Haberler

Turqualıty Programı Yeni Markalarla Büyümeye Devam Ediyor

Uluslararası ticarette söz sahibi olma potansiyeli olan 16 marka daha, dünyanın devlet destekli ilk ve en kapsamlı marka geliştirme programı olan TURQUALITY kapsamına alındı.

Uluslararası ticarette söz sahibi olma potansiyeli olan 16 marka daha, dünyanın devlet destekli ilk ve en kapsamlı marka geliştirme programı olan TURQUALITY kapsamına alındı.

Uluslararası ticarette söz sahibi olma potansiyeli olan 16 marka destek kapsamına alındı, 46 markanın destek süresi 5 yıl daha uzatıldı. TURQUALITY programına Alvimedica, Banvit, Silver Shoe Care Products, Sinbo, Orgal, Silk&Cashmere, Kıvanç, Mitas, Hi-Slip, Petlas, Starmaxx, Sarsılmaz, So Chic,Kahve Dünyası, BayDöner, Nurus markaları da alındı.

Network, Efes, Atasay, Bossa, LTB, Çilek, Desa, Derri, Vitra, Hamam, Colins, Eti, BGN, Duru - Arko, Gilan, Goldaş, Ramsey, Hidromek, Selpak - Solo, İpekyol - Machka, Ülker, Dalin - Alix Avien, Koton, Serel, Zen, Vesbo, Damat Tween, Özti, Pınar, Sarar, Jimmy Key, Cross, Şölen, Temsa, W Collection - Vakko, ECA, Vestel, Taç, Mavi, Söktaş, Bingo markalarının TURQUALITY destek süreleri 5 yıl daha uzatıldı.

Halen 83 firmanın 95 markası TURQUALITY, 34 firmanın 37 markası toplam 132 marka desteklerden yararlanıyor.

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, dünyanın devlet destekli ilk ve en kapsamla marka geliştirme programı TURQUALITY programının sürekli büyüdüğünü, 16 yeni markanın destek kapsamına alındığını, 46 markanın da destek süresinin 5 yıl daha uzatıldığını açıkladı. Bakan Çağlayan, konuya ilişkin şu değerlendirmelerde bulundu:

"Bakanlığım öncülüğünde, Türkiye İhracatçılar Meclisi işbirliği ile global markalar geliştirerek ihracatı artırmak, 'Türk Malı' imajını ve Türkiye'nin itibarını güçlendirmek amacıyla hayata geçirilen TURQUALITY Programı yeni firma ve markalarla büyümektedir. Bu kapsamda 6'sı TURQUALITY, 10'u ise Marka Destek Programı'na olmak üzere 16 yeni marka daha destek kapsamına alındı. İlk 5 yıllık destek dönemini başarıyla tamamlayan 46 markanın destek süresi ise 5 yıl daha uzatıldı. Halen 83 firmanın 95 markasını TURQUALITY, 34 firmanın 37 markasını ise 'Marka Destek Programı' kapsamında destekliyoruz."

"TURQUALITY İLE TÜRKİYE KAZANIYOR"

Tasarımdan pazarlama ve satış sonrası hizmetlere kadar bütün süreçleri kapsayan TURQUALITY'nin, Türk markaları için bir prestij ligine dönüştüğünü ifade eden Çağlayan, "2011 yılında 135 milyar dolar ihracat gerçekleştirdik. 2011 yılında ihraç ürünlerimizin kilogram fiyatı 1.46 dolar. 2023 yılında 500 milyar dolar mal ihracatı hedefine bu ortalama fiyatla ulaşmamız mümkün değil. Bunun için katma değeri artırmamız, yüksek katma değerli ürün üretip, ihraç etmemiz gerekmektedir. İşte TURQUALITY programı bu amaca hizmet etmektedir. 2011 yılında TURQUALITY programına dahil firmaların ortalama ihraç ürünlerinin kilogram fiyatı 2.15 dolardır. Bu da programın başarılı bir şekilde uygulandığını ve arzu edilen sonuçlara doğru emin adımlarla yol aldığımızın kanıtıdır" diye konuştu.

Benzer gelişmenin TURQUALITY ve marka programlarına dahil firmaların toplam ihracat artışlarında da görüldüğünü dile getiren Çağlayan, "2006 - 2011 yıllarında TURQUALITY ve marka programlarına dahil firmalarımız ihracatlarını yüzde 60.6 gibi önemli bir oranda artırmışlardır. Markalaşma, firmalarımıza uluslararası rekabette önemli bir avantaj sağlamakta, hem firmanın, hem de markanın katma değerini artırmaktadır. TURQUALITY programı ihracatta yüksek katma değerin anahtarıdır. TURQUALITY programlarından yararlanan firmalarımızın sayısının artması, katma değeri yüksek ürünün ihracatımızdaki payını daha da artıracak, 2023 hedeflerine ulaşmamızda önemli bir basamak olacaktır" açıklamasında bulundu.

2012 YILINDA TURQUALITY BÜNYESİNE DAHİL OLAN MARKALAR

2012 yılında TURQUALITY programı bünyesine dahil olan markalar şunlar:

"Alvimedica, Banvit, Silver Shoe Care Products, Sinbo, Orgal, Silk&Cashmere, Kıvanç, Mitas, Hi-Slip, Petlas, Starmaxx, Sarsılmaz, So Chic,Kahve Dünyası, BayDöner, Nurus."

Network, Efes, Atasay, Bossa, LTB, Çilek, Desa, Derri, Vitra, Hamam, Colins, Eti, BGN, Duru - Arko, Gilan, Goldaş, Ramsey, Hidromek, Selpak - Solo, İpekyol - Machka, Ülker, Dalin - Alix Avien, Koton, Serel, Zen, Vesbo, Damat Tween, Özti, Pınar, Sarar, Jimmy Key, Cross, Şölen, Temsa, W Collection - Vakko, ECA, Vestel, Taç, Mavi, Söktaş, Bingo markaları 5 yıl daha TURQUALITY desteklerinden faydalanabilecek.

TURQUALITY NEDİR?

TURQUALITY programı kapsamında, firmaların; patent, faydalı model, endüstriyel tasarım ve marka tesciline ilişkin harcamaları, çevre ve kalite belgesi alımına ilişkin giderleri, moda/endüstriyel ürün tasarımcısı, aşçı ve şef istihdamına ilişkin giderleri (gastronomi sektöründe faaliyet gösteren firmalar için), tanıtım, reklam ve pazarlama faaliyetleri, yurtdışı birimlere ilişkin kira ve temel kurulum giderleri, danışmanlık (strateji, operasyon, organizasyon, teknoloji) giderleri, bilişim ve bilgi yönetimi alanına yönelik harcamaları yüzde 50 oranında, 5 yıl süreyle desteklenmektedir. İlk 5 yılın sonunda kapsamdaki markalar performans denetimine tabi tutulmakta, performans düzeyi istenilen seviyenin üstündeki markalara ilave 5 yıl destek verilmektedir.

Marka Programı ise esas itibariyle firmaları TURQUALITY'ye hazırlayan bir süreçtir. Marka Programında, TURQUALITY ile aynı başlıklarda destek verilmekte, ancak destek kalemlerinde üst limit bulunmakta, destek süresi ise 4 yıl ile sınırlanmaktadır. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Çağlayan Petlas Banvit Efes Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title