Haberler

Eskişehir: Eskişehir'de Olaylı Aile Hekimliğini Protesto Eylemi

Eskişehir'de, aile hekimliğini protesto eyleminde olay çıktı. Caddeyi bir süre trafiğe kapatan grubun bir araca ellerinde pankartların bağlı olduğu sopalarla vurması üzerine kısa süreli arbede yaşandı.

Eskişehir'de, aile hekimliğini protesto eyleminde olay çıktı. Caddeyi bir süre trafiğe kapatan grubun bir araca ellerinde pankartların bağlı olduğu sopalarla vurması üzerine kısa süreli arbede yaşandı.

Eskişehir'de, Sağlık Bakanlığı'nın Aile Hekimliği Projesi'ni protesto eden yüzlerce kişi, Adalar mevkii Porsuk Bulvarı'ndan İl Sağlık Müdürlüğü önüne kadar yürüyüş gerçekleştirdi. Çevre illerden de sendika yöneticileri ve sivil toplum örgütü temsilcilerinin katıldığı eylemde, "Sağlıkta tasarruf ölüm demektir", "Sağlıkta reform aldatmacadır" şeklinde sloganlar atan grup, dövizler taşıdı. Grubun büyük bir çoğunluğu Sağlık Müdürlüğü önüne geldiği sırada Şair Fuzuli Caddesi üzerinde kalan bir grup olay çıkardı. Bir araca ellerinde taşıdıkları pankartların sopalarıyla vuran grup, sendika yöneticileri ve polisler tarafından yatıştırıldı. Kısa süreli yaşanan arbedenin ardından konuşmalara geçildi. SES Şube Başkanı Yalçın Mutlu ve EBTO Şube Başkanı Prof. Dr. Demet Özbabalık, 15 Temmuz'da Eskişehir'de Aile Hekimliği pilot uygulamasına geçileceğinin açıklandığını hatırlatarak, "15 Eylül 2005 tarihinde Düzce'de başlayan aile hekimliği pilot uygulamasının toplum sağlığını tehlikeye attığı ve koruyucu sağlık hizmetlerinin durma noktasına geldiği 22 üniversitenin Halk Sağlığı Ana Bilim Dalları'nca kamuoyuna açıklandı. Düzce'deki pilot uygulamanın sonuçlarını beklemeden bu belirsizliği Eskişehir'e taşımak anlaşılır değildir" dedi. Diğer sendika yetkilileri de, duydukları endişeleri dile getirerek, uygulamanın durdurulmasını talep etti. İl Sağlık Müdürü Seraceddin Çom ile görüşmek isteyen grup, müdürlük önünde oturma eylemi de yaptı. Bir süre sonra Sağlık Müdürü Seraceddin Çom, müdürlüğe geldi. Emniyet güçleri, muhtemel olaylara karşı Çom'un grubun arasına girmesine müsaade etmedi. Bunun üzerine makamına çıkan Seraceddin Çom, sendika yöneticilerinden oluşan bir grubu makamındaki toplantı salonunda kabul edip, tek tek dinledi. Sendika yetkililerinin konuşmasının ardından söz alan İl Sağlık Müdürü Çom, her türlü diyaloga açık bir insan olduğunu, Tabipler Birliği'ne yaptığı davetlere karşılık bulamadığını söyledi. Çom, "Söylediğiniz sözlerin bazılarına katılmamam mümkün değil. Ben bir yıldır projedeki hataları, eksiklikleri düzeltmek adına birlikte çalışmayı teklif ettim. Yönetim kurulundan birine sağlık müdür yardımcısı olmayı dahi teklif ettim. Ama Türk Tabipler Birliği, genelde bugüne kadar uygulamış olduğu icraatlarında pek diyalogla, karşılıklı görüşmenin içerisine girmekten imtina eden bir profil çiziyor. Geçmiş yıllarda sadece siyasi ideolojik davranırcasına görüntü veren bir profil çizmesi diyaloga engel teşkil ediyor. Diyalog ortamını düzgün sağlamalıyız" diye konuştu.

İl Sağlık Müdürü Seraceddin Çom'un sözünü kesen sendika yöneticileri, "Ön yargılı olunan bir ortamda görüşmeyi sürdürmemiz mümkün değil" karşılığını verdi. Bunun üzerine Çom ile sendikacılar arasında tartışma yaşandı. Sağlık Müdürü Seraceddin Çom, "Ben sizleri tek tek dinledim, hepsine cevap vermek istiyorum. Beni dinlemediğiniz, nasıl bir tartışma kültürü içinde olduğunuzu gösterdiniz. Eleştiriye bile kapalısınız" şeklinde konuştu.

Daha sonra makamdan ayrılan sendika yöneticileri, müdürlük önünde bekleyen gruba görüşme hakkında bilgi verdi. Grup, 3 saati aşkın süren eylemin ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 4 Mayıs Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 4 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Kerim Rahmi Koç kimdir? Ali Koç'un oğlu Kerim Rahmi Koç kimdir? Fenerbahçe Beko Monaco maçında ne oldu? Fenerbahçe EUROLİG ceza alacak mı 2024? Kızılcık Şerbeti hangi üniversitede çekiliyor? Yalı Çapkını Seyran ölüyor mu? 4 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Temel Karamollaoğlu bırakıyor mu, istifa edecek mi? 4 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 4 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI 69. bölüm FRAGMAN İZLE! #127916 Yalı Çapkını 69. bölüm fragmanı yayınlandı mı? 4 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 4 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 4 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 4 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 4 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title