Haberler

Figen Yüksekdağ: Çok Can Aldık

Güncelleme:

HDP Eş Başkanı Figen Yüksekdağ'ın MLKP'li canlı bombalar için düzenlenen ve basına kapalı toplantıda teröristleri öven ve teşvik eden sözler sarf ettiği ortaya çıktı.

Aralarında Figen Yüksekdağ'ın da bulunduğu 2'si tutuklu 13 sanığın yargılandığı davanın iddianamesi ortaya çıktı. İddianamede Figen Yüksekdağ'ın AK Parti binasına saldırı girişiminde parçalanarak ölen terör örgütü MLKP üyesi canlı bomba Yasemin Çiftçi'yi anma toplantısında söylediği sözler de yer aldı.

"ÇOK CAN ALDIK" SÖZLERİ DİNLEMEYE TAKILDI

MLKP'li canlı bombalar için ESP tarafından düzenlenen ve basına kapalı gerçekleşen toplantıda konuşan Yüksekdağ'ın konuşması mahkeme kararıyla yapılan ortam dinlemesine takıldı. Figen Yüksekdağ'ın konuşmasında, "Devrimci hareketin komünist evlatları olarak bizler asla yenilgiyi kabul etmedik. Bu memlekette devrimci yürüyüşümüz içinde çok kazandık çok kaybettik. Çok yendik çok yenildik, Çok can aldık, çok can verdik" dediği ortaya çıktı.

TERÖRİSTE METHİYE DİZDİLER

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP)'nin düzenlediği toplantıda, MLKP'liler örgüt adına eylem yapan canlı bombalar için methiyeler düzülüyor. Figen Yüksekdağ başta olmak üzere MLKP terör örgütü üyeliğinden yargılanan M.A, S.A, M.S, T.D, M.T, S.P, A.B, Z.Y, Ç.G, A.Y, A.A ile E.T, yaptıkları konuşmalarda, örgüt adına canlı bomba olan teröristlerin yaptıkları eylemleri anlatarak gençleri bu yönde teşvik ediyor. 09.02.2012 yılında AK Parti Sancaktepe ilçe binasına eyleme giderken üzerindeki bombanın patlamasıyla hayatını kaybeden canlı bomba Yasemin Çiftçi'nin de anıldığı toplantıda, HDP eş Başkanı Figen Yüksekdağ, "çok can aldık" itirafında bulundu.

YÜKSEKDAĞ MLKP YÖNETİCİSİ

Silahlı terör örgütü kurma veya yönetme ve terör örgütü propagandası yapmaktan haklarında iddianame düzenlenen ve aralarında Figen Yüksekdağ'ın da bulunduğu 2'si tutuklu 13 sanığın yargılandığı dava, Adana 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam ediyor. İddianamede en önemli şüphelileri arasında yer Yüksekdağ ile ilgili, "Şüpheliler arasındaki iletişim tespitlerindeki ast üst ilişkisi gözetildiğinde ESP yönetici olan Figen Yüksekdağ Şenoğlu'nun terör örgütünün merkez yönetici konumunda olduğu anlaşılmıştır" değerlendirmesi yapılıyor.


CANLI BOMBA OLMAYA ÇAĞIRIYOR

Figen Yüksekdağ konuşmasında "Yaseminler varsa ve Yaseminleşecek olan genç yoldaşlarımız ve kardeşlerimiz varsa, bu dava asla ve asla yenilmeyecektir. Yasemin yoldaşın izinden yürümeye devam edeceğiz" diyerek, gençleri canlı bomba olmaya teşvik ediyor.

AĞIR HAPİS CEZASI İSTENİYOR

İddianamede, sanıkların "silahlı terör örgütü kurma veya yönetme", "terör örgütü propagandası yapma", "silahlı terör örgütüne üye olma" suçlarından 30 yıldan 75 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi. Yüksekdağ ceza aldığı takdirde, TBMM üyeliği, devlet, il, belediye, köy veya bunların denetim ve gözetimi altında bulunan kurum ve kuruluşlarca verilen, atamaya veya seçime tabi bütün memuriyet ve hizmetlerden mahrum olacak. Yüksekdağ, seçme ve seçilme ehliyeti ile siyasî haklarını kullanamayacak. (Kaynak: Star)

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Ak Parti Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
500

Yorumlar (290)

kral 54:

Kürtlerle kardeş gibi geçinmek istiyoruz böyle o.....pular çomak sokuyor

44
50
yanıtYanıtla
Müslüman Kürt:

İşte HDP işte pkk uyanın müslümanlar.

49
39
yanıtYanıtla
mahinur:

Şu arkasındaki iğrenç poster ve kendisi katillere benziyorlar her taraflari ürkütücü görünüyor

33
53
yanıtYanıtla
Ali:

Devrimci ve kominist PKK lı pislikler hepiniz gebereceksiniz. Bu ülkenin ekmeğini yiyor bu ülkenin insanına saldırıyorsunuz. Hepiniz İhanet ve dalalet içindesiniz. Allahın gazabı er geç gelecek.

50
35
yanıtYanıtla
asil kür:

seni yığdıramazlar yürekli kadın sen insanlığın baş tacısın bu kafatasçı zihinsel engeli faşistlerden seni anlamalarını bekleme. sen insanlığın unurusun o yüzden oyum yine san yine sana hdp hdp hdp diyorum

2
76
yanıtYanıtla
kerem:

siz türkler hımmm hiç adam olamadınız. . ne osmanlı nede şimdiki zihniyet entrakalarınızdan vazgeçemediniz. . ikdidarınız için herşey yaparsınız osmanlı bunun örneğidir

16
53
yanıtYanıtla
ali:

Figen gel sırtını banada daya

36
32
yanıtYanıtla
sadece hakikat:

Allah aşkına inançlı Kürt kardeşlerim , şu canlı bombanın resminin altındaki logoda yazan yazıları bir görün Leninist , Komünist nedir bir araştırın , PKK neye hizmet ediyor uzantısı olan siyasi parti hangi çizgide bir bakın sizin leninizmle , marksistlikle , komünistlikle ne işiniz var bu oluşumlar sizi düşünmüyor emin olun bir kere ideolojileri sizinkinden çok farklı.

41
25
yanıtYanıtla
hakiki:

Şu apo denen it i onca askerin katilini seven insanlara oy veren sözde chp li aydinlar görün bakalim

51
13
yanıtYanıtla
Turanci:

Figen bana dayayin diyorr

36
26
yanıtYanıtla
Tüm 290 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title