Haberler

Viop Akademi'de Eğitim Başlıyor

Borsa İstanbul VİOP Grup Müdürü Çakır: "VİOP Akademi, Türkiye’de finansal risk yönetimi konusunda eksikleri gidermek için önemli bir fırsat olacak"

Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası (VİOP) ile ilgili teorik bilgi ve uygulamalı örneklerin akademi ve piyasa profesyonelleri tarafından katılımcılarla paylaşılacağı bir program olan VİOP Akademi'de eğitimler başlıyor.

Borsa İstanbul'dan yapılan açıklamaya göre, VİOP Akademi, Borsa İstanbul ve Boğaziçi Üniversitesi iş birliğiyle kurulan Finans Uygulama ve Araştırma Merkezi (CARF) tarafından 13-14 Eylül 2014 tarihlerinde düzenlenecek. Boğaziçi Üniversitesi laboratuvarlarında, akademisyenler ve alanında uzman piyasa profesyonelleri tarafından verilecek eğitimle VİOP ile ilgili teorik bilgilerin yanı sıra uygulamalı örnekler katılımcıların bilgisine sunulacak.

Borsa İstanbul VİOP Grup Müdürü Muammer Çakır, konuya ilişkin değerlendirmesinde, VİOP Akademi'nin sektör için önemine değinerek, Akademi'nin Türkiye'de finansal risk yönetimi konusunda eksikleri gidermek için önemli bir fırsat olacağını ifade etti.

Programın hem finans sektöründe kariyer hedefleyenleri hem de aktif finansal piyasa çalışanlarına hitap edeceğini belirten Çakır, iki günlük yoğun programda katılımcılarla VİOP'un tüm detaylarına girileceğini ve katılımcıların programın hemen akabinde birer VİOP yatırımcısına dönmelerini beklediklerini kaydetti.

VİOP Akademinin ilk oturumu Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyesi ve SPK Eski Başkanı Prof. Dr. Vedat Akgiray tarafından yapılacak. Sonrasında, türev ürünler ve risk yönetimi konusunda saygın akademisyenlerden Prof. Dr. Burak Saltoğlu, Dr. Cenk Karahan, Özyeğin Üniversitesi öğretim üyesi Dr. Emrah Şener ve piyasanın en aktif oyuncularından Deutsche Securities Menkul Değerler Türev Ürünler Müdürü Ümit Yılmazcan tarafından eğitimler verilecek.

Eğitim konuları arasında "VİOP Piyasası ve Ürünleri", "Vadeli Piyasalarda Fiyatlama", "Opsiyon Fiyatlama Modelleri", "Opsiyon Değerleme ve Stratejileri", "Oynaklık", "VİOP ve Portföy Yönetimi" ve "Profesyonel Gözüyle Türev Uygulamalar" konuları yer alacak.

İki gün sürecek VİOP Akademi ile türev piyasaların en önemli finansal enstrümanı olan opsiyonları detaylı bir şekilde inceleyecek olan katılımcılar, bu ürünleri şirketlerinin risk yönetiminde daha etkin bir şekilde kullanma imkanına kavuşacak. Eğitimin sonunda katılımcılara Boğaziçi Üniversitesi Finans Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin VİOP Akademi sertifikası verilecek. - İstanbul

Kaynak: AA / Ekonomi

Borsa İstanbul Türkiye Eylül Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title