Haberler

Son dakika: Türkiye ekonomisi, üçüncü çeyrekte yüzde 6,7 büyüdü

Güncelleme:

Son dakika: Türkiye ekonomisi, yeni tip koronavirüs salgınının etkilerine rağmen yılın üçüncü çeyreğinde yüzde 6,7 büyüdü.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) büyüme rakamlarını açıkladı. Buna göre, GSYH 2020 yılı üçüncü çeyrek ilk tahmini; zincirlenmiş hacim endeksi olarak, bir önceki yılın aynı çeyreğine göre %6,7 arttı.

FİNANS VE SİGORTA FAALİYETLERİ %41,1 ARTTI

GSYH'yi oluşturan faaliyetler incelendiğinde; 2020 yılı üçüncü çeyreğinde bir önceki yıla göre zincirlenmiş hacim endeksi olarak; finans ve sigorta faaliyetleri %41,1, bilgi ve iletişim faaliyetleri %15,0, sanayi %8,0, inşaat %6,4, tarım %6,2, diğer hizmetler faaliyetleri %6,0, gayrimenkul faaliyetleri %2,8, kamu yönetimi, eğitim, insan sağlığı ve sosyal hizmet faaliyetleri %2,4 ile hizmetler %0,8 arttı. Mesleki, idari ve destek hizmet faaliyetleri %4,5 azaldı.

Son dakika: Türkiye ekonomisi, üçüncü çeyrekte yüzde 6,7 büyüdü

Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış GSYH zincirlenmiş hacim endeksi, bir önceki çeyreğe göre %15,6 arttı. Takvim etkisinden arındırılmış GSYH zincirlenmiş hacim endeksi, 2020 yılı üçüncü çeyreğinde bir önceki yılın aynı çeyreğine göre %6,5 arttı.

Son dakika: Türkiye ekonomisi, üçüncü çeyrekte yüzde 6,7 büyüdü

GSYH CARİ FİYATLARLA 1,4 TRİLYON TL OLDU

Üretim yöntemiyle Gayrisafi Yurt İçi Hasıla tahmini, 2020 yılının üçüncü çeyreğinde cari fiyatlarla bir önceki yılın aynı çeyreğine göre %22,6 artarak 1 trilyon 419 milyar 483 milyon TL oldu. GSYH'nin üçüncü çeyrek değeri cari fiyatlarla ABD doları bazında 197 milyar 377 milyon olarak gerçekleşti.

Son dakika: Türkiye ekonomisi, üçüncü çeyrekte yüzde 6,7 büyüdü

DEVLETİN NİHAİ TÜKETİM HARCAMALARI %1,1 ARTTI

Devletin nihai tüketim harcamaları, 2020 yılının üçüncü çeyreğinde bir önceki yılın aynı çeyreğine göre zincirlenmiş hacim endeksi olarak %1,1 arttı. Yerleşik hanehalklarının tüketim harcamaları %9,2, gayrisafi sabit sermaye oluşumu %22,5 arttı.

MAL VE HİZMET İTHALATI %15,8, İHRACAT %22,4 AZALDI

Mal ve hizmet ithalatı, 2020 yılının üçüncü çeyreğinde bir önceki yılın aynı çeyreğine göre zincirlenmiş hacim endeksi olarak %15,8 artarken ihracatı %22,4 azaldı.

Son dakika: Türkiye ekonomisi, üçüncü çeyrekte yüzde 6,7 büyüdü

İŞ GÜCÜ ÖDEMELERİ %9,7 ARTTI

İş gücü ödemeleri, 2020 yılının üçüncü çeyreğinde bir önceki yılın aynı çeyreğine göre %9,7, net işletme artığı/karma gelir ise %32,1 arttı.

İŞ GÜCÜ ÖDEMELERİNİN HAYRİSAFİ KATMA DEĞER İÇERİSİNDEKİ PAYI %29,9 OLDU

İş gücü ödemelerinin cari fiyatlarla Gayrisafi Katma Değer içerisindeki payı geçen yılın üçüncü çeyreğinde %32,9 iken bu oran 2020 yılında %29,9 oldu. Net işletme artığı/karma gelirin payı ise %50,5'ten %55,3'e arttı.

Son dakika: Türkiye ekonomisi, üçüncü çeyrekte yüzde 6,7 büyüdü

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Türkiye İstatistik Kurumu Sigorta Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 30 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 30 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 30 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 30 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 30 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 30 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 30 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 30 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 30 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 30 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! CHP'nin 1 Mayıs Taksim yürüyüşü ne zaman, saat kaçta? CHP Taksim'e yürüyecek mi? Bu haftaki maçlar aynı gün ve saatte mi oynanacak? Maçlar kaçıncı haftadan itibaren aynı gün ve saatte oynanacak? 30 Nisan Kankalar Günü mü? Dünya Kankalar Günü ne zaman? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı? Trendyol Süper Lig'de son haftalara girdik 1 Mayıs kurumsal mesaj örnekleri! Şirket çalışanlarınıza gönderebileceğiniz 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü mesajları 1 Mayıs kuaförler açık mı, berberler kapalı mı?
500

Yorumlar (153)

EMRE:

AHABER FARKIYLA

189
7
yanıtYanıtla
nur:

Büyüse de beğenmezlerrr küçülse de beğenmezler kardeşim bu ülkenin muhalefeti bu halkı aşağılık kompleksine soktu iphone X leri ile mocha içerken selfie çekenler asla ekonominin iyi olduğunu düşünmez hep ezik zekası vardır....

10
166
yanıtYanıtla
RAFT:

ben iphone x i rüyamda görürüm mocha dediğinde ne onu bile bilmiyorum sen yüksek sosyetede yukardan bakınca öyle görüyorsun tuzun kuru tabi böyle zır zır konuşması kolay

yanıt63
yanıt2
Hayrettin:

Bos bos yorum yapiyosun bu ulkede seksen bes milyon insan var 5 elin parmagi birbi herkesin ekonomiside bir degil o senin soyledigin kesim en iyisi yuzde 30 diyelim geriye kalan yuzde 70 ede bak sen

yanıt7
yanıt2
Gül:

Raft ama internete girme zamanin var sende Calis seninde olur!

yanıt0
yanıt0
Necla:

Bakamaz hayrettin abisi. Süslüman oldu onlar. Jip lerden asagıya binmez yalılar da oturup ahkam keserler. Yıllarca eleştirdiklerini artık kendileri yapmaya basladi. Yazıklar olsun böyle sisteme. Böyle din tüccarlarina

yanıt1
yanıt0
RAFT:

ne oldu gül internete girmek çok büyük bi lüks gibi davranıyorsun demekki mağardan yeni çıkmışsın ugandada