Haberler

Eminönü esnafına KOSGEB müjdesi

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ve KOSGEB Başkanı Cevahir Uzkurt Eminönü yeraltı çarşısı esnafını ziyaret etti.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ve KOSGEB Başkanı Cevahir Uzkurt Eminönü yeraltı çarşısı esnafını ziyaret etti. Verilecek kredilerle ilgili esnafa bilgi veren KOSGEB Başkanı Cevahir Uzkurt, "100 bin TL'ye kadar bankadan kredi kullandığınız takdirde faizini KOSGEB olarak biz karşılayacağız. Burada kredi 36 ay vadeli olacak. Ana parası için bir yılı geri ödemesiz, daha sonra 9 eşit taksitte 3'er ayda bir ödeyeceğiniz bir kredi olacaktır" dedi.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, KOSGEB Başkanı Cevahir Uzkurt ve esnaf temsilcisi Mehmet Müjde ile birlikte Eminönü Yeraltı Çarşısı'nı ziyarette bulundu. Sel felaketinden etkilenen esnafla toplantı yapan Ali Yerlikaya yapılacak yardımlar hakkında bilgi verdi.

"En geç Ekim'in ilk haftasında bu işi çözüyoruz"

İş yerlerinin eski halini alması için büyük bir gayret içinde olduklarını söyleyen Vali Yerlikaya,"yeraltı çarşımızda ve komşumuzdaki küçük çarşıda da 2 metreye aşkın su baskını oldu. Burada bulunan bütün iş yerlerimiz, içerisindeki mallarımız zarar gördü. O günden bugüne içinde bulunduğumuz yer de gösteriyor ki tepeden tırnağa buraları, iş yerimizi eski haline getirmeyle ilgili üç haftadan beri çok büyük bir gayret içerisindesiniz. Biz hem geçmiş olsun, hem de yerinde görmek için geldiğimiz zaman sizinle paylaştığımız bir mesele vardı. Dedik ki; biz Valilik olarak 6 aylık kira yardımında bulunacağız. Bunun tespitlerini yaptık. Allah izin verirse Eylül ayı sonunda en geç Ekim'in ilk haftasında bu işi çözüyoruz" dedi.

Sanayi ve Teknoloji Mustafa Varank'ın talimatlarıyla KOSGEB Başkanının Ankara'dan geldiğini ifade eden Vali Yerlikaya, 100 bin liraya kadar sıfır faizli krediyle ilgili sürecin başladığını dile getirdi. Çalışmalarını yerinde görmek için geldiğini ifade ederek desteğini ifade etti.

"Daha tedbirli olmak için gayret gösteriyoruz"

Yerlikaya konuşmasının devamında "Allah bir daha bizi bu şekilde baskınlarla, afetlerle imtihan etmesin. Tedbir, tevekkül. Bizim inancımız ve medeniyetimiz onu söylüyor. Başta Valiliğimiz, Büyükşehir Belediyemiz, Fatih Belediyemiz, AFAD, Meteoroloji Bölge Müdürlüğümüz sağanakla ilgili ilanlar, haberler, ikazlarla ilgili duyuruları ve bunun gereği olarak başta büyükşehir ve Fatih ilçe belediyesi, itfaiyemiz, atanmış seçilmiş ayrımı yapmaksızın aynı sıkıntıyı, üzüntü verici bu hadiseyi bir daha yaşamamak için daha tedbirli olmak için gayret gösteriyoruz" dedi.

"11 banka bu süreçte rol alacağını bize iletti"

Esnafa geçmiş olsun dilekleriyle sözlerine başlayan KOSGEB Başkanı Cevahir Uzkurt, "Biz KOSGEB olarak bu karar alındıktan sonra programı yürürlüğe koymak için ilgili bankalarla görüşmelerimizi yaptık. Çalışmalarımızı tamamladık. 11 banka bu süreçte rol alacağını bize iletti. Tekliflerini iletti. 11 banka ile mutabakatımızı imzaladık. Şu an sizde bu bankalardan kredilerinizi kullanacak konuma geldiniz. Öyle tahmin ediyorum ki, banka genel müdürlükleri önümüzdeki pazartesi ilgili şubelere talimatlarını iletecekler. Önümüzdeki hafta siz de bu kredileri kullanabileceksiniz" dedi.

"Burada kredi 36 ay vadeli olacak"

Kullanılacak kredinin şartlarını aktaran Uzkurt, "100 bin TL'ye kadar bankadan kredi kullandığınız takdirde bunun faizini KOSGEB olarak biz karşılayacağız. Burada kredi 36 ay vadeli olacak. Ana parası için bir yılı geri ödemesiz, daha sonra 9 eşit taksitte 3'er ayda bir ödeyeceğiniz bir kredi olacaktır. Kredi süresince KOSGEB ile herhangi bir diyaloğunuza bir ihtiyaç olmayacak. Biz burada zarar gören firmalarımızın listesini ilgili bankalara ileteceğiz. Siz ilgili bankaya gittiğinizde KOSGEB'in bu programından yararlanmak istediğinizi, kredi kullanmak istediğinizi söyleyeceksiniz" diye konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Cevahir Uzkurt Eminönü Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title