Haberler

Yerli otomobilde test süreçleri devam ediyor! TOGG'un yeni videosu milyonların heyecanına heyecan katacak

Güncelleme:

Yerli otomobilde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. TOGG'un sosyal medyadan paylaştığı son video milyonların heyecanına heyecan kattı. Videoda seri üretime geçilmeden önce yerli otomobilin farklı lokasyonlarda test edildiği görülüyor. Yerli otomobilin 2022 sonunda seri üretime geçmesi planlıyor.

2022 sonunda banttan indirilmesi planlanan yerli otomobilde heyecanlandıran gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde İstanbul Park'ta test edilen yerli otomobilde çalışmalar hız kesmiyor.

DENEME SÜRECİ DEVAM EDİYOR

Yerli otomobilin farklı lokasyonlardaki akredite test merkezlerinde deneme süreci devam ediyor. Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG), yapılan testlere ilişkin görüntüleri de sosyal medya hesabından paylaştı.

TOGG paylaşımında şu ifadeler kullanıldı:

"Ürün stratejimizin en önemli aşamalarından biri olan test süreçlerimiz, farklı lokasyonlardaki akredite test merkezlerinde başladı. Şasi prototipi yol testi, dayanım testi, aerodinamik ve aeroakustik testlerimiz planlarımız doğrultusunda devam ediyor."

Yerli otomobilde test süreçleri devam ediyor! TOGG'un yeni videosu milyonların heyecanına heyecan katacak

DÜNYA DEVİ FARASİS YATIRIMA GELİYOR

Öte yandan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamayla, dünyaca ünlü pil üreticisi Farasis'in yerli otomobil için Türkiye'ye yatırım yapacağını söyledi. Varank, TOGG ile FARASİS'in 20 GWh'lik pil yatırımına yakın zamanda Gemlik'te başlayacağını bildirdi.

YERLİ OTOMOBİLİN ÖZELLİKLERİ

TOGG tarafından üretilmesi planlanan yerli otomobil elektrikli ve doğa dostu olacak. Modüler bir şaside ve bilişim teknolojileriyle kolayca entegre olabilecek bir yapıda olacak TOGG yerli otomobil, aynı zamanda güçlü bir internet bağlantısına da sahip olacak.

İlk etapta iki SUV modelinin üretimi yapılacak yerli otomobil, segmentinin en uzun aks mesafesine sahip aracı olacak. Yüksek teknolojiye sahip doğuştan elektrikli ve bağlatılı platforma sahip TOGG yerli otomobil, 30 dakikanın altında hızlı şarj ile yüzde 80 doluluğa ulaşacak.

Sıfır emisyon değerine sahip olacak TOGG, yüksek çarpışma dayanımı, yüzde 30 daha fazla burulma direncine sahip olacak. Ayrıca araç menziline yüzde 20'ye kadar katkı sağlayan geri kazanımlı frenleme de yerli otomobilin özelliklerinden olacak.

TOGG'dan açıklanan bilgilere göre kendine has çizgilere sahip olan araç, dünyanın önde gelen otomobil güvenlik testi kuruluşlarından EuroNCAP'in standartlarını tam olarak karşılayabilecek. Yetkililer, yerli otomobilin 2022 yılında EuroNCAP testlerinden 5 yıldız ile ayrılmasını bekliyor.

Mesut Şahin
Haberler.com - Ekonomi

Haberler

Özgür Özel: CHP'yi iktidar yapamazsam istifa edeceğim

Özgür Özel: CHP'yi iktidar yapamazsam istifa edeceğim

Ersan Şen'den depremde 51 kişinin öldüğü apartmanın firari müteahhitleriyle ilgili skandal talep

Ersan Şen'den depremde 51 kişinin öldüğü apartmanın firari müteahhitleriyle ilgili skandal talep

