Haberler

Erdoğan Kıbrıs'tan Dünya'ya Seslendi: "İzolasyonlar Kaldırın"

Başbakan Erdoğan, Kıbrıslı Türklere Uygulanan İzolasyonun Kaldırılmasının Önemini Vurgularken "dünya, Şimdiye Kadar Kuzey Kıbrıs’a Uygulanan İzolasyonları Kaldırmalı Ki Bizler De Üzerimize Düşeni Yerine Getirelim" Dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, KKTC ziyareti sırasında Türkiye’nin KKTC’ye yönelik desteğini teyid ederken Türkiye’nin Kıbrıslı Türklere uygulanan izolasyonların kaldırılmasının önemini vurguladı. Erdoğan, “Dünya şimdiye kadar Kuzey Kıbrıs’a uygulanan izolasyonları kaldırmalı ki bizler de üzerimize düşeni yerine getirelim” dedi. KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ise, Erdoğan’ın KKTC ziyaretinin Türkiye’nin verdiği büyük desteğin süreceğinin işareti olarak değerlendirdi.

20 Temmuz Kıbrıs Barış Harekatı’nın yıldönümü dolayısıyla KKTC’yi ziyaret eden Başbakan Erdoğan, KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ile bir görüşme yaptı. Görüşmenin ardından açıklama yapan Erdoğan, Türkiye’nin KKTC’ye olan büyük desteğinin süreceği mesajını vererek “Türkiye, bundan sonra da KKTC’nin bütün varlığı ile yanında yer almaya devam edecek” dedi.

Kıbrıslı Türklere uygulanan izolasyonların kaldırılmasının önemini vurgulayan Erdoğan “Dünya şimdiye kadar Kuzey Kıbrıs’a uygulanan izolasyonları kaldırmalı ki bizler de üzerimize düşeni yerine getirelim” dedi. Erdoğan şöyle devam etti:

“Şu ana kadar bizler her şey yaptık. Elimizden gelen barışa yönelik destekleri verdik. Bunlardan sonra da bunu vermeye hazırız. İnanıyorum ki Kuzey Kıbrıslı kardeşlerimiz de bugüne kadar barış sürecine sağladıkları katkıyı bundan sonra da sağlayacaklardır ve el ele, omuz omuza nasıl onurlu bir duruşu şimdiye kadar sergiledi ise bundan sonra da onurlu duruşunu aynı şekilde sergilemeye devam edecek.”

Erdoğan, Türkiye’nin de bu sürece adil, kapsamlı bir çözüm süreci olarak baktığını ve bu şekilde neticelenmesini istediğini de söyledi.

KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ise, Türkiye’nin her şart altında KKTC’nin yanında olduğunu belirterek, Başbakan Erdoğan ve beraberindeki üst düzey heyetin ziyaretinin Türkiye’nin büyük desteğinin süreceğinin işareti olarak değerlendirdi.

Kıbrıs sorununa Annan Planı zeminde çözüm istediklerini ifade eden Talat, iyi niyetle çalıştıklarını, bu iyi niyetin de süreceğini söyledi. “Ancak iyi niyet tek taraflı olmuyor” diyen Talat, “Kıbrıs Rum Kesimi ve Yunanistan’ın aynı biçimde davranması halinde çözüm mümkün” dedi.

Kaynak: ANKA / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title