Haberler

Ersin Özince'den Önemli Açıklamalar

Türkiye Bankalar Birliği Başkanı ve İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince, Dünyadaki En Önemli Sorunun Gıda Başta Hammadde Fiyatlarındaki Aşırı Artış Olduğunu Söyledi.

Türkiye Bankalar Birliği Başkanı ve İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince, dünyadaki en önemli sorunun gıda başta hammadde fiyatlarındaki aşırı artış olduğunu söyledi.

Grand Ballıca Oteli'nde yapılan Tokat Sanayicileri ve İş adamları Derneği'nin (TOSİAD) düzenlediği ''Global Krizin Türk Ekonomisine Yansımaları'' konulu toplantıya Türkiye Bankalar Birliği Başkanı ve İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince, konuşmacı olarak katıldı. TOSİAD Başkanı Burhan Besler'in açılış konuşmasının ardından kürsüye gelen Özince, yaşanan ekonomik göstergelere değindi. Dünya rekabetinde çok ciddi yeni olaylarla karşı karşıya olunduğunu ileri süren Özince, zayıf ekonomilerde kriz oluşturabilecek ciddi olaylar yaşandığını söyledi. Özince, "Şuan dünyada bugün bizim gibi insanlar için en önemli sorun nedir? Bana göre ne Amerika'daki krizdir ne de siyasi krizdir. Birinci husus bence dünyadaki gıda başta ham madde fiyatlarındaki aşırı fiyat artışıdır. Dünyadaki milyarlarca insan karnını nasıl doyuracak, gücü nasıl yetecek? Gıda fiyatları bence bugün dünyanın en önemli sorunlarından bir tanesi. Gıda fiyatlarının yanı sıra ham madde fiyatları da yani bugün her türlü madenin çok ciddi prim yaptığını görüyoruz. Başta demir çelik olmak üzere. Bu neden oluyor gelişen ülkeler başta Çin olmak üzere dünya ekonomisine girmeye başladılar. Bir yandan üretiyor, bir yandan tüketiyorlar. Eskiden onlar kendilerine yeten köy tipi hayat yaşıyorlardı. Netice olarak dünya kaynaklarına olan talep arttı. Hammadde fiyatlarında artış var. Bütün bunların içinde de en hassas noktalarımızdan birisi de petrol. 10-20 dolarlardan bir varille ölçüle petrol 140 dolarlara geldi" dedi.

Türkiye özelinde bunda da çok büyük problemler olduğunu söyleyen Özince konuşmasına şöyle devam etti:

"Biz hem petrolümüzü hem petrole benzeyen diğer doğal yakıtları hemen hemen kömür hariç. Kömürü de aslında ithal ediyoruz. Ama bu doğal yakıtları da ithal ediyoruz. Bence Türkiye'de kalıcı etki bırakacak en önemli hususlardan biri bizim kendi karnını doyuramayan ülke ve ekonomi olmamız. İkincisi ise de özellikle enerjide dış kaynaklara bağlılığımız bizim açımızdan ciddi kalıcı bir kriz nedeni olabilir. Yoksa Amerika'da Mortgage kriz olmuş, ne demekse bu. Ev kredisine ne oldu da Mortgage oldu. Bizde yok İş Bankası'nda Mortgage filan yok. Ev kredisidir adı. Mortgage krizinin Türkiye'ye etkileri bugün olur, yarın geçer. Olmayacak mı, tabi olacak. Bizi çok fazla etkileyecek bir etkisi olacağına inanmıyorum." ''Global Krizin Türk ekonomisine yansımaları'' konulu toplantıya Vali Dr. Recai Akyel, Kurmay Başkanı Kurmay Albay Murat Koç, İl Emniyet Müdürü Ömer Aydın, sanayici ve iş adamları, sivil toplum örgütü temsilcileri ve iş bankası çalışanları katıldı.

(Nİ-SA-NÇ-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Ben Bu Cihana Sığmazam neden bitiyor, 2. sezon devam edecek mi? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title