Haberler

Filistinli Başmüzakereci Erakat, Abbas ile Meşal Görüşmesinin Gerçekleşeceğini Bildirdi

Filistin Başmüzakerecisi Saeb Erakat, Filistin Yönetimi Lideri Mahmud Abbas ile Sürgündeki Hamas Lideri Halid Meşal Arasında Şam'da Yapılması Beklenen Görüşmenin Gerçekleşeceğini Belirtti.

Filistin Başmüzakerecisi Saeb Erakat, Filistin Yönetimi Lideri Mahmud Abbas ile sürgündeki Hamas lideri Halid Meşal arasında Şam'da yapılması beklenen görüşmenin gerçekleşeceğini belirtti.

Suriye ziyaretinde Abbas'a eşlik eden heyetin arasında bulunan Erakat, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Mahmud Abbas ile Halid Meşal arasında bu akşam bir görüşme gerçekleşecek" dedi.

Hamas Sözcüsü Fevzi Barhum da konuyla ilgili olarak, "Bu gece bir toplantı yapılması konusunda bir öneri var. Ancak toplantının yapılması için arabulucular arasında görüşmeler sürüyor. Umarız başarılı olurlar ve görüşme bu gece gerçekleşir" diye konuştu.

Hamas yetkilisi Musa Ebu Marzuka ise bugün yaptığı açıklamada, görüşmenin gerçekleşmeyeğini ifade etmişti.

Abbas ve Meşal arasında yapılacak bir görüşme, Hamas ve El Fetih arasında güç mücadelesini yumuşatacak bir çözüm olarak görülüyor.

(AFP-SŞ-SŞ-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title