Haberler

Erdoğan'dan Sezer'in "Rejim Tehlikede" Yorumuna Yanıt: "Çok Yanış Bir Tespit"

Başbakan Erdoğan, Cumhurbaşkanı Sezer'in, Rejimin Tehlikede Olduğu Değerlendirmesinin "Çok Yanlış Bir Tespit" Olduğunu Söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in, rejimin tehlikede olduğu şeklindeki yorumunu değerlendirdi. Erdoğan, Sezer'in konuşmasıyla ilgili "Çok yanlış bir tespit. Herhalde sayın Cumhurbaşkanımızın bir tespiti olarak kayda geçecektir" dedi.

Başbakan Erdoğan, Hannower 2007 Sanayi Fuarı'na katılmak üzere Almanya'ya hareketinden önce gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Erdoğan, Cumhurbaşkanı Sezer'in Harp Akademileri'ndeki konuşması sırasında yaptığı "Türkiye'de siyasal rejim, Cumhuriyet kurulduğundan beri, hiçbir dönemde günümüzde olduğu kadar tehlikeyle karşı karşıya kalmamıştır" değerlendirmesinin hatırlatılması üzerine "Halkımız bu tespitlerini kahir ekseriyetle paylaşmıyor. Türkiye en sağlıklı dönemini yaşıyor. Ne oluyor da rejim tehlikede? Böyle bir yaklaşımı çok sağlıksız buluyorum" diye konuştu.

Erdoğan, ekonominin büyüdüğünü ve ekonomi ile demokrasinin at başı gittiğini söyleyerek, rejimin tehdit altında olduğu bir toplumda ekonomik gelişmenin de olamayacağını belirtti. Erdoğan, Antalya Havalimanı İşletmesi'nin 2 milyar 371 milyon Euro'ya satıldığını hatırlatarak, rejim tehdidi altında olan bir ülkede yabancı yatırımın da olmayacağını ifade etti.

Erdoğan, konuyla ilgili şunları söyledi:

"Rejim sağlıklı olduğu içindir ki ekonomi böyle sağlıklı gelişme içindedir. Bunlar rejimin tehdit altında olduğu bir toplumda olmaz. Çok yanlış bir tespittir. Herhalde sayın Cumhurbaşkanımızın bir tespiti olarak kayda geçecektir." (ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title