Haberler

Tobb: Gezi Parkı Olaylarını İş Dünyası Olarak Üzüntüyle İzliyoruz

TOBB, Gezi Parkı olaylarının iş dünyası tarafından üzüntüyle izlendiğini belirterek, "Hiçbir hak arayışı, vatandaşımızın can ve mal güvenliğinin tehlikeye sokulmasına, esnafın tüccarın mağduriyetine ve vatandaşlarımızın vergileriyle temin edilen"...

TOBB, Gezi Parkı olaylarının iş dünyası tarafından üzüntüyle izlendiğini belirterek, "Hiçbir hak arayışı, vatandaşımızın can ve mal güvenliğinin tehlikeye sokulmasına, esnafın tüccarın mağduriyetine ve vatandaşlarımızın vergileriyle temin edilen kamu mallarına zarar verilmesine gerekçe olamaz" dedi Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Gezi Parkı olaylarının iş dünyası tarafından üzüntüyle izlendiğini belirterek, "Hiçbir hak arayışı, vatandaşımızın can ve mal güvenliğinin tehlikeye sokulmasına, esnafın tüccarın mağduriyetine ve vatandaşlarımızın vergileriyle temin edilen kamu mallarına zarar verilmesine gerekçe olamaz" dedi.

TOBB'dan yapılan yazılı açıklamada, son günlerde İstanbul'dan başlayarak birçok ile yayılan olayların, iş dünyası olarak üzüntüyle izlendiği belirtilerek, "Bölgemiz ve küresel ekonomi zor bir dönemden geçiyor. Dengelerin hızla değiştiği bu dönemde huzura ve istikrara her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var. Türkiye'nin geleceğine yatırım yapan ve 15 milyonu aşan insanımıza istihdam sağlayan Türk özel sektörü olarak beklentimiz bir an önce sağduyunun hakim olmasıdır" denildi.

Gösteri hürriyeti kapsamında bazı vatandaşların sergilediği demokratik davranışların, kötü amaçlı marjinal unsurların provokasyonlarına karşı korunması gerektiğine dikkat çekilen açıklamada, "Samimi vatandaşlarımız da bu hususta duyarlılık içerisinde olmalı ve şiddet, yakma, yıkma gibi suç teşkil eden fiillerin hak ve özgürlükleri gölgelemesine izin vermemelidir" ifadelerine yer verildi. Açıklamada şunlar kaydedildi:

"Sokakların huzur ve güveni, çocuklarımızın ve Türkiye'nin geleceğidir. Şiddet ve kavga, hiçbir şeyi çözemez. Aksine sorunları daha da içinden çıkılmaz hale getirir.

Hiçbir hak arayışı, vatandaşımızın can ve mal güvenliğinin tehlikeye sokulmasına, esnafın tüccarın mağduriyetine ve vatandaşlarımızın vergileriyle temin edilen kamu mallarına zarar verilmesine gerekçe olamaz. Yaşananlardan fırsat çıkarmaya çalışanlar, tarih önünde sorumlu olacaklarını unutmamalıdır.

Aziz milletimiz, bugüne kadar pek çok badireyi tarihsel tecrübesi ve sağduyusu ile atlatmıştır. Bu sürecin de aynı duruş ve vakarla çözüleceğinden kimsenin kuşkusu olmamalıdır." - Ankara

Kaynak: ANKA / Ekonomi

Türkiye Odalar Ve Borsalar Birliği Türkiye Odalar Ve Borsalar Birliği Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title