Haberler

Doç. Dr. Ayşegül Doğan'a TÜBA Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı Ödülü

Güncelleme:

Yeditepe Üniversitesi Genetik ve Biyomühendislik Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Ayşegül Doğan, kök hücre araştırmalarıyla Türkiye Bilimler Akademisi'nce (TÜBA) verilen Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı Ödülü'ne (GEBİP) değer görüldü.

Yeditepe Üniversitesi Genetik ve Biyomühendislik Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Ayşegül Doğan, kök hücre araştırmalarıyla Türkiye Bilimler Akademisi'nce (TÜBA) verilen Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı Ödülü'ne (GEBİP) değer görüldü.

2020 TÜBA Uluslararası Akademi, GEBİP ve TESEP Ödülleri, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen törenle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından sahiplerine verildi.

TÜBA'nın bilim insanlarını teşvik, takdir ve ödüllendirme misyonu kapsamında her yıl verdiği TÜBA-GEBİP Ödülü'nü 2020 yılında; 21 farklı üniversite ve iki kurumdan toplam 31 üstün başarılı genç bilim insanı kazandı.

Törende, Yeditepe Üniversitesi Genetik ve Biyomühendislik Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Doğan, Mühendislik Bilimleri alanında TÜBA – GEBİP ödülünü aldı.

DOÇ. DR. AYŞEGÜL DOĞAN KIMDIR?

İstanbul Üniversitesi Biyoloji Bölümü/Moleküler Biyoloji ve Genetik bölümlerinden 2009'da mezun olduktan sonra 2011 yılında Yeditepe Üniversitesi Genetik ve Biyomühendislik Bölümü'nden yüksek lisansını aldı. Doktora çalışmalarını 2011-2015 yılları arasında yine Yeditepe Üniversitesi'nde, Genetik ve Biyomühendislik Bölümü Biyoteknoloji Doktora Programı'nda tamamladı.

Doktora sonrası araştırmalarını yapmak üzere, bir yıl sonra ABD'ye giden Doç. Dr. Doğan, burada Ulusal Sağlık Enstitüleri, Ulusal Kanser Enstitüsü'nde Hücre ve Gelişim Biyolojisi grubuna katıldı ve 'pluripotent kök hücre' araştırmalarını yapmaya başladı.

2018'de, TÜBİTAK'ın '2232 - Uluslararası Lider Araştırmacılar Programı' desteğiyle yurda dönen Doç. Dr. Ayşegül Doğan, Türkiye'de bu çalışmaların yapılabilmesi için gerekli araştırma altyapısının kurulması çalışmalarına başladı.

Yeditepe Üniversitesi'nde 'Organoid Laboratuvarları' olarak da bilinen 'Kök Hücre ve Gen Tedavi Laboratuvarı'nın kurulmasında öncü olan Doç. Dr. Doğan, TÜBİTAK bünyesinde yer alan Araştırma Destek Programları Başkanlığı'ndan da (ARDEB) araştırma desteği de aldı. Doç. Dr. Doğan, TÜBA-GEBİP ödülüne değer görüldü.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Yeditepe Üniversitesi Genetik Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title