Haberler

Tavuk üreticilerinden vatandaşı sevindirecek açıklama: Fiyatlar ucuzlayacak

Güncelleme:

Pandemi sürecinde talebin azaldığını belirleten tavuk üreticileri, etlerin elde kalması nedeniyle fiyatların ucuzlayabileceğini söyledi.

Bolu'da tavuk üretimi yapan firmanın sahibi olan Mustafa Aksoy, pandemi sürecinde beyaz et sektörünün durumu ile ilgili bilgiler verdi. Aksoy, koronavirüs süresince tavuk tüketiminin düşmesi nedeniyle fiyatların da ucuz olduğunu ifade ederek, "Tavuk kesildiği an itibariyle en hızlı şekilde tüketilmelidir. Çünkü bozulabilen bir ürün. Firmalar burada günlük satabildiklerini taze olarak satıyorlar. Elde kalan malları da şoklayıp depoluyorlar. Bu tüketimin az olması ve satışların düşük olması fiyatlara da yansıyor. Şu anda tavuk fiyatları düşük ve firmalar zarar ediyor. Dolayısıyla piyasadaki bütün ürünlerdeki artışlara rağmen tavuk eti fiyatlarında düşüş olduğunu herkes gözlemleyebilir. Sadece kanatta belki düşüş yaşanmamış. Onun haricinde göğüs ve but eti fiyatlarında aşırı bir düşüş söz konusu. İnsanlar bu kadar ucuz proteini başka türlü bulamaz. Dolayısıyla tavuk tüketimini artırmaları gerekiyor kendi sağlıkları için. Bizim insanlara önerimiz evde hareketin az olduğu dönemde hazmı kolay, sindirimi kolay, vücudu yormayan beyaz ete yönelmelidir" dedi.

"PAKETLİ VE MARKALI ÜRÜNLER TERCİH EDİLMELİ"

Vatandaşlara tavuk alırken bildikleri markaları tercih etmelerini tavsiye eden Aksoy, devletin yaptığı denetimler nedeniyle merdiven altı üretimin yok denecek kadar aza düştüğünü belirterek, "Tavuk, önceki yıllarda daha denetimsizdi. Ama sonraki yıllarda Tarım Bakanlığı'nın denetimleriyle merdiven altı üretimler yok denecek kadar az oldu. Türkiye'de bu tür merdiven altı üretim pazarlarda çok fazla yok. Ama insanlar huzurlu olabilmek için etiketli, paketli ürünleri tercih etmeliler. Aksi takdirde bazı art niyetli kişilerin daha fazla para kazanmak için başvurdukları yöntemlere prim vermemek için paketli ve markalı ürünleri tercih etmeleri gerekiyor" diye konuştu.

"DETERJANLA İŞLEM YAPABİLİYORLAR"

Bazı art niyetli kişilerin tavuğun raf ömrünü uzatmak için çeşitli sağlıksız teknikler kullandığını anlatan Aksoy, "Tavuk bozulmaya yakın olduğu sırada deterjanlarla işlem yapabiliyorlar. Bu son dönemlerde kalmadı gibi bir şey. Bu entegrelerin dışında küçük işletmelerde, birimlerde görülebiliyor ama duyulabiliyor. Buna tepki fazla oluyor. Vatandaşımız paketli ürünlere sonuna kadar güvenebilirler. Bütün firmalar, ürünlerinin arkasında. Bu ürünler devletimiz tarafından 7/24 kontrol ediliyor. Tavukçuluk sektörü Türkiye'deki şanslı sektörlerden bir tanesi. Üretimin daha sağlıklı olması, Avrupa standartlarında ölçülebilir. Hatta daha üstünde bir üretim kalitesine sahip olduğumuzu söyleyebilirim" dedi.

