Haberler

Fenerbahçe'nin UEFA Kupası H Grubu'ndaki Rakipleri

Fenerbahçe'nin UEFA Kupası'ndaki Rakiplerinden Newcastle United, İngiltere'nin En Köklü Kulüplerinden Biri. 1881 Yılında Kurulan Kulübün Şu Anki Menajeri Glenn Roeder. Roeder 16 Mayıs 2006 Yılında Graeme Souness'ın Yerine Göreve Geldi. Roeder Yönetimindeki Newcastle, Şu Anda Premier Lig'te Oynadı...

Fenerbahçe`nin UEFA Kupası`ndaki rakiplerinden Newcastle United, İngiltere`nin en köklü kulüplerinden biri. 1881 yılında kurulan kulübün şu anki menajeri Glenn Roeder. Roeder 16 mayıs 2006 yılında Graeme Souness`ın yerine göreve geldi. Roeder yönetimindeki Newcastle, şu anda Premier Lig`te oynadığı 7 maçta 2 galibiyet 1 beraberlik 4 mağlubiyet alarak 13. sırada yer alıyor.

Premier Lig`in son maçında deplasmanda Manchester United ile karşılaşan Newcastle rakibine 2-0 mağlup oldu. Bu maçta Milli oyuncumuz Emre Belezoğlu mücadelenin 68. dakikasında sakatlanarak sahayı sedyeyle terketmek zorunda kalmıştı.

İngiltere`nin önemli ekiplerinden olan Newcastle kadrosunda barındırdığı yıldız futbolcular ile dikkat çekiyor. Bu futbolcuların başında Chelsea`den transfer edilen Damien Duff ve İnter`den bu sezon başı transfer edilen forvet oyuncusu Martins ve Liverpool`un eski golcüsü Michael Owen yer alıyor. Bunun yanısıra Celestine Babayaro, Emre Belezoğlu, Aybert Luque, Ameobi, Nolberto Solano`da kadroda yer alan diğer önemli futbolcular. Newcastel`ın efsane futbolcularından Alan Shearer ise daha önce futbolu bıraktığını açıklamıştı.

Maçlarını 52,387 kişilik St.James Park`ta oynayan kulüp siyah-beyaz renklere sahip. Newcasteli United, UEFA Kupasına İntertoto`da mücadele edip kaldı. Avrupa Kupalarında çok önemli bir başarısı bulunmayan siyah beyazlı ekip Premier Lig`te 1905, 1907, 1909, 1927 tarihlerinde şampiyon oldu. Bu tarihten sonra Newcastle Lig`teki en büyük başarını ise Premier Lig`i 1996-97 senesinde ikinci olarak tamamlayarak yakaladı.

CELTA VİGO...

SARI LACİVERTLİLERE EN BÜYÜK DESTEK, DEPORTİVOLU TARAFTARLARDAN

Fenerbahçe`nin UEFA Kupası`ndaki güçlü rakiplerinden biri de Celta Vigo.

Kardosunda önemli oyunculara sahip olan İspanyol ekibinin renkleri Mavi-Beyaz.

Celta de Vigo İspanya`nın Galicya bölgesinde bulunan Vigo kentinin takımı. 1923`te kurulan takım 2005-06 sezonunda tekrar La Liga`ya yükseldi. Takım maçlarını 31. 800 kişilik Balaidos Stadı`nda oynuyor. Başkanlığı Horacio Gomez Araujo`nun yaptığı mavi beyazlılar İspanya Ligi La Liga`da 4 puanla 14. sırada yer alıyor. Celta, oynadığı 5 maçta bir galibiyet ve bir beraberlik alırken, üç kez de mağlup oldu. Attığı 6 gole karşı kalesinde 7 gol gördü.

Celta Vigo ligde gecen sene inanılmaz bir yükseliş göstermesine rağmen, Şampiyonlar Ligi kapısından son anda döndü. Takımı İspanyollar`ın ¨Harry Potter¨ dedikleri Fernando Vazquez yönetiyor. Vazquez, Galatasaray`ın Mallorca ile oynadığı UEFA maçlarında da takımın hocalığını yapıyordu. Fatih Terim`li Galatasaray Vazquezli Mallorca`yı İspanya`da 4-1 yenmişti. Teknik direktör Fernando Vazquez`in Türk takımlarına şansı pek tutmuyor. Celta Vigo`nun bu sezonki en önemli transferi Real Madrid`den transfer edilen Uruguaylı defansif orta saha oyuncusu Pablo Garcia.

Celta Vigo, UEFA Kupası 1. turunda Belçika`nın Standart Liege takımını deplasmanda 1-0 ve sahasında 3-0 yenerek adını gruplara yazdırdı. Mavi beyazlılar tipik bir deplasman takımı olarak göze çarpıyor.

