Bu arada iki takımın futbolcuları maç öncesinde düzenlenen seremoniye üzerinde "Kadına şiddete dur de" mesajının yer aldığı tişörtlerle çıktı.

Kaynak: Haberler.com / Spor

Galatasaray Haberler

Bakmadan Geçme

İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Göz seğirmesi neden olur? Göz seğirmesi belirtileri, ne anlama geliyor? Fatih Mehmet Maçoğlu'nun yeni işi ne? Maçoğlu'nun yeni mesleği ne oldu? ANOREKSİYA NEDİR? Nihal Candan'ın hastalığı anoreksiya ne, belirtileri neler? İntegral müfredattan ne zaman kaldırılacak? Yeni müfredat belli oldu mu? Yeni müfredat hangi sınıfları kapsayacak? Yurtiçi Kargo hafta sonu açık mı? Yurtiçi Kargo hafta sonu dağıtım yapıyor mu, çalışıyor mu 2024? İNTEGRAL Müfredattan kaldırılacak mı? 12. Sınıf konusu integral kaldırıldı mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title