Haberler

Tobb: Olumlu Bir Adım, Yeni Bir Anayasa ile Taçlandıralım

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Demokratikleşme Paketi'nde açıklanan maddelerin toplumun talep ettiği ve ihtiyaç duyduğu alanları kapsaması bakımından önemli bir adım olduğunu belirterek, demokratikleşme...

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Demokratikleşme Paketi'nde açıklanan maddelerin toplumun talep ettiği ve ihtiyaç duyduğu alanları kapsaması bakımından önemli bir adım olduğunu belirterek, demokratikleşme hamlesini yeni bir Anayasa ile de taçlandırmakta da büyük fayda gördüklerini vurguladı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Demokratikleşme Paketi'nde açıklanan maddelerin toplumun talep ettiği ve ihtiyaç duyduğu alanları kapsaması bakımından önemli bir adım olduğunu belirterek, demokratikleşme hamlesini yeni bir Anayasa ile de taçlandırmakta da büyük fayda gördüklerini belirtti.

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Demokratikleşme Paketi'ni değerlendirdi. Demokrasi Paketi'nin Türkiye ve millet için hayırlı bir adım olması temennisinde bulunan Hisarcıklıoğlu, şunları kaydetti:

"Açıklanan maddeler toplumun talep ettiği ve ihtiyaç duyduğu alanları kapsaması bakımından önemli bir adım olmuştur. Türkiye'de demokrasi kültürünün yerleşmesi ve kurumsallaşmasına destek olacaktır. Bizce en az bunlar kadar önemli olan bir husus da Başbakan'ın ifade ettiği şekilde bunların ne ilk ne de son olacağıdır."

-"BİR ZAMAN ÇİZELGESİ DE AÇIKLANMALI"-

Her zaman şunu kaliteli demokrasi ve güçlü ekonominin birbirlerinin tamamlayıcısı ve mütemmim cüzü olduğunu vurguladıklarını dile getiren Hisarcıklıoğlu, "Türkiye'nin daha kaliteli demokrasiye ulaşma yolunda çalışmaya devam etmesi, daha güçlü ekonomiye ulaşma çabamıza destek olacaktır" dedi.

Demokratikleşme hamlesini yeni bir Anayasa ile de taçlandırmakta da büyük fayda gördüklerini ifade eden Hisarcıklıoğlu, "Böylece bu reform hamlesinin devam etmesinin ve ülkemizde yerleşmesinin kurumsal altyapısı tamamlanmış olacaktır. Ayrıca bu maddelerin hayata geçirilmesine yönelik bir zaman çizelgesinin açıklanması da toplumsal destek açısından önemlidir. Rekabet içinde olduğumuz ülkeler küresel iktisadi kriz ile meşgul iken, ekonomi ve demokrasi için gerçekleştirilecek reformlar milletimizin daha huzurlu ve zengin olmasını, ülkemizin ise ilk 10 büyük ekonomi içine girmesini sağlayacaktır." - Ankara

Kaynak: ANKA / Ekonomi

Türkiye Odalar Ve Borsalar Birliği Türkiye Odalar Ve Borsalar Birliği Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title