Haberler

VALİ MEMİŞ: GÜZEL VERİMLİ BİR DANA YETİŞTİREN KARDEŞİM BENİM GÖZÜMDE SANATÇI

Güncelleme:

ERZURUM'un Pasinler ilçesinde düzenlenen 'Tarla Günü'ne katılan Vali Okay Memiş, "Bana göre güzel, verimli dana yetiştiren kardeşim, benim gözümde bir sanatçı. Üreten sizlersiniz, bu vatandaşı doyuran siz değerli çiftçilersiniz" dedi.

ERZURUM'un Pasinler ilçesinde düzenlenen 'Tarla Günü'ne katılan Vali Okay Memiş, "Bana göre güzel, verimli dana yetiştiren kardeşim, benim gözümde bir sanatçı. Üreten sizlersiniz, bu vatandaşı doyuran siz değerli çiftçilersiniz" dedi.

Doğu Anadolu Tarımsal Araştırma Enstitü Müdürlüğü'nce Pasinler'de 'Tarla Günü' etkinliği düzenlendi. 'Erzurum şartlarında kışlık yem bezelyesi ve tritikale karışımının ekimi ve yaygınlaştırma eğitimi' projesi kapsamında yapılan etkinliğe; Vali Okay Memiş, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Fevzi Polat, Tarım ve Orman İl Müdürü Osman Akar, bürokratlar ve yöre çiftçisi katıldı. Doğu Anadolu Tarımsal Araştırma Enstitüsü Pasinler Deneme İstasyonu'ndaki 'Tarla Günü'nde konuşan Vali Memiş, tarım ve hayvancılık sektörüne verdikleri destekleri anlattı.

Memiş, "Her zaman sizlerin yanında, emrindeyiz. Bana göre, her zaman söylüyorum; güzel, verimli dana yetiştiren kardeşim, benim gözümde bir sanatçı. Resim yapan ressam kadar, şarkı söyleyen şarkıcı, türkücü kadar benim gözümde eli nasırlı amcam, teyzem değerli. Kaliteli patates yetiştiren çiftçimiz de çünkü üreten sizlersiniz, bu vatandaşı doyuran siz değerli çiftçilersiniz. Biz de her türlü imkanımızla sizlerin yanında olacağız" diye konuştu.

Konuşmasının ardından eğitim çalışmasına katılan çiftçilere belgelerini veren Vali Memiş, beraberindekilerle tarla hasadına katıldı. Tarlayı gezen Memiş, basın mensuplarının kuraklıkla ilgili sorularını da cevaplandırdı. Memiş, "Eğer devletimiz desteğini zamanında sağlarsa çok olumsuz etkilenmeyi düşünmüyoruz. Çiftçilerimizin borçlanmaları var, faizsiz yapılandırılmasını talep edeceğiz. Şu aşamada gerçekten diğer yıllarla mukayese edildiğinde ciddi anlamda kuraklık olduğu görülüyor. Bazı yerlerde en az yüzde 65, yüzde 85'e kadar çıkıyor. Bunlar merayı kapsamıyor. Ekili, dikili alana yönelik yaptığımız hesaplamalar. Kuraklığın zararını yıl sonunda göreceğiz. Umarım çok fazla bir olumsuzluk olmaz" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Doğu Anadolu Okay Memiş Pasinler Erzurum Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 26 Nisan dün gece deprem mi oldu? 36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title