Haberler

Türünün ilk örneği waffle tabanlı el yapımı Nike ayakkabıların 1.2 milyon dolara satılması bekleniyor

Güncelleme:

Dünyaca ünlü Nike markasının kurucu ortağı tarafından yapılan ayakkabılar, Tokyo Olimpiyatları'nın ilk gününde köklü müzayede evi Sotheby's de satışa sunulacak. Türünün ilk örneği olan waffle tabanlara sahip olan ve 60'lı yıllarda tasarlanan el yapımı ayakkabıların, 800 bin ila 1.2 milyon dolar arasında bir fiyata satılması bekleniyor.

Sotheby's, 23 Temmuz'da özel bir Olimpiyat Koleksiyonu'nu satışa sunuyor. Tokyo 2020 Olimpiyatları'nın açılış töreni ile aynı gün gerçekleşecek müzayedede Nike'ın kurucu ortağı Bill Bowerman tarafından yapılmış el yapımı bir çift eski atletizm ayakkabısı da var.

TÜRÜNÜN İLK ÖRNEĞİ WAFFLE TABANLARA SAHİP

60'larda Bowerman tarafından tasarlanan ve 70'lerde değiştirilen ayakkabılar, yanlarındaki dört "prototip logo" ile süslenmiş. Logolar henüz şu anda bildiğimiz şekilde değiller ve daha çok ok gibi görünüyorlar. Ayakkabılar, Kanadalı atletizm koşucusu Harry Jerome için tasarlanmış ve türünün ilk örneği Waffle tabanlara sahip.

Türünün ilk örneği waffle tabanlı el yapımı Nike ayakkabıların 1.2 milyon dolara satılması bekleniyor

KAHVALTI SIRASINDA AKLINA GELDİ

O zamanlar Oregon Üniversitesi'nde atletizm koçu olan Bowerman, okulun yepyeni pistinde sporcularının metal kramponlarının hasar görmesini izlemekten çok stres olur ve yıllar sonra, karısıyla kahvaltıda waffle yerken, kötü havalarda bile rahatlıkla kullanılabilecek bir ayakkabıyla bu soruna çözüm bulur.

1.2 MİLYON DOLARA SATILMASI BEKLENİYOR

Ayakkabıların, 800.000 ila 1.2 milyon dolar arasında bir fiyata satılması bekleniyor. Sotheby's, bu ayakkabılardan çok az çiftin olduğunu belirtiyor ve bu yüzden değerinin yüksek olduğuna dikkat çekiyor.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Nike Haberler

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet getirdi

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet getirdi

Bakmadan Geçme

13 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 13 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Kavurma yaparken nelere dikkat edilmeli? Sert olmaması için ne yapmalı? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 13 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 13 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 13-14 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 13-14 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! ZİRAAT TÜRKİYE KUPASI MAÇI NEREDE OYNANACAK? ZTK hangi statta ne zaman oynanacak? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 13-14 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 13-14 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! 2024'te En Kolay İş Bulan Meslekler Hangileri? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 13-14 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 13-14 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! ÇİKOLATA KİSTİ NEDİR? Çikolata kisti (Endometriozis) neden olur, belirtileri neler? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 13 Mayıs günün maçları nereden izlenir? 14 Mayıs Salı 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 14 Mayıs burç yorumları nedir?
Özel'in Arapça tabela çıkışına Şahan Gökbakar'dan tepki: Bu ülkeye yapılmış en büyük haksızlık

Özel'in Arapça tabela çıkışına Şahan Gökbakar'dan tepki: Bu ülkeye yapılmış en büyük haksızlık

500

Yorumlar (1)

delidolu :

Dünyada her gün yüzlerce cocuk aclıktan ölüyorken bu bez parçasına 10 milyonlarca lirayı verenleri Allah bildiği gibi yapsın

30
6
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title