Haberler

Forbes Merkel'i En Güçlü Kadın Seçti

ABD merkezli Forbes Dergisi'nin 15 yıldır seçtiği dünyanın en güçlü 100 kadını listesinin ilk sırasında bu yıl da Almanya Şansölyesi Angela Merkel yer aldı.

Sekiz yıldır dünyanın en güçlü kadını seçilen Almanya Başbakanı Angela Merkel'den sonra listenin ikinci sırasını İngiltere Başbakanı Theresa May, üçüncü sırasını ise Uluslararası Para Fonu Başkanı Christine Lagarde aldı. Böylelikle ilk üç sırayı Avrupalı kadınlar oluşturdu.

ABD'li otomobil üreticisi General Motors'un patronu Mary Barra dördüncü sırada, beşinci sırada ise ABD finans devi Fidelity CEO'su Abigail Johnson yer aldı. En genç kadın olarak ABD Devlet Başkanı Trump'ın kızı Ivanka Trump 24., en yaşlı kadın olarak ise İngiltere kraliçesi II Elizabeth 23. sırada yer buldu. Türkiye'den ise listede Güler Sabancı 64. sırada yer aldı.

Dünyanın en güçlü 100 kadını listesi oluşturulurken kadınların finansal güç (şirket değeri, karlılık), medya görünürlüğü, iş hayatından sivil topluma, politikadan teknolojiye her alanda oluşturduğu etkiye göre belirleme yapılıyor. - FRANKFURT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Amerika Birleşik Devletleri Angela Merkel Almanya Forbes Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title