Haberler

Fatih Altaylı'dan çarpıcı iddia: Yabancı sınırı getirilirse, üç büyükler bir süre sonra küme düşer

Güncelleme:

Gazeteci Fatih Altaylı, Süper Lig'de değişmesi beklenen yabancı sayısı ile ilgili çarpıcı bir iddiada bulundu. Altaylı sınırın getirilmesi halinde, bir süre sonra üç büyükler olarak lanse edilen Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın küme düşeceğini söyledi.

Fatih Altaylı, Emin Çağlar'ın moderatörlüğünde Bloomberg HT'de yayınlanan Spor Saati adlı programda spor gündemini değerlendirdi.

Yabancı kuralının değişmesi gündemini de değerlendiren Altaylı, "Yabancı sınırı getirilirse Üç Büyükler bir süre sonra küme düşer" dedi.

İşte Fatih Altaylı'nın açıklamaları;

Yabancı kuralı bu şekilde değiştirdiğinden beri Türk futbolunun geneline fayda sağladığını söylemek mümkün. Uluslararası alanda pek çok önemli futbolcu var. Gittikleri yerlerde birinci sınıf futbolcu olarak, birinci sınıf kulüplerde top koşturuyorlar. Milli Takım'ın sonuçları ortada... Demek ki Türk futboluna zarar vermedi bu iş. Türk ekonomisinde önümüzdeki dönemde futbol takımlarının eskisi gibi para harcama dönemi yok. Özellikle bu yeniden yapılandırma anlaşması imzalayan kulüplerde başkanların cebinden verme lüksü de yok. Her şey kontrol altında.

"ÜÇ BÜYÜKLER, BİR SÜRE SONRA KÜME DÜŞER"

Yabancı kuralı değişir, sınırlama getirilirse Türk futbolcularının fiyatındaki artış, bu kulüplerin canını yakar. Zaten zorlanan kulüpler küme düşerler! Kural değiştirilirse üç büyük kulüp, bir süre sonra küme düşer! Belki de olması gereken bu. Çünkü hiçbiri FFP'yi karşılamayacak. 100 bin Euro'ya oynayan, Türkiye'de hiçbir yurt dışı şansı olmayan futbolculara dünya para verirsiniz. Günlük hesaplarla bu işleri parmaklamak iyi bir şey değildir.

Kaynak: Haberler.com / Spor

Fatih Altaylı Bloomberg Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (18)

bjk:

düşselerde sifresiz maç izlesek

12
1
yanıtYanıtla
Çarşı:

Şu mahluktan hiç hazetmiyorum

3
8
yanıtYanıtla
GS Lİ:

Daha önce sınır yokmuydu. . Galatasaray 4 yabancıyla kupa kazandı . . . Gs nin türk kadrosu dünyanın en iyilerindendi

6
5
yanıtYanıtla
MEMET33:

TEKE TEK KALDIN TEK TEK ATIYORSUN FATİH, FAZLA ATMA DİN KARDEŞİZ.

4
5
yanıtYanıtla
Fatih:

fatih sıkıyorsun gene ya tutarsa

5
3
yanıtYanıtla
Murat:

Anadolu kulüplerini de görüyoruz kaç yerli kaç yabancı oyuncuları var. Boş konuşuyor Fatih Bey büyük balık her zaman denizin kralıdır.

6
1
yanıtYanıtla
Abuz:

Yaw Bi gidin biz Tarık çamdala, Alper potuğa verilen bonservis leri unutmadık.

6
1
yanıtYanıtla
doğrucu:

fatih altaylı türk oyuncular kötü demiyor üç büyükler en iyileri almak için yarışacak ve fiyatlar arz talep olayından artacak haklı doğru tespit

5
0
yanıtYanıtla
seyit sarı:

fatih saçmalamış herkes kendi dalında konuşsun 1985 SONRASI FB GS YABANCI YILDIZLARI TOPLARKEN BJK RİZAYI SERGENİ FİKRETİ ALİYİ FEYYAZI METİNİ SAHAYA SÜRÜYORDU ARDARDA ŞAMP. GELİYORDU LÜTFEN BİRAZ TARİH

3
2
yanıtYanıtla
fenerlibahçeli34:

Yabancı sınırlaması her zaman Anadolu kulüplerine yarardı. Parasal olarak tabi. 1-2 maç performans gösteren sıradan topçularını İstanbul kulüplerine normal ederinin 4-5 katına satarak iyi para kazandılar ama o paraların hayrını göremediler. Sportif olarak 3 büyükler yine şampiyon olur. Anadolu takımları sıkıntıya girer.

2
2
yanıtYanıtla
Tüm 18 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title