"GEZEN TAVUK İLE FABRİKA TAVUĞU ARASINDA ÇOK FARK YOK"

Mustafa Aksoy, organik tavuk, gezen tavuk gibi farklı isimlerle satılan tavukların fabrika tavuklarından çok farkı olmadığını ifade ederek, şöyle konuştu:

"Fabrika üretimi dediğimiz tavuklar da 2 bin metrekare alanda geziyor. Eğer gezme tabiri buysa bizim fabrika tavukları da geziyor. İnsanlara gezen tavuk derken, sanki köyde, bahçemizde yetiştirdiğimiz tavuk gibi bir izlenim veriliyor. Gezen tavuk satan firmalarda da bu durum söz konusu değil. Onlar da belli sınırlar içerisinde bu tavukları gezdiriyorlar. Gezen tavukların yaşam süreleri biraz daha uzun olduğu için, köy tavukları gibi satılabiliyor. Ama aradaki fiyat farkının bir anlamı yok. İnsanların gezen tavuk alacağız diye çok fazla para ödemelerinin bir mantığı yok."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Mustafa Aksoy Bolu Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Dilan Polat ve Banu Parlak davası ne oldu? Dilan Polat ile Banu Parlak duruşmasında karar belli oldu mu? Öğrencisine taciz iddiasıyla tutuklanan öğretmen kim? Olay nerede oldu? Dilan Polat çıkıyor mu? Dilan Polat, Banu Parlak duruşmasında ağladı mı? Nilda Polat'a dokunmak istedi, eşinin elini tuttu... 22 Nisan hangi burç? 22 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 22 Nisan tarihi hangi burç olur? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Ahmet Can kimdir? Ahmet Can Altıntaş kaç yaşında, nereli? Ahmet Can puan aldı? Çorlu tren kazasında kaç kişi öldü? Çorlu tren kazası ne zaman, kaç yılında oldu? Ehliyet alımında yeni bir karar! Kimler ehliyet alamayacak? Ehliyet alabilmenin şartları neler? 1 Mayıs resmi tatil mi? 1 Mayıs Çarşamba günü tam gün mü, yarım gün mü tatil olacak 2024? ADET GECİKMESİ NEDEN OLUR? Adet gecikmesinin en yaygın sebebi ne? Çorlu tren kazası duruşması ne zaman? Çorlu tren kazası davası ne oldu? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Bilge Can kimdir? Bilge Can kaç yaşında, nereli? Bilge kaç puan aldı? Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? FAİZ ARTTI MI? Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı ne oldu?
500

Yorumlar (15)

Fırsatçı:

10 lira zam geldi 1 lira indirim gelir

11
2
yanıtYanıtla
ALMAYIN:

Yalan. . mangal zamanı bitiyor. . karlarına kar yaptılar. . . . . . hersene böyle zaten. . . şimdi ne olacak. . durum şu : ucuzlamadan önce bir zam vuracaklar. . . örnek 15 tl ise 17 yapacaklar. . . . sonra ucuzlattık diye 15 e tekrar geri çekecekler. . . . TÜRKİYEDE SOYGUN HEP BU ŞEKİLDE TÜM ÜRÜNLERDE !

11
1
yanıtYanıtla
PİLİÇ TAVUK DEĞİL:

TAVUK TAVUK DEYİP DURMAYIN. BU YARATIĞIN ADI PİLİÇTİR VE 40 GÜN İÇERİSİNDE KESİME ULAŞIR, VE İNSAN VÜCUDUNA ZARARDAN BAŞKA BİRŞEY VERMEZ

10
1
yanıtYanıtla
adanalı:

odeğilde elde kalan bozlmuş tavukları millete kakalamayında ucuz ayağına.

8
1
yanıtYanıtla
MEMET33:

TAVUK ETLERİ ELDE KALINCA, ÇAMAŞIR SUYUYLA YIKANIP PİYASAYA SÜRÜLMESE İYİ AMA, PARA HIRSI İNSANIN GÖZÜNÜ KÖR ETMİŞ.

6
0
yanıtYanıtla
.....:

Verdıgınız antıbıyotıklı yemler ne olucak. Pandemı donemındede en ıhtıyacımız olan sey antıbıyotık dırencıydı zaten

5
1
yanıtYanıtla
Bakteri yuvası:

Tavuk Eti Bakteri yuvası

4
1
yanıtYanıtla
..:

ŞİŞİRİLMİŞ TAVUKLAR. YAZIK. YEMEMEK LAZIM.

5
0
yanıtYanıtla
levent:

türkiye tarihinde usd yükselirken fiyatı düşen ürün varmı. algı yapmayın yalan haberle insanları kandırmayın. ülkeyi batıranları şirin göstermeye uğraşmayın

2
2
yanıtYanıtla
Tual:

İnşallah öyledir hiç güvenemiyorum ne oyunlar çeviriyorlar elde kalan etleri mi sürüyorlar acaba yoksa yurtdışından geri gönderilen etmi bilemiyoruz.

3
0
yanıtYanıtla
Tüm 15 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title