Haberler

TİKA Gazze'de model çiftlik kurdu

Güncelleme:

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Gazze Şeridi'ndeki tarımsal kalkınmanın desteklenmesi amacıyla 'model çiftlik' kurdu. İsrail ablukası ve yatırım yetersizlikleri nedeniyle istihdam sorunu yaşanan Gazze'de, TİKA'nın gerçekleştirdiği proje ile tarımsal faaliyetlerin desteklenmesi hedefleniyor.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Gazze Şeridi'ndeki tarımsal kalkınmanın desteklenmesi kapsamında "model çiftlik" kurdu.

Devam eden İsrail ablukası, altyapı ve yatırım yetersizlikleri, bölgeye giriş çıkışlar ile ihracat ve ithalatta yaşanan kısıtlamalar gibi sorunlar nedeniyle istihdam sorunu Gazze'nin öncelikli meselelerinin başında geliyor.

Resmi verilere göre Gazze'de yoksulluk oranı yüzde 65, işsizlik oranı yüzde 46 seviyelerine ulaştı.

Filistin'de gelir getirici, üretim ve istihdam sağlayıcı projelere ağırlık veren TİKA, Gazze'de tarımsal faaliyetler yürüten Gazze Tarım ve Çevre Derneği işbirliğinde "Model Çiftlik Kurulumu Projesi" gerçekleştirdi.

Proje kapsamında dört dönüm arazi üzerine iki dönüm sera kurulurken, bir dönüm arazi tarım alanı olarak değerlendirildi. Çiftlikte küçükbaş hayvancılık için ağıl inşa edilmesinin yanı sıra arıcılık yapılması için de bir bölüm düzenlendi.

TİKA Filistin Koordinatörü Orhan Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, model çiftlikte, yıl boyu tam ve yarım zamanlı 10 kişinin istihdam edilmesinin planlandığını belirtti.

Aydın, "Bu model çiftlikte tarım ve hayvancılık alanında üretimin yanı sıra eğitim programlarının düzenlenmesi ve Gazzeli ziraat fakültesi öğrencilerinin de çalışma ve araştırma yapmalarına imkan sağlanması amaçlanıyor." dedi.

TİKA yetkilisi, çiftlikteki üretimlerden elde edilecek gelirin bir kısmıyla da ihtiyaç sahibi ailelere gıda yardımı yapılacağını aktardı.

Gazze Tarım ve Çevre Derneği Müdürü Osman Siyam da projenin sadece istihdam sağlayıcı ve gelir getirici özelliğiyle değil, çiftçiler ve öğrencilere yönelik araştırma merkezi olarak da "bir umut simgesi" olduğunu belirtti.

Siyam, projenin, iklim değişikliğiyle mücadele ve sürdürülebilir tarım uygulamaları için önem taşıdığını ifade ederek, proje için verilen destekten ötürü Türk halkına, Türkiye Cumhuriyeti'ne ve TİKA'ya şükranlarını sundu.

İsrail, yaklaşık 2 milyon Filistinlinin yaşadığı Gazze Şeridi'ni 2006'dan bu yana kara, deniz ve havadan abluka altında tutuyor.

Kaynak: AA / Ekonomi

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı Çiftlik İsrail Gazze Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title