Haberler

Elvan: Madalyamı Türk Halkına Hediye Ediyorum

29. Yaz Olimpiyat Oyunları'nda, Atletizmde Bayanlar 10 Bin Metrede Gümüş Madalya Kazanan Elvan Abeylegesse, '80 Milyon Türk İnsanını Mutlu Ettiğimden Eminim. Madalyamı Türk Halkına Hediye Ediyorum' Dedi.

29. Yaz Olimpiyat Oyunları'nda, atletizmde bayanlar 10 bin metrede gümüş madalya kazanan Elvan Abeylegesse, ''80 milyon Türk insanını mutlu ettiğimden eminim. Madalyamı Türk halkına hediye ediyorum'' dedi.

Yarışın son turuna lider olarak girdikten sonra, altın madalya için büyük çaba harcadığını anlatan Abeylegesse, ''Fakat gümüş madalya alabildim. Bunun da Türk halkını sevindirdiğine inanıyorum. 5 bin metre yarışına katılıp katılmama konusunda da antrenörlerimle birlikte karar vereceğiz. Çünkü tartan pist çok sert'' diye konuştu.

Elvan Abeylegesse bir soru üzerine, ''Atina Olimpiyatları'nda da çok iyi durumdaydım. Fakat orada bazı sorunlarım vardı. Artık bunların önemi yok. Atina geçmişte kaldı. Artık bugüne bakalım. Kazandığım gümüş madalya ile üstümden büyük bir yük kalkmış oldu'' ifadelerini kullandı.

Bu arada yarışma sonrası Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da telefonla arayarak Elvan Abeylegesse'yi tebrik ettiği öğrenildi.

Öte yandan, Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay, Elvan'ın yarışını izlerken gurur duyduğunu vurgulayarak, ''100, 200, 400 metre gibi kısa mesafelerde yarış çok çabuk bitiyor. Fakat 10 bin metrede yarış uzun sürdüğü için Türkiye ve Elvan tüm dünya ekranlarında uzun süre gündemde kaldı. Etiyopya asıllı, öz be öz kızımız Elvan özellikle son turda yaptığı ataklarla sporu seven herkesi mutlu etti. Türkiye'nin atletizm tarihindeki en büyük başarısını elde etmek ona kısmet oldu. Gönüllerimizdeki yerini aldı'' diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title