Haberler

Emniyet Müdürü, Hatalı Park Eden Yardımcısını Affetmedi

SİVAS Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdür Yardımcısı Nurettin Şahin, resmi aracını kaldırım üzerine park edince Emniyet Müdürü Ahmet Kemal Seyhan'ın talimatı ile kendisine 65 TL park cezası kesti.

Hilal ÖZDEMİR/SİVAS, (DHA)

SİVAS Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdür Yardımcısı Nurettin Şahin, resmi aracını kaldırım üzerine park edince Emniyet Müdürü Ahmet Kemal Seyhan'ın talimatı ile kendisine 65 TL park cezası kesti.

Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdür Yardımcısı Nurettin Şahin, resmi plakalı 58 A 5413 plakalı aracı İnönü Bulvarı üzerinde yaya kaldırımına park etti. Bu sırada caddeden geçen İl Emniyet Müdürü Ahmet Kemal Seyhan aracı görünce telsizden, "O aracı oraya neden park ettiniz. Vatandaş görse ne der? Uygunsuz araç park etiğiniz için kendinize ceza yazın. Bir daha böyle bir şey istemiyorum" talimatı verdi.

Bunun üzerine Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdür Yardımcısı Nurettin Şahin hatalı park nedeniyle kendisine 65 TL para cezası kesti.

DÜZELTME VE YANIT METNİDİR.

Müvekkilimiz Nurettin ŞAHİN' e ilişkin Hilal ÖZDEMİR imzalı Doğan Haber Ajansı kaynaklı 21.04.2010 tarihinde www.dha.com.tr internet adresinde ''Emniyet Müdürü,Hatalı Park Eden Yardımcısını Affetmedi'' başlığıyla, www.hurriyet.com.tr adresinde ''Emniyet Müdürü Yardımcısına Acımadı'' başlığıyla www.aksam.com.tr adresinde ''Emniyet Müdürü Yardımcısına Acımadı'' başlığıyla www.haberler.com internet adresinde ise ''Emniyet Müdürü Yardımcısını Affetmedi'' başlıkları ile yayınlanan haber metinde; müvekkilimizin resmi aracını kaldırıma park etmesi neticesinde Emniyet Müdürünün bu durumu görmesinin ardından da kendi kendisine ceza kesmek zorunda kaldığı yönünde bilgiler verilmiş ise de durum gerçeği yansıtmamaktadır.

Haber başlığından ve metninden de anlaşılacağı üzere haberin, müvekkilin mesleği ve sahip olduğu makam dolayısıyla kamuoyu nezdinde küçük düşürülmesi maksadı taşıdığı açıkça görülmektedir.

Müvekkilimiz Nurettin Şahin Sivas'ta Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdür Yardımcısı olarak görev yapmaktadır. Haberde belirtilen 58 A 5413 plaka sayılı araç da kendisine tahsis edilen hizmet aracıdır. Ancak , olay günü müvekkil söz konusu araçta olmadığı gibi park eden de kendisi değildir. Müvekkilimizin şoförü söz konusu caddede trafik akışını sağlamak ve vatandaşlara yardımcı olmak maksadıyla aracı iki tekeri kaldırıma gelecek şekilde park etmiş ve söz konusu caddede yoğunluğun azalması için trafik tanzim etmiştir. Aracı gören Emniyet Müdürü tarafından da müvekkilimize verilen talimat doğrultusunda araç sürücüsü polis memuruna müvekkilimiz tarafından ceza kesilmiştir. Dolayısıyla olayın müvekkilimiz ile bir ilgisi bulunmadığı gibi cezayı kesen de bizzat kendisidir.

Söz konusu olayla ilgili olarak Trafik Şube Müdürlüğünden hiçbir bilgi alınmaksızın müvekkilimizin mesleği gereği çok iyi bildiği trafik kurallarına kasten uymadığına işaret edip müvekkilimiz aleyhinde gerçeğe aykırı haber yapılması müvekkilimizin kamuoyu nezdinde küçük düşülmesine neden olmuştur.

Sonuç olarak 5651 Sayılı Kanun gereğince iş bu ihtar ve tekzip metninin tarafınıza tebliğinden itibaren 2 gün içersinde yanlış ve küçük düşürücü haberlerin kendi internet sitenizden ve haber kaynağı olarak görüldüğünüz diğer internet sitelerinden kaldırılması ile tekzibini, dava ve şikayet hakkımız saklı kalmak kaydı ile ihtaren bildiririz.

Av. Tuna POLAT Nurettin ŞAHİN vekili - Av. İhsan ÖZDAMAR

Av. Emine ÖZDAMAR

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title