Haberler

Türk Traktör'ün Sakarya'daki Fabrikasının Temeli Törenle Atıldı

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, Sakarya'nın Erenler İlçesinde 80 milyon liralık yatırımla yapılacak olan traktör fabrikasının temel atma töreninde yaptığı konuşmada, 2014 yılında tamamlanacak fabrikada çevreci traktörler imal...

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, Sakarya'nın Erenler İlçesinde 80 milyon liralık yatırımla yapılacak olan traktör fabrikasının temel atma töreninde yaptığı konuşmada, 2014 yılında tamamlanacak fabrikada çevreci traktörler imal edileceğini söyledi.

Sakarya'nın metropol ilçelerinden Erenler'de Koç Grubu tarafından yaptırılacak olan bin 400 kişinin çalışacağı traktör fabrikasının temeli bugün atıldı. Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın da katıldığı fabrikanın temel atma töreninde konuşan Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, Türk Traktör Fabrikası'nın 1955 yılında Ankara'da kurulduğunu ve 1956'da da Türkiye'nin ilk traktörünün üretildiğini hatırlattı. Mustafa Koç, 60 yıla yakın süredir ülkemizin tarım sektörünün hizmetinde olduklarını, modern tarımın gelişmesi için üretim yaptıklarını belirterek şöyle devam etti:

"Türk Traktör Fabrikası birçok yönüyle bizler için gurur kaynağı olmuştur. Bugün 4 ana model sadece Türkiye'de üretilmekte ve yüzde 30'u Amerika dahil dünyanın 90 ülkesine ihracat gerçekleştirmektedir. Ankara fabrikasında motordan şanzımana yüzde 90'lara varan yerlilik oranımız ile gerçek Türk traktörünü üretiyoruz. Hem ülkemize modern, verimli, az yakıt tüketen ve daha çevreci ürünler kazandırmak hem de ihracat pazarlarımızdaki regülasyon değişikliklerine uyarak rekabetçiliğimizi devam ettirmek için traktörlerimizde kullandığımız yerli motoru yeni ihtiyaçlar paralelinde yeniden tasarlama projesine başlamış bulunuyoruz. Bu proje 2014'de devreye girdiğinde ürünlerimiz dünya çapında en güncel teknolojiyle donanmış olacak. Uzun yıllar başarıyla yürüttüğümüz çalışmaların aynı verimlilikle daha da güçlenerek devam edeceğinden en ufak bir kuşkum yok. Bugün temelini attığımız yeni tesisimizin ülkemizin tarım sektörünün gelişmesinde ve uzun vadede iddialı hedeflerine ulaşmasında önemli rol üstlendiğine inancım tamdır."

BAKAN ÇAĞLAYAN'DAN KOÇ GRUBUNA TEBRİK

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan törende yaptığı konuşmada Koç Grubu'nu ve Koç Ailesi'ni tebrik ederek şunları söyledi:

"Bugün Türkiye ve Sakarya ekonomisi için son derece önemli bir töreni beraber gerçekleştiriyoruz. Kuşkusuz temelini atacağımız bu fabrika; sadece Koç Holding'i, Koç ailesini, Fiat Grubu'nu ve Sakarya'nın ekonomisini değil, Türk ekonomisini de doğrudan ilgilendiren önemli bir yatırım. Türkiye'nin iddialı olduğu bir sektörde, başarılı bir gelişmeye daha imza atıyoruz. Türk Traktör, Türkiye'nin ihracatında son derece önemli bir yere sahip. Geçen yıl ülkemizde traktör üretiminin 25 bin 597'sini Türk Traktör üretmiş ve sektörde tek başına yüzde 50'den fazla pay sahibi olmuştur. Temelini atacağımız bu fabrika, Türk traktör sektörüne, tarıma ve ihracatımıza son derece önemli katkılar verecek. Türkiye'nin bu sektördeki iddiasını ortaya koyacak. İstihdam edilecek insan sayısı hükümetimiz açısından takdire şayan bir gelişmedir."

TÜRKİYE'DEKİ ÇALIŞMALARDAN GURUR DUYUYORUZ

Türkiye'nin tarım sektöründe dünyanın 7'nci büyük ekonomisi olduğuna ve her geçen yıl daha da büyüme gösterdiğine dikkat çeken Fiat Industrial COO'su Richard Tobin de, "Son 2 yılda önemli hacimlere ulaşan traktör ve biçerdöver pazarına, Türk hükümetinin destek vermeye devam etmesi en büyük dileğimiz. Bu büyüme ülke ekonomisi ve Türk çiftçilerinin gelişmesi adına büyük önem taşıyor" dedi. Koç Holding ile ortaklıklarına değinen Richard Tobin sözlerini şöyle sürdürdü:

"Üretim olanaklarımızı daha da geliştirmek ve sektörün ihtiyaçlarını karşılamak adına, Erenler bölgesinde ikinci bir üretim fabrikasına yatırım yapma kararı aldık. Türkiye'de yürüttüğümüz çalışmalardan gurur duyuyor ve Sakarya halkının katkılarıyla da başarılarımızın katlanarak artacağına inanıyoruz."

Konuşmaların ardından, Türk Traktör Fabrikası'nın temeli Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, Sakarya Valisi Mustafa Büyük, Büyükşehir Belediye Başkanı Zaki Toçoğlu, Fiat Industrial COO'su Richard Tobin, Türk Traktör Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Durak, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mahmut Kösemusul ile birlikte atıldı.

Toplam 80 milyon lira yatırımla kurulacak olan fabrika 2014 yılında tamamlandığında toplam 1400 kişi çalışacak.

ZT,AG(MB/AAA) - Sakarya / Adapazarı

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Türk Traktör Koç Holding Erenler Sakarya Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title