Haberler

Asgari ücret pazarlığında alt sınır krizi! Dün 14.025 lirayı işaret eden Türk-İş Başkanı bugün ağız değiştirdi

Güncelleme:

Asgari ücret zammına ilişkin dün "Açlık sınırından bir pazarlık olmaz onun üzerinden bir pazarlık olur" diyen Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, tepkilerin ardından bugün ağız değiştirdi. Türk-İş'ten konuya ilişkin yapılan açıklamada, pazarlıkta alt sınırın 14 bin 25 lira olduğu haberlerinin gerçeği yansıtmadığı ve taban fiyatın masada bulunan komisyon üyelerinin kararıyla belirleneceği belirtildi.

Türk-iş Genel Kurulu'nda Genel Başkanı Ergün Atalay'ın, "Açlık sınırından bir pazarlık olmaz. Onu konuşmanın bir anlamı yok" sözleri üzerine "Türk-iş'in asgari ücret teklifi netleşti" şeklinde çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığı duyuruldu.

TÜRK-İŞ İLK KEZ RAKAM TELAFFUZ ETTİ

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nda işçi kesimini temsil eden Türk-İş'in Genel Başkanı Ergün Atalay, 11 Aralık'ta başlayacak asgari ücret görüşmeleri öncesi dün ilk kez rakam telaffuz etti. Atalay, pazarlığın açlık sınırının altında başlamayacağını söyledi.

DÜN 14 BİN 25 LİRAYI İŞARET ETTİ

Atalay, "Açlık sınırından bir pazarlık olmaz onun üzerinden bir pazarlık olur" diyerek asgari ücret pazarlığında alt sınırın 4 kişilik bir ailesinin açlık sınırı olan 14 bin 25 lira olduğunu işaret etti.

TEPKİLERİN ARDINDAN AĞIZ DEĞİŞTİRDİLER

Atalay, sözlerinin tepki çekmesinin ardından ağız değiştirdi. Türk-iş'ten yapılan açıklamada, Atalay'ın asgari ücret ile ilgili "Açlık sınırından bir pazarlık olmaz. Onu konuşmanın bir anlamı yok" ifadelerinin yanlış anlaşıldığı belirtildi. "Türk-İş'in 2024 yılı asgari ücret ile ilgili taban fiyatı belli oldu" şeklinde açıklamaların gerçeği yansıtmadığı ifade edildi. Yapılan yazılı açıklamada, asgari ücret taban fiyatının komisyon toplantılarının ardından masada bulunan komisyon üyeleri ile karar verileceği yer aldı.

İşte o açıklama:

Asgari ücret pazarlığında alt sınır krizi! Dün 14.025 lirayı işaret eden Türk-İş Başkanı bugün ağız değiştirdi

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Asgari Ücret Türk İş Ekonomi Güncel Haberler

Trafikteki Kürtçe uyarılara yazılan, 'Türkiye Türk'tür Türk kalacak' yazısı Van'ı karıştırdı

Trafikteki Kürtçe uyarılara yazılan, "Türkiye Türk'tür Türk kalacak" yazısı Van'ı karıştırdı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Netanyahu'nun ABD Kongresi'ndeki konuşmasına ilk tepki

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Netanyahu'nun ABD Kongresi'ndeki konuşmasına ilk tepki

Küfeyi sırtına alan Özgür Özel'den Erdoğan'a erken seçim çağrısı: Biz taşırız

Küfeyi sırtına alan Özgür Özel'den Erdoğan'a erken seçim çağrısı: Biz taşırız

Bakmadan Geçme

27-28 Temmuz Konya elektrik kesintisi listesi! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Temmuz 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Temmuz Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? Sancaktepe, Avcılar, Esenler elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? Ankara Keçiören, Altındağ, Ayaş elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Ataşehir hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Ataşehir nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Kadıköy hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Kadıköy nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Beykoz hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Beykoz nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Küçükçekmece hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Küçükçekmece nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Instagram bu hikayeye erişilemiyor hatası! (ÇÖZÜMÜ) Instagram bu hikayeye erişilemiyor ne demek, neden olur? Cihan Çanak bozkurt işareti mi yaptı? UEFA Cihan Çanak'a ceza verecek mi? Rüyada birinin öldüğünü duymak ne anlama gelir?
Ağır işkence ölüm getirdi! İsrail hapishanesindeki Hamas lideri Ebu Arra hayatını kaybetti

Ağır işkence ölüm getirdi! İsrail hapishanesindeki Hamas lideri Ebu Arra hayatını kaybetti

500

Yorumlar (82)

Burak Bayhan:

Satılmışlar. Aynı arap liderlerinin çoğu gibi bunlarda satılmış, jetonu atıyosun ne istersen onu söylüyor, ama jeton nerden atılıyor bilmiyorum.

162
8
yanıtYanıtla
erkan ulutaş:

Jeton nereden atılıyor değil jeton nereden alınıyor diye sormak lazım.?

yanıt4
yanıt1
nete tete:

cihana hükmetmişiz koskoca milletiz asgari ücret 20 bin olmalı . coluk cocuk ac meyve yıyemıyolar okulda bı tost 50 tl olmuş

118
6
yanıtYanıtla
Murat Vatansever:

sizi ALLAH bildiği gibi yapsın! Millet , bu güzel milletin sırtından kamburdan başka hiç bir şey değilsiniz!

99
5
yanıtYanıtla
SMMM:

Adam ol da insanları haklarını adam gibi ara ulan Atalay!

98
5
yanıtYanıtla
VATANDAŞ:

Vatan millet naralarıyla reklam yapıp vatandaşın hakkını peşkeş çekmek pek adamlığa sıgar mı ; orası tartışılır.

yanıt62
yanıt4
veli volkan akay:

Sendikali bir işçiyim 11.802 TL net maaşım ve toplu sözleşme mız var 30.05 oranlık enflasyon farkımızı almadılar ve eylülden bugüne toplu sözleşme bekliyoruz !!! 3000 tl geriye donuklerden düşmek kaidesi ile 3000 tl avans aldılar sendika diye bisi yok !!!

yanıt17
yanıt0
Ziyaettin Gökçe:

Bu adam her sene aynı siyaseti yapıyor yazık çok yazık bu millete....

87
2
yanıtYanıtla
Goker Deveci:

Bu mu bizi temsil edecek git artik atalay gitt

86
2
yanıtYanıtla
Hamit Gündoğdu:

Bu sendikacı Latin danscilara taş çıkartır.... Haydi başkan dans et yupppiii;))))

74
4
yanıtYanıtla
Tüm 82 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title