Haberler

Fatsa'da balıkçılar 'Vira Bismillah' dedi

Güncelleme:

Fatsa'da balıkçılar 'Vira Bismillah' dedi

Balıkçılar bu yıl hamsi ve istavritten umutlu

ORDU - Ordu'nun Fatsa ilçesinde hazırlıklarını tamamlayan balıkçılar, "Vira Bismillah" diyerek limandan denize açıldı. Dualar eşliğinde uğurlanan balıkçılar bu yılın hamsi ve istavrit açısından verimli geçeceğini düşündüklerini söyledi.

Balıkçılar hasret kaldıkları mavi sulara av yasağının kalkması ile bu gece itibarıyla kavuştu. Sezonun başlaması dolayısıyla Fatsa ilçesinde bulunan Yalıköy Mahallesi'ndeki balıkçı barınağında tören düzenlendi. Balıkçıların sağ salim denize açılıp dönmesi için dua edilen törene Fatsa Kaymakamı Ömer Lütfi Yaran, Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, İl Tarım ve Orman Müdürü Kemal Yılmaz ile birlikte balıkçıların aileleri katıldı.

"İnşallah güzel bir sezon geçiririz"

Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, uğurlama töreninin geleneksel hale getirildiğini vurguladı. Başkan Kibar, "Balıkçılarımızın av yasağının bitmesi ile birlikte 'Vira Bismillah' diyerek denize indikleri anlamlı gecede yine onları uğurlamak üzere Yalıköy'deki balıkçı barınağımıza gelmiş bulunmaktayız. Bu yıl Kaymakamımız ve İl Tarım Müdürümüz ile beraber güzel bir yolculuk diledik. Geçen yılki nişanlarda reislerimiz palamudun bol olacağını söylemişti. Gerçekten de nişanlar tutmuştu. Bu sene özellikle nişanlarda hamsi ve istavrit senesi olduğunu söylediler. İnşallah güzel bir sezon geçiririz" dedi.

"Geçen yıl balıkçılık sektörünün ilimize 350 milyon lira katkısı oldu"

İl Tarım ve Orman Müdürü Kemal Yılmaz ise, "Su ürünleri sektörü gerek bizim gerekse ülkemiz için önemli bir sektör. Hem ekonomiye sağladığı katkı hem de istihdama sağladığı katkı açısından son derece önemli. Su ürünleri sektörü yıllara göre değişmekle beraber özellikle avcılık ve yetiştiricilikle ilimiz ekonomisine ciddi katkısı oluyor. Geçen 2020 yılında su ürünleri sektörünün ilimiz ekonomisine yaklaşık 350 milyon lira gibi bir katkısı oldu. Tabii, bu avcılık miktarının artması ile beraber bu ekonomiye katkı da artıyor. İlimiz nüfusuna kayıtlı yaklaşık 6 bin 500 vatandaşımız da hem burada hem de Türkiye'nin farklı noktalarında çalışıyor. Bunun dışında 4 bin civarında da amatör balıkçılık belgesi olanlar var" ifadelerini kullandı.

"Palamut, istavrit ve hamsi bol görünüyor"

İyi bir sezon beklediklerini belirten balıkçı Mustafa Mollaoğlu da, "2021-2022 sezonu bu gece itibarıyla başlıyor. Vira Bismillah diyeceğiz Ordu Fatsa'dan. Yalıköy'den çıkış yapacağız 30 personelimizle beraber. Tabii, biz Orta Karadeniz'den çıkış yapacağız. Tabii aylarca uğraştık, mücadele verdik ve hazırlandık. Deniz işaretleri iyi görünüyor. Palamut, istavrit ve hamsi bol görünüyor. İyi bir sezon geçirmeyi ümit ediyoruz. Biz Türkiye'nin balık ihtiyacını karşılayacağız" diye konuştu.

Balıkçılığın bölgenin en önemli geçim kaynaklarından olduğunu dile getiren Fatsa Kaymakamı Ömer Lütfi Yaran, balıkçılara hayırlı ve bereketli bir sezon diledi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Lütfi Yaran Fatsa Ordu Haberler

Bakmadan Geçme

Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title