Celta Vigo La Liga`da oynadığı ilk maçta kendi evinde Barcelona`ya 3-2 yenildi. Geçen yılın Avrupa ve La Liga şampiyonu Barca, Celta Vigo karşısında zor bir galibiyet aldı. Ardından ligin yeni takımı Nastic de Tarragona`yı deplasmanda 2-1 yendi. Celta 3. haftada Espanyol`a son dakika golüyle yenildi. Osasuna`ya kendi evinde 2-0 mağlup olan Celta, son haftada Santander deplasmanından 1 puanla döndü.

Gelenler: Nene (Aleves) George Lucas (Gremio de Portoalegre), Jorge, Atletico de Madrid, Luque (Lazio), Guayre, (Villareal)

Gidenler: Vela (Arsenal), Toni Moral (Alavés), Iago Bouzón (Recreativo), Maric (Las Palmas), Sergio (Zaragoza), José Enrique (Villarreal), Silva (Valencia), Giovanella, Juan Sánchez, Méndez

BAŞARILARI;

1 UEFA İntertoto Kupası (2000`de kazandı) FC Zenit St. Petersburg 4-3 ile eleyerek.

1 katılım UEFA Şampiyonlar Ligi

6 katılım UEFA Kupası

1 katılım UEFA İntertoto Kupası

44 sezon La Liga

27 sezon Segunda División

1 sezon Segunda División B

1 sezon Tercera División

PALERMO...

İTALYA LİGİNİN GENÇ TAKIMININ KADROSUNDA SADECE 2 YABANCI BULUNUYOR

Fenerbahçe`nin UEFA Kupası 2.Tur (H) Grubu`nda yer alan rakiplerinden İtalya`nın Palermo ekibi, Bu sezon çizdiği performans ile büyük beğeni kazanıyor.1898 yılında kurulan Mavi siyahlı takım maçlarını 38 bin kişilik La Favorita Stadı`nda oynuyor.

Avrupa kupalarında 2 kez UEFA Kupası organizasyonunda yer alan ve herhangi bir başarısı bulunmayan Palermo toplam 12 karşılaşmaya çıkarken, bu müsabakalarda 8 galibiyet, 2 mağlubiyet aldı, 2 karşılaşmayı ise berabere tamamladı.

Güney ekibi bu sezon İtayla ligi Serie A`da aldığı sonuçlar ile dikkat çekiyor.İtalyan temsilcisi, toplam 5 haftanın geride kaldığı Seri A`da 4 galibiyet ve 1 mağlubiyet elde ederken, topladığı 12 puanla Roma`nın ardından averajla ikinci sırada yer alıyor.

Palermo`da Mark Bresciano (Avusturya), Fabio Simplicio (Brezilya) dışındaki tüm oyuncular İtalyan. Teknik dieröktörlüğünü Francesco Guidolin`nin yaptığı İtalyan ekibi olduğu 1. turdan itibaren katıldığı UEFA Kupası`nda İngiliz temsilcisi

Westham United`ı elemeyi başardı. Her iki maçta da üstün bir oyun sergileyen Palermo, deplasmanda 1-0 kazandığı eşleşmenin rövanşında da rakibine 3-0 üstünlük sağlayarak rahat bir şekilde 2. tura yükselmeyi başardı. İtalyan ekibinin teknik direktörü Francesco Guidolin, Galatasaray`ın UEFA Kupasını kazandığı sene elediği Bologna`nın teknik direktörüydü.

Bireysel oyundan ziyade takım oyununu çok iyi oynayan Palermo`nun kadrosunda göze çarpan isimler David Di Michele, Mark Bresciano, Fabio Simplicio.

EİNTRACHT FRANKFURT...

ALMAN EKİBİ UEFA KUPASI`NDA ESKİ GÜNLERİNİ ARIYOR

Fenerbahçe`nin gruptaki bir diğer rakibi ise, Almanya`nın köklü kulüplerinden Eintracht Frankfurt.

UEFA Kupası`nı 1980 yılında müzesine götüren Alman temsilcisi, bu sene UEFA Kupası ilk tur maçında, Danimarka`nın Brondby takımını 4-0 ve 2-2`lik skorlarla eleyerek, 2. tur grup karşılaşmalarına yükseldi.

Ligde 6 maçta tek galibiyet, 5 beraberliği bulunan Eintracht Frankfurt, 8 puanla namağlup olarak 9. sırada yer alıyor.

Friedhelm Funkel`in teknik direktörlüğünü yaptığı takımda, İsviçre Milli Takımı`nın tecrübeli futbolcusu Benjamin Huggel, Yunanistan Milli Takımı`ndan Ioannis Amanatidis ile Avusturya Milli Takımı`ndan Marcus Weissenberger tehlikeli futbolcular olarak göze çarpıyor.

Alman ekibi, maçlarını 61 bin kişilik Waldstadion`da oynuyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Haberler

Bakmadan Geçme

5 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 5 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 5 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 5 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title