Haberler

Eskişehir'de "Çürük" Operasyonu

Eskişehir'de Polisin Gerçekleştirdiği "Çürük" Adlı 2 Ayrı Operasyonda 7 Kilo Esrar Maddesi ile 58 Adet Uyuşturucu Hap Ele Geçirilirken, 5 Kişi Gözaltına Alındı.

Eskişehir'de polisin gerçekleştirdiği "Çürük" adlı 2 ayrı operasyonda 7 kilo esrar maddesi ile 58 adet uyuşturucu hap ele geçirilirken, 5 kişi gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, Batman'dan Eskişehir'e otomobille esrar maddesi getirileceği ihbarını alan İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, "Çürük" adlı operasyon ile Eskişehir-Bursa Karayolu Kuyubaşı semti yakınlarında içerisinde R.Ç. (20), B.G. (18) M.E.E. (23) ve Ç.Ç.'nin (20) bulunduğu aracı durdurarak, arama yaptı. Polis, otomobil içinde 95 adet çıkı haline getirilmiş toplam 2 kilo 300 gram esrar maddesi ile 58 adet Extacy uyuşturucu hap ele geçirdi.

Diğer bir operasyonda ise, Mersin'den kente uyuşturucu madde getirip, zehir ticaret yaptığı tespit edilen N.Ç. (25), Çevre Yolu'nda durdurulduğu otomobilinde 4 kilo 250 gram esrar ile yakalandı.

İl Emniyet Müdür Yardımcısı Mustafa Şertürk, yaptığı açıklamada, gençleri zehirleyen uyuşturucu tacirleri ile başlatılan mücadelenin aralıksız sürdürüleceğini belirterek, "Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerimiz, bu yıl içerisinde yaptıkları 5 ayrı operasyonda toplam 26 kilo esrar maddesi ile bin 111 adet sentetik uyuşturucu hap ele geçirdi, yakalanan 26 kişi de adli makamlara teslim edildi" dedi.

Uyuşturucu ile mücadelede vatandaşların desteğinin şart olduğunu vurgulayan Şentürk, "Bir okulun karşısında oturan bir vatandaşımız bizi aradı. Okulun önüne gelen bir simitçinin her gün öğrencilere simitin dışında bazı şeyler sattığını ihbar etti. Konuyla ilgili yaptığımız çalışmada, simitçi takibe alınmış ve şahsın paket sigaraları açarak öğrencilere tek tek sattığını tespit ettik. Bu kişi uyuşturucu madde de satıyor olabilirdi. Vatandaşlarımızdan gördükleri her şüpheli olayı '155 Polis İmdat' telefonuna bildirmelerini istiyoruz" diye konuştu.

Her iki operasyonda gözaltına alınan 5 kişi, sorgularının tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.

(HÖ-MŞ-SN-SN-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title