Haberler

ULAK Haberleşme AŞ'nin MAYA Geniş Alan Ağ ürünleri DMO e-satış portalında yerini alacak

Güncelleme:

Devlet Malzeme Ofisi (DMO) Genel Müdürlüğü ile ULAK Haberleşme AŞ arasında imzalanan anlaşmayla MAYA Geniş Alan Ağ ürünleri DMO e-satış portalında satılmaya başlanacak.

Devlet Malzeme Ofisi (DMO) Genel Müdürlüğü ile ULAK Haberleşme AŞ arasında imzalanan anlaşmayla MAYA Geniş Alan Ağ ürünleri DMO e-satış portalında satılmaya başlanacak.

İki kurum arasındaki anlaşma, DMO'da düzenlenen törende DMO Genel Müdürü Mücahit Özdemir ve ULAK Haberleşme AŞ Genel Müdürü Metin Balcı tarafından imzalandı.

Anlaşmayla MAYA Yazılım Tanımlı Geniş Alan Ağ Yönetim Sistemi (SD-WAN) iki yıl DMO kataloğunda kamu kurumlarına sunulacak.

Özdemir, törende yaptığı konuşmada, DMO'nun merkezi satın alma kurumu olarak kamunun ihtiyaç duyduğu ürünleri hızlı şekilde tedarik ettiğini ve tek bir merkezden kamu faydası sağlayacak şekilde hizmete sunduğunu söyledi.

Yeni Ekonomi Programı'nda DMO'nun üst teknoloji ürünlerde gerektiğinde kamu alım garantileri vererek ülkenin kalkınmasına katkı sağlayacağının belirtildiğine işaret eden Özdemir, bu anlamda kuruma ekstra rollerin tanımlandığını bildirdi.

Özdemir, kamu kurumlarının ürettiği ürünlerin de kamu pazarı formatında öncelikle DMO'dan sağlanmasına yönelik çalışmaları artırdıklarına dikkati çekerek şöyle konuştu:

"Bu doğrultuda birçok paydaşımızın ürettiği ürünleri katalog ya da e-satış platformumuza taşıdık. Bugün de ULAK Haberleşme ile anlaşmamızı imzalıyoruz. DMO sayesinde kamu kurumları hızlı şekilde bu ürüne erişebilecek. Yeni pazar edinimi noktasında katkı sağlayacağını düşünüyorum. Bu sistemin kataloğa girmesiyle ULAK Haberleşme ürünleri yaklaşık 16 bin kamu kurum ve kuruluşunun hızlıca erişebileceği şekilde pazarımızda yer almış olacak. Bu noktada kamu kurumlarının yerli ve milli çözüm olan ULAK Haberleşme AŞ'den yana tercihlerini kullanmasını bekliyoruz. Ülkemizin geleceği adına çok önemli olduğunu düşünüyorum."

"Rize'de ULAK üzerinden hizmet"

ULAK Haberleşme AŞ Genel Müdürü Balcı da şirket olarak iletişim altyapıları için yerli ve milli çözümler geliştirdiklerine işaret ederek, Maya Geniş Ağ Yönetim Sistemi'nin global üreticilerin ürünlerinden daha iyi özelliklerle DMO kataloğuna girdiğini söyledi. Ürünün kullanım yeri bulması için gayret sarf ettiklerini dile getiren Balcı, "ULAK Haberleşme, '5G ve ötesi için Türkiye'nin iletişim gücü' mottosuyla kurulmuş bir şirket. 1600'e yakın baz istasyonumuz aktif şekilde çalışıyor. Geçen hafta bir operatörümüz Rize'de tüm özellikleriyle ULAK üzerinden hizmet vermeye başladı. Bir operatörümüz 2021 başı itibarıyla ilave sipariş sürecini tamamlamak üzere." ifadelerini kullandı.

Balcı, kataloğa giren MAYA SD-WAN çözümünün 5G geniş alan iletişim altyapısı olduğunu belirterek şunları kaydetti:

"5G'ye yönelik olarak ayrıca 5G radyo ve çekirdek şebeke projemiz var. Altyapı anlamında uçtan uca 5G yeteneklerimizi süratle geliştirmeye devam ediyoruz. Çekirdek şebeke projemizin testlerini en geç haziran ayında tamamlayacağız. Şu an kendi içimizdeki ön kabul testlerini tamamlıyoruz. Baz istasyonu konusunda süratli şekilde ilerliyoruz. Onların da TÜBİTAK projemiz kapsamında geliştirdiğimiz sistemlerin testlerini martta tamamlayacağız. 2021 ortasından itibaren operatör laboratuvarlarına girecek 5G sistemlerimiz olacaktır. 2022'nin ikinci çeyreğinden itibaren daha iddialı ürünlerimizin sahada olacağını paylaşmak istiyorum." dedi.

Kaynak: AA / Ekonomi

Balcı Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title