Bomba iddia! Üç parti birleşip başına da Abdullah Gül'ü geçirecek

Bomba iddia! Üç parti birleşip başına da Abdullah Gül'ü geçirecek

Bakmadan Geçme

Yalı Çapkını 73. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Mayıs Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İsmail Kartal Fenerbahçe'den ayrıldı mı? Fenerbahçe'den açıklama geldi Arka Sokaklar 678. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Mayıs Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? #128250 Kara Ağaç Destanı 15. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Mayıs Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? #128250 KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 1-2 Haziran 2024 Konya su kesintisi listesi! FETÖ büyü olayı ne? Fetullah Gülen'e büyü mü yapıldı? İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 1-2 Haziran 2024 İzmir su kesintisi listesi! Fetullah Gülen kaçırıldı mı? FETÖ nerede? Patatesteki 'solanin' tehlikesi! Solanin zehirlenmesi nasıl olur? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 1-2 Haziran 2024 Bursa su kesintisi listesi! Yalı Çapkını CANLI İZLE! 31 Mayıs Yalı Çapkını 72. bölüm CANLI YAYIN! Yalı Çapkını FULL İZLE! #128250 ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 1-2 Haziran 2024 Antalya su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 1-2 Haziran Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Kurban Bayramı'nda yapılacak ibadetler neler? Bayramın 1. günü hangi ibadetler yapılır? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 1-2 Haziran 2024 Ankara su kesintisi listesi!
Çiftliğinden kaçırılan FETÖ elebaşıyla ilgili gündem yaratacak 'büyü' iddiası

Çiftliğinden kaçırılan FETÖ elebaşıyla ilgili gündem yaratacak "büyü" iddiası

500

Yorumlar (11)

Abura Demirel:

puhahaha hayatımda gördüğüm en dandik basit tofaşın versiyonu ordan burdan alınmış parçasıyla araba honda bunlara 5 basarr akp ezik trollere hasedinden kudursunlar nillet hayatta bu araçı alamaz çünkü lityum batarya fiyatı 15.000 dolar puhaha

27
60
yanıtYanıtla
Kadir ATASEVEN :

senin gibi hainler yüzünden bu hale geldi ülke.

yanıt15
yanıt19
Arif Zehir :

Böyle vatan hainleri ve CHP düşünceleri oldukça burnunun ucunu göremiyorlar. E haliyle ülkeye birşeyler yapılınca da nasıl çamur atacaklarını bilemiyor. Embesil topluluğu. Az Atatürk ü örnek alsalar en azından vatan haini olmazlardı.

yanıt1
yanıt2
Tarık Arslan:

Kac para olacak bunlardan bahsetsınler artık bınemeyeceksem ne anlamı kaldı. Derlerkı 400 000 tl kötü konusurum... Ötv Kdv hic bir sey olmaması lazımkı dıger markalarla yarısabılsın. o zaman yerlı ve mıllı derım ıste. aksı halde montajcıdan baska bırsey degılız gıbıme gelıyor...

51
19
yanıtYanıtla
aydemir çelik:

ne bekliyordun sana 100bine 200 bine arabamı verecklerdi

yanıt24
yanıt39
Tarık Arslan:

aydemır celık dedım ya bınemeyeceksem ne anlamı kaldı dıye. anlasılan sende gecmedıgın yol ve koprulerle övünen zihniyettensin... sen devam et bınemedıgın arabayla övün...

yanıt1
yanıt0
sivri :

o ne la 1980 model araba iskeleti gördüm sanki

22
32
yanıtYanıtla
Arif Zehir :

Bir halttan bilgin olmazsa öyle iskelet görürsün. Test aşamasında olduğu icin olabilir mi. Sonuçta Volvo üreticisi degil

yanıt1
yanıt0
Ismail Kostak:

Millette sıfır araba alacak güç mü kaldı? Bu aracı Çinli rakiplerinin yarı fiyatına bile satsalar onu almaya gücü yetecek kaç bin babayiğit kişi çıkacak ortaya göreceğiz. Vatan bayrak din iman söylemi de bir yere kadar. Ondan sonra hayatın gerçekleri konuşur.

3
1
yanıtYanıtla
Doğuş:

2022 nin sonu. malum 2023 diyemiyorlar artık

2
1
yanıtYanıtla
Tüm 11 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title