Haberler

Filipinler'de genel ve yerel seçimler öncesi sessizlik hakim

Güncelleme:

Filipinler'de yaklaşık 67,6 milyon seçmenin sandık başına gideceği yarınki genel ve yerel seçimler öncesi sessizliğin hakim olduğu bildirildi.

Filipinler'de yaklaşık 67,6 milyon seçmenin sandık başına gideceği yarınki genel ve yerel seçimler öncesi sessizliğin hakim olduğu bildirildi.

East Cost Daily'nin haberine göre, polis yetkilileri, yarın düzenlenmesi planlanan seçim öncesi ülkedeki genel durumun "oldukça sakin" olduğunu belirtti.

Filipinler Ulusal Polis Sözcüsü Jean Fajardo, basın toplantısında yaptığı konuşmada, "Seçimlerin barışçıl geçeceğine inanıyoruz." ifadesini kullandı.

Seçim kampanyalarının başlamasından bu yana, Nueva Ecija ve Ilocos Sur kentlerinde yerel adayların destekçileri arasında meydana gelen silahlı çatışma da dahil olmak üzere 16 olay kaydedildi.

2016 genel seçimlerindeki 133 ve 2019 ara seçimlerindeki 60 olaya kıyasla ülkede bu yıl seçim öncesi görülen olay sayısının "iyi" olduğu belirtildi.

Filipinliler, yarın Rodrigo Duterte'nin varisinin yanı sıra bir başkan yardımcısı, 12 senatör, yüzlerce kongre üyesi ve binlerce vali, belediye başkanı ve il meclis üyelerini seçmek üzere sandık başına gidecek.

Devlet başkanlığı seçimi, Filipinler Devlet Başkanı Yardımcısı Leni Robredo ve eski diktatör Ferdinand Marcos'un aynı isimli "Bongbong" lakaplı oğlu arasında yaşanacak.

Ülkede, 2009'da Maguindanao eyaletinde, siyasiler arasındaki gerilimin ardından Ampatuan aşireti, rakipleri Esmael Mangudadatu'nun ailesi, akrabaları ve 32 gazetecinin olduğu 58 kişilik konvoyu kaçırarak infaz etmişti.

Ülkede, Kasım 2021'de Zamboanga kentinde mayıstaki seçimlerde yeniden aday olmaya hazırlanan bir belediye başkanı öldürülmüştü.

Kaynak: AA / Güncel

Filipinler Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Real Sociedad Real Madrid maçı CANLI izle! 26 Nisan Arda Güler'in Real Madrid maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Arda Güler GOL izle! Real Sociedad – Real Madrid Arda Güler GOL izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title