Haberler
BBC

Fas'ta Protestolar: Binlerce Kişi Rif Hareketi Aktivistlerinin Serbest Bırakılması Talebiyle...

Fas'ın başkenti Rabat'ta binlerce kişi, hapishanelerdeki Rif Hareketi aktivistlerinin serbest bırakılması talebiyle gösteri düzenlendi.

Fas'ın başkenti Rabat'ta binlerce kişi, hapishanelerdeki Rif Hareketi aktivistlerinin serbest bırakılması talebiyle gösteri düzenlendi. Bab el-Had Meydanı'nda bir araya gelen göstericiler, Fas Parlamentosu'na yürüdü.

Yürüyüşe aktivistlerin ailelerinin yanı sıra hukukçular, dernekler ve sivil toplum kuruluşlarının mensuplarıyla bazı partilerin temsilcileri de katıldı.

Rif Hareketi'nin liderlerinden Nasır ez-Zefzafi'nin babası Ahmed ez-Zefzafi, hapishanelerdeki hareket mensuplarının suçsuz olduklarını söyledi.

Ahmed ez-Zefzafi, "Onlar sadece Rif bölgesinin kalkınmasını istiyor" dedi.

20 Ekim 2016'da Fas'ın kuzeyindeki Rif bölgesinin Huseyme kasabasında Muhsin Fikri adlı genç bir balık satıcısı, el konulan balıklarını çöp kamyonundan almaya çalışırken ezilerek öldürüldü.

Kasabada düzenlenen gösteriler zamanla, işsizliğin ve yolsuzlukların da protesto edildiği eylemlere dönüştü.

Adını protestoların başladığı bölgeden alan Rif Hareketi, Ekim 2016'dan 2017'nin ortalarına kadar hükümetin bölgenin kalkınması için söz verdiği projeleri hayata geçirmesi talebiyle gösteriler organize etti.

O dönem birçok gösterici gözaltına alındı.

Kazablanka İstinaf Mahkemesi 5 Nisan'da, 2016 ve 2017 yıllarındaki gösterileri organize etmek suçlamasıyla Rif Hareketi lideri Nasır ez-Zefzafi dahil 42 kişi hakkında verilen 20 yıla kadar cezasını onadı.

Fas yetkilileri ise yargılamaların uluslararası standartlara uygun şekilde yapıldığını söylüyor.

BBC

Fas Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 5 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 5 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 5 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title