Haberler

Biz yemiyoruz, Çinliler ve Korelilerin ise vazgeçilmezi! Ekonomiye katkısı 30 milyon dolar

Güncelleme:

Ege ve Akdeniz'in dip sularından çıkartılan ancak Türkiye'de tüketilmeyen deniz patlıcanı Çin başta olmak üzere Uzak Doğu ülkelerine ihraç ediliyor. Çin ve Kore mutfağının vazgeçilmez ürünlerinden biri olan deniz patlıcanı Türk ekonomisine ise 30 milyon dolar civarında gelir getiriyor. Çinliler, deniz patlıcanından besin maddesi dışında yaşlılığı geciktirdiğini düşünerek krem de yapıyor.

İzmir Ticaret Odası (İZTO) Balıkçı İş Adamları Derneği Başkanı Mehmet Şahin Çakan, Ege ve Akdeniz'in dip sularından çıkartılan deniz patlıcanını, Çin başta olmak üzere Uzakdoğu ülkelerine ihraç ettiklerini söyledi.

Çakan, Çin ve Kore mutfağının sevilen ürünlerinden deniz patlıcanı ihracının ülke ekonomisine 30 milyon dolar civarında gelir getirdiğini belirtti.

"KIRIŞIKLIKLARA İYİ GELDİĞİ İÇİN KREM DE YAPIYORLAR"

Çinlilerin deniz patlıcanını besin maddesi dışında çeşitli alanlarda kullandıklarını söyleyen Çakan, "Çinliler için manevi değeri olan bir ürün. Çorba ve salatalarında kullanıyorlar. Bağışıklık sistemini güçlendirip, yaşlılığı geciktirdiğini düşünüyorlar. Kırışıklıklara iyi geldiği için krem yapıyorlar" dedi.

Türkiye'de tüketilmeyen deniz patlıcanı, Uzakdoğu ülkelerine ihraç ediliyor

KURUTULUP İHRAÇ EDİLİYOR

Türkiye'nin temiz sularında yetişen deniz patlıcanının sağlıklı ve kaliteli bulunduğunu kaydeden Çakan, şu bilgileri verdi:

"Türkiye'nin av kotası, yıllık 2 bin ton. Bakanlık kotayı, yasa dışı avcılığın önüne geçmek için tesislere dağıttı. Bakanlık dalgıç avcılığına izin verdi. Bölgesel avcılığa geçildi. Her yıl bir bölge nadasa bırakıldı. Bu yıl Didim açıldı. Geçen yıl da Çeşme ve Karaburun açıktı. Deniz patlıcanı için her yıl bir bölge nadasa bırakılıyor. Deniz patlıcanı avcılığı kasım ve nisan aylarında yapılır. Yumurtlama döneminde ise avlanma yasağı getirilir."

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Uzak Doğu Türkiye Kore Haberler

500

Yorumlar (12)

miya:

Çinlilerde mide denen bi organ olmadığı için hiç şaşırmadık

38
2
yanıtYanıtla
Şaşırtıcı olan:

Bı de çin mutfağı derler

yanıt0
yanıt0
Melis:

Domates ,biber ,patlıcan yemediğin herşeyi çine satıcan......

16
0
yanıtYanıtla
zag:

kafiyeli olmuş

yanıt2
yanıt0
VATANDAŞ:

Bu canlı deniz kumunu temizliyor doğa için çok önemli dikkatli bir şekilde yapılması gerek ikincisi miktarından çok işin kazancı önemlidir ihracat rakamlarımız yüksek çünkü kaliteli ürünlerimize talep fazla ama zahmetsiz para kazanmak uğruna piyasanın çok altına satan kişiler var üçüncüsü asyada ÇOĞUNLUKLA blockchain teknolojisini kulanarak satılıyor bu deniz patlıcanı acaba bizimkilerinin haberleri var mı yoksa bu kadar satış asyalılar türkiye gelip kendileri aldığı için mi yüksek

14
0
yanıtYanıtla
MUHARREM:

YA NE İHRACATI AVLANMASININ TAMAMEN YASAKLANMASI GEREK ÇÜNKÜ BU CANLI DENİZ SUYUNUN TEMİZLENMESİNİ SAĞLIYOR

10
3
yanıtYanıtla
...:

Damak ve mideleri taştan yumuşak herşeye açık.

6
2
yanıtYanıtla
MARCOIS:

Bunlar aç kaldıktan sonra herşeyi yer. başımıza ne geldiyse bunların pis boğazlığından geldi zaten. Yarasa yemek nedir la!!

6
1
yanıtYanıtla
ekrem:

cahil marcois. . çinliler 5000 senedir yiyor. . virüs 2019 mu beklemiş. . . tamam pis herşeyi yiyorlar ama virüs olayı başka. .

yanıt8
yanıt1
koreye laf atmayın:

koreyi boşverin konu çin çinlilerin kanrında hayvanat bahçesi var ztn boşvern

5
0
yanıtYanıtla
Tüm 12 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title