Haberler

Fukuşima Gibi Yer Yarıldı Evlerin Duvarları Çatladı

Güncelleme:

Tire İlçesi Akçaşehir Köyünde 20 Metreye Varan Derin Çatlaklar Oluştu.

İzmir İl Genel Meclisi Başkanı Serdar Değirmenci, CHP Grup Başkanvekili Hüseyin Mumcuoğlu, İl Encümeni Gönül Ayaz, Çevre ve Sağlık Komisyonu ile Köye Yönelik Hizmetler Komisyonu üyelerinden oluşan heyet, Tire Akçaşehir köyünde meydana gelen çatlaklarda incelemelerde bulundu.

Çatlaklar Korkutuyor.

Tire Akçaşehir köyünde yaşayan ve mağdur olduklarını belirten köylüler, evlerinde oluşan çatlakları İl Genel Meclisinden gelen heyete göstererek bir an önce çözüm bulunmasını istediler. Akçaşehirliler, köylerinde sadece birkaç kişinin bu yarıklardan ve çatlaklardan şikayetçi olduğunu, aslında köyde bulunan evlerin % 70'ine yakın bir bölümünün hasarlı durumda olduğunu, ancak köylünün büyük bir kesiminin bu madende çalıştıkları için konuşmadıklarını iddia ettiler. Köylüler inceleme yapan heyetten evlerin yakınındaki tarlalarda oluşan büyük çatlaklarda acilen güvenlik önlemi alınmasını istediler.

Geniş kapsamlı rapor hazırlanacak

Geçtiğimiz aylarda Akçaşehir köylülerinin yargıya taşıdığı, topraklarda ve evlerde oluşan çatlaklar üzerine harekete geçen İzmir İl Genel Meclisi Üyeleri, bahsi geçen bölgede incelemelerde bulundu. Tire Linyit Kömür İşletmelerinin sebep olduğu ileri sürülen çatlakların verdiği zararları yerinde inceleyen heyet, konunun takipçisi olacaklarını belirterek, konunun Mayıs ayı olağan Meclis toplantılarında gündeme geleceğini de söylediler.

Tire Akçaşehir Köy Muhtarı Muammer Başkan'ın eşlik ettiği heyet hasarlı olduğu belirtilen evleri gezdikten sonra konu ile ilgili olarak kapsamlı bir rapor hazırlayacaklarını söylediler.

Konunun takipçisiyiz

Muhtardan ve evlerinde çatlaklar oluşan vatandaştan bilgi alan İl Genel Meclis Başkanı Serdar Değirmenci, yaptığı açıklamada, konunun takipçisi olacaklarını vurguladı. Değirmenci, "Burada gördüğümüz çatlakların linyit madeninden kaynaklandığını düşünüyoruz. Fakat Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı Maden İşleri Genel Müdürlüğü'nün de bir araştırma yaparak kesin sonucu bildirmeleri gerekiyor.

Ancak gelecek rapordan sonra neler yapılabilir ona bakacağız. Bizden önce İzmir İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünün 5 kişilik bilirkişi heyeti yarıkların ve hasarın heyelandan kaynaklanmadığını tespit etmiş, sonucu Maden İşleri Genel Müdürlüğü'ne bildirmiştir. Şimdi Maden İşleri Genel Müdürlüğü bir inceleme yapacak ve son raporu onlar verecekler. Biz de bu raporun hazırlanmasını hızlandırmak için elimizden geleni yapacağız, konunun yakın takipçisi olacağız" dedi.

Acil önlem alınması lazım

Evlerde ve tarlalarda oluşan çatlakların insan ve hayvanların can güvenliğini tehlikeye atabileceğini belirten İl Genel Meclisi Başkanı Serdar Değirmenci, "Çatlak duvarlı evlerde yaşayan vatandaşlarımızın her zaman hayati riskleri var. Bir an önce evlerin yakınlarında bulunan tarlalarda meydana gelen büyük çatlaklara önlen alınması gerekiyor. Konuyu ilgili komisyonlarımız inceledikten ve raporlarını hazırladıktan sonra gerekli girişimleri bir an önce yapacağız" diye konuştu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ben Bu Cihana Sığmazam neden bitiyor, 2. sezon devam edecek mi? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title