Haberler

Fahiş fiyata çözüm bulmak amacıyla PTT ve kooperatif ortaklığı devreye giriyor

Güncelleme:

Ayçiçek yağı başta olmak üzere temel gıda fiyatlarında meydana gelen artışlar, vatandaşı isyan ettirdi. Fahiş fiyatların önüne geçmek amacıyla kooperatifler ve PTT'nin indirimli satış ortaklığı devreye alınacak. PttAVM.com'da ücretsiz kargo hizmeti de verilecek.

Yeni uygulama ile başta ayçiçek yağı başta olmak üzere zeytinyağı, şeker, bakliyat, un, tuz, salça ve bal gibi temel gıda ürünlerinde fiyatların aşağıya çekilmesi için kooperatif ürünlerine ağırlık verilecek.

KARGO BEDAVA OLACAK

Milliyet'in haberine göre ücretsiz kargo ile de üretici ve tedarikçilerin indirime destek vermesi sağlanacak. AOÇ'nin süt ve süt ürünlerini de günlük olarak vatandaşa ulaştırabilmek için bazı bölgelerde soğuk hava depoları kurmayı planladığı belirtildi.

STOK DEĞİŞİMLERİ SİSTEME GİRİLECEK

Yüksek yoğunluklu tatlandırıcıların (YYT) piyasadaki hareketi takip edilecek. Tarım Bakanlığı'nın tebliğine göre, YYT'lerin ithalatına ilişkin uygunluk yazısı veya belgesi gerekecek. Belge başvurusu, bakanlığın Elektronik Veri İşleme Sistemi (EVİS) üzerinden olacak. İthalatçılar stok değişimlerini, imalatçılar da kullandıkları YYT miktarını EVİS'e girecek.

PERAKENDECİLER DE RAHATSIZ

Fiyat artışlarının marketlerden kaynaklanmadığını belirten sektör temsilcileri, özellikle temel gıdada market kârlarının çok düşük seviyede bulunduğunu belirtiyor. Dünyadaki ayçiçek ve buğday gibi emtia fiyatlarındaki artışa dikkat çekilirken, yurt içi piyasalarda da bunun yansımalarının görüldüğü ifade ediliyor.

"MALİYET ARTIŞI YÜZDE 30'UN ÜZERİNE ÇIKTI"

Türkiye Gıda ve İçecek Sanayii Dernekleri Federasyonu Başkanı Şemsi Kopuz, bu dönemde gıdadaki fiyat artışlarının tüm dünyanın sorunu olduğunu belirtirken, şunları dile getirdi: "Başta girdi maliyetleri olmak üzere, Kovid-19 nedeniyle yaşanan satış daralmasının yarattığı finansman maliyeti, lojistik, depolama, işçilik, enerji, ambalaj, dağıtım gibi kalemlerde yaşanan artışlarla beraber; et, süt, ayçiçek yağı gibi temel gıda ürünlerinde toplam maliyet artışı yüzde 30'un bile üzerine çıktı. Gıda üretiminin maliyeti bu oranda artarken gıda fiyatlarının sabit kalmasını beklemek yanlış olur."

AMBALAJLARIN FİYATINDA DA ARTIŞ VAR

Gıda ambalajlarındaki artış da fiyata yansıyan unsurlardan. Ambalaj Sanayicileri Derneği (ASD) Başkanı Zeki Sarıbekir, şöyle anlattı: "Gıda ambalajları, hammadde nedeniyle yani plastikten petrokimya ürünlerine yukarı gidiş var. Mesela plastikte ihtiyacın sadece yüzde 13'ünü yerli üretiyoruz. Dolayısıyla tüm dünyada artan fiyat bize de direkt yansıyor."

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Toprak Mahsulleri Ofisi PTT Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500

Yorumlar (94)

maskesiz:

ptt kargodan 5 tane maske gelecekti 1 sene oldu hala gelecek:)))))

34
6
yanıtYanıtla
Tekila:

Almanyanin, hollanda nın gözünü seveyim Bee. İnsana değer var değer...... Devlet mekanizması kendisi için değil, halkı için çalışıyor.. Böyle oluyor bu işler.... Oradan turkiyeye methiyeler dizen gurbetçiler neden hala gelip övgüler dizdikleri Türkiyelerinde yaşamak istemiyorlar? Çünkü sürünecek burda.. Biliyor

27
12
yanıtYanıtla
Kayserili 38:

Tekila sen ayikamamissin olaya.sana tane tane anlatmak lazim.firsatciligi biz yapiyoruz hepimiz eline imkan gecen bugun konusuyor yarin firsatini bulunca cebini doldurmaya bakiyor.kimse kimsenin cebini magduriyetini dusunmuyor.iş insanimizda bitiyor.Devletimiz yapmayin diyor anlamiyoruz ceza kesiyor uslanmiyoruz.sen cikmissin avrupa teranesi caliyorsun.

yanıt3
yanıt10
??????:

Utanmaz arsızlar. Bi de satışlardaki daralma diyor. Pandemi döneminde şimdiye kadar yapamadığınız satış cirolarını yakaladınız ne daralması. Ama haklısınız tabi devlet olmayınca ortalık size kalıyor.

31
6
yanıtYanıtla
kamil:

yav eger siz gerçekten fiyatları indirmek istiyorsanız halktan yanaysanız şu marketlere 1 gün kapatma cezası getirin bakalım o zaman ne olaxak

19
8
yanıtYanıtla
EZeri:

Şaka gibi devlet :)))))))

23
3
yanıtYanıtla
VATANDAŞ:

Yıllardır bu fiyatların aracılar tarafından yükseltildiği söylenir lakin hiçbir yetkili bunun önüne geçmek için adım atmaz. Teşhis doğru ama tedavi yok. Milleti pansumanla hayatta tutmaya çalışıyorlar. .

22
3
yanıtYanıtla
Vatandas:

Cunku ulkemizde Devlet Yok, bol bol siyasi kisiler ve partiler var..Millet de bunlari Devlet zannedip, Medet Umuyorlar..

yanıt1
yanıt0
Sıtkı:

PTT avm şu an baktım marketten daha pahalı 5 litre yağ 83 lira 85 lira işleri güçleri gündem değiştirmek içratta gelince 0 lafta peynir gemisi yürümez

21
2
yanıtYanıtla
RACO:

herşey madem yerli ve milli herşey hğkğmetin elinde halkın gıda maddesini sabitleyin ekmek tüm ülkede 1 tl, yağ 5 kilosu heryerde 40 tl, meyveler 3 tl, sebzeler 4 tl yapamazmısın yaparsın ama işine gelmez eeee o zaman konuşmanın bir anlamı yok

14
4
yanıtYanıtla
Tüm 94 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title