Haberler

Son dakika: ABD, Türkiye'ye yaptığı hukuksuzluğu kabul etti! F-35 programında çözüm için yeniden diyalog başlıyor

Güncelleme:

Son dakika: ABD'nin Türkiye'yi F-35 programından çıkarmasının hukuki bir zemini olmadığını belirten Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, ''ABD'nin son mektubu bizi haklı çıkardı'' diyerek F-35'te diyalog sürecinin yeniden başlayacağını söyledi.

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, ABD'nin Türkiye'yi F-35 programından çıkarmasının hukuki bir zemini olmadığını söyleyerek, "F-35 programından hiçbir ülke tek taraflı çıkartılamaz demiştik. ABD'nin son mektubu bizi haklı çıkardı" dedi.

"BÜTÜN ORTAKLARIN OY BİRLİĞİ İLE OLUR"

Ekonomi Muhabirleri Derneği üyeleriyle bir araya gelen Demir, F-35 programı için imzalanan mutabakat zaptını hatırlatarak "Bu metne göre herhangi bir ortağın buradan çıkartılması ancak bütün ortakların oybirliğiyle olur veya kendisi çekilir." dedi.

''HUKUKİ ZEMİNİ YOK''

Demir, "Bunun hiçbirisi gerçekleşmediği halde 'Türkiye'yi çıkarttım' açıklamalarının bir hukuki zemini yoktur" ifadelerini kullandı.

"YENİ BİR DİYALOG SÜRECİ BAŞLAYACAK"

İsmail Demir, "Uçaklarımızla ilgili oluşan haklarımızın zayi olmaması, müttefiklik ruhuna da aykırı olmayacak şekilde bir çözüm bulunmasıyla ilgili ABD ile bir diyalog süreci başlayacak" dedi.

Mesut Şahin
Haberler.com - Ekonomi

Türkiye Ekonomi Güncel Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim?
500

Yorumlar (9)

Cukca Cukca:

elındekı parcalar bıtmıstır abd nın. bızı dıyalog falan oyalayıp bu arada parcaları temın etmeye calısacaklardır. ınsallah satın alın 4 ucak gelmeden parca falan vermez bızımkıler

48
5
yanıtYanıtla
Serdar turgut :

Uçakları Polonya aldı. Yüklenici Türk firmalarının siparişleri başka firmalara verilecek . Hala hayal kurun ABD size gönderir. Yahu bizim Barbaros gemisi nerede Doğu Akdeniz de neden yoklar ! Neden sözde Ermeni soykırımına sessiz herkes !

40
7
yanıtYanıtla
Murat Tutun:

Ne diyaloğu hala..oyalanmayı bırakın alın parayı geri,kaybedecek vakit yok

34
1
yanıtYanıtla
zazacan zazaoğlu:

adamlar savunma sanayide tam önde gaz olup onları sollayacağımızın sinyalini görünce ters adım atmak zorundalar uçak gönderseler bile milli muharip uçagını yapmaktan vazgecmeyelim ki onlara güzel bir ders olsun bundan sonra önümüzü kapayacak tehlikeleri bertaraf etsinler

20
2
yanıtYanıtla
Güray Dilli :

Hava Kuvvetlerindeki uçaklarımız epeydir kullanılıyor. Yeniler de gelmeli. Ödediğimiz 1..200.000 Dolar boşa değil herhalde. İstikbal göklerde. Bayraktar Grubunun ürettiği Siha'ların nasıl başarılı olduğu görüldü. Çalışmaya devam. Teknoloji ve Yazılım. Gelecek bunlarda

13
2
yanıtYanıtla
ahmet say:

bunlar varya bugün sözleşme iptal ettik deseler yine alkışlarlar çok komiksiniz

yanıt0
yanıt0
Vatandaş :

Hava kuvvetlerinde modern bir uçağa ihtiyacımız var, F-4'lerimizin emekliye ayrılma vakti geldi de geçiyor. Fakat F-35'ler Türkiye tarihinde savunma sanayiine atılan en büyük kazık olacak alırsak. Hala çözülemeyen 119 tane mühendislik hatası var, ram boyaları dökülüyor. Pilot vizörü ile hedeflemede problemler mevcut. Üstüne üstün tam harekat bilgileri, kullanılan silahlar, koordinatlar anlık veri olarak Lockheed Martin ile paylaşılıyor, yazılım yabancı. Adamların onayı olmadan hareket ettiremezs

13
2
yanıtYanıtla
ahmet say:

daha dün artistlik yapıyordunuz şimdi pişmanmı oldunuz

7
3
yanıtYanıtla
Hakki Cevrin:

Bunlar durup dururken geri adım atmazlar. Şimdiye kadar yeni mi anladilar anlaşmadaki bu maddeyi. Türkiye tarafından Muhtemelen S400 ler konusunda bir taviz söz konusu olabilir.

6
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title