Haberler

Yunanistan'da 11,5 milyar euroluk borç krizi! Atina yönetimi kara kara düşünüyor

Güncelleme:

Ekonomik dar boğazda olmasına rağmen silahlanan Yunanistan'ın Dünya Bankası ve Avrupalı kreditörlerle imzaladığı ilk mutabakat muhtırasından geri kalan 11,5 milyar eurokluk borcun, bu yılki ödemesi Atina yönetimini kara kara düşündürüyor.

Doğu Akdeniz ve Ege'deki gerilimin gölgesindeki Atina yönetimi, yıllardır içinde olduğu mali zorluklar, kemer sıkma politikaları ve Avrupa Birliği'nin (AB) desteği sayesinde zorlukla ayakta durabilen ülkenin Dünya Bankası ve Avrupalı kreditörlerle imzaladığı ilk mutabakat muhtırasından geri kalan 11,5 milyar euro borcu 2021 yılında ödeyecek.

2021 YILINDA 11,5 MİLYAR EUROLUK ÖDEME

2021 yılında ödenmesi gereken kredilerin içinde Dünya Bankası'na 1 milyar 869 milyon euroluk borç ödenmesi beklenen Yunanistan çıkış arıyor. Ülkedeki ekonomi uzmanları 2021 yılının zorlu bir yıl olacağına dikkat çektiği analizinde, Atina yönetiminin birkaç yıl içinde uluslararası piyasalardan 12 milyar euro borçlanmak zorunda kalacağı ifade edildi.

"5 YIL KEMERLER DAHA ÇOK SIKILACAK"

Uzmanlar, Yunanistan'ın silahlanmaya ayırdığı son yılların en kabarık bütçesi, olduğunun altını çizerek, "Yunanistan'da vergi mükellefi vatandaşları gelecek 5 yıl zarfında oldukça yorarak yıpratacağa benziyor. Vatandaşların 5 yıl boyunca kemeri daha fazla sıkmak zorunda kalacağı kesin" ifadelerine yer verdi.

ATİNA SİLAHLANMA PAYINI 5 KAT ARTTIRDI

Öte yandan, Yunanistan 2021 savunma bütçesi kapsamındaki silahlanma payını, geçen yıla göre 5 kat artırarak 2,5 milyar euroya yükseltti. Yunanistan Parlamentosu'nda yapılan oylama oturumunda, savunma bütçesinin de yer aldığı 2021 devlet bütçesi kabul edilmişti. Ülkenin savunma bütçesi, 5,49 milyar euroya yükseltilirken, savunma bütçesi dahilindeki silahlanma harcamaları için ayrılan pay ise 2,5 milyar euroya çıkartılmıştı. Atina yönetimi, gelecek 10 yılda 10 milyar dolarlık silahlanma harcaması yapacağını açıklamıştı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Dünya Bankası Doğu Akdeniz Yunanistan Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 26 Nisan dün gece deprem mi oldu? 36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (12)

HEM HARCA:

HEM AGLA AB''I PARAM BITTI DIYE : )) TOPUNUZU SATIN ALIR AB YAKINDA.

6
0
yanıtYanıtla
Nadir:

Bu Yunanistan ında sonunu çok güvendiği AB getirecek

4
2
yanıtYanıtla
BURHAN:

Ben diyorumki bu APTAL KOMSUYA bir iyilik yapalim. Yunanistan''i komple alalim, Atinaya Türk Bayragi dikelim. Bakalim Yunanistan''a para veren Ülkeler paralarini nasil ve kimlerden alacaklar. Cünki Yunanistan diye bir Ülke olmayacak.

4
1
yanıtYanıtla
objektif:

yunanistanin arkasinda ab var hele hele hollanda ve fransa var hic bir sey olmaz biz tedbirimizi dusmana karsi ona gore alalim

2
2
yanıtYanıtla
REALİST:

biz sizede destek çıkarız merak etmeyin kendimizden başka herkese gücümüz yeter

3
1
yanıtYanıtla
ne:

beter olsun bizeneeeeeeeeeee ondan bundan kukla sömürgeci soykırımcı macron fransadan silah alacağına aç karnını doyursun

4
0
yanıtYanıtla
ABCD:

Siz Yunanistan''ı bırakın dönüp kendi ülkenize bakın. Her sene daha fazla kemer sıkacaksınız canım ülkemde.

2
1
yanıtYanıtla
AFYONLU:

OOOOHHH BETER OLSUNLAR SÜRÜNSÜNLER OHHHH

3
0
yanıtYanıtla
ASY 1905:

Bizim ülke maşallah dim dik ayakta. Kriz mıriz vız gelir evelallah. ! Amerika ve avrupa ya kafa tutacak konumdayız. . . Bu arada İstanbul - İzmir karayolu ücreti 330 TL olmuş. . . Feda olsun beee!

2
0
yanıtYanıtla
kartoncu osman:

Yunanlılar komşi sayılır abi, Ege''de ki Akdeniz''deki çöplere talibiz abi, her hangi bi şubemize baş vurabilirler kredi de açarız abi, sonuçta kız aldık verdik abi

1
0
yanıtYanıtla
Tüm 12 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title