Haberler

El Kaide Lideri Ladin'in Damadı Geyt'in Yargılanması

Geyt, New York'ta görülen davada ''Amerikan vatandaşlarını öldürmek için komplo kurduğu'' suçlamasını reddetti.

11 Eylül saldırılarından sonra, "El Kaide Sözcüsü" olmakla suçlanan El Kaide lideri Usame Bin Ladin'in damadı Ebu Süleyman Geyt'in yargılanmasına devam edildi,

El Kaide lideri Usame Bin Ladin'in en büyük kızıyla evli olan 48 yaşındaki Geyt, New York'ta görülen davada ifadesini Arapça çevirmen aracılığıyla verdi. "Amerikan vatandaşlarını öldürmek için komplo kurduğu" suçlamasını reddeden Ebu Geyt ifadesinde, Haziran 2001'de "Afganistan'daki İslami yönetimi yakından tanımayı çok arzuladığı için" bu ülkeye gittiğini söyledi.

Bin Laden'in terör saldırısı şüphelisi olduğunu bilmesine karşın, Afganistan'da bulunduğu sırada El Kaide liderinin çağrısına uyduğunu belirten Geyt, "Onu tanımak istediğini, ne olduğunu, tam olarak ne istediğini bilmek arzusunda" olduğunu anlattı.

Kuveyt doğumlu Geyt, El Kaide lideri  bin Ladin ile Kandahar'da yaşadığı sırada tanıştığını belirterek Bin Ladin'in kendisinden El Kaide'ye katılanların gönüllerine ulaşmasını ve örgütün Afganistan'daki eğitim kamplarındaki zorlu yaşamın farklı yönlerini göstermesini istediğini aktardı.

Geyt'in 11 Eylül saldırılarından sonra militanları ABD'ye karşı harekete geçirdiğini savunan savcılar ise 11 Eylül saldırılarının ardından "binalar yanmaya devam ederken" El Kaide'nin propaganda videolarında görünmeyi kabul ettiğini belirtti.

Mahkeme dün de jüri üyelerinin, 11 Eylül saldırılarının planlayıcısı olduğunu söyleyen ve Ebu Geyt'in El Kaide içinde askeri bir rolü olmadığını belirten Halid Şeyh Muhammed'in "ifadelerini duymaması gerektiği" kararına varmıştı.

Geçen yıl Türkiye'de gözaltına alındıktan sonra yargılanmak üzere New York'a getirilen ve suçlu bulunması halinde ömür boyu hapis cezası alma ihtimali olan Ebu Geyt'in sanık sandalyesinde, siyah ceket altında mavi gömlek giydiği ve rahat göründüğü dikkati çekti. - New York

Kaynak: AA / Güncel

Usame Bin Ladin New York Eylül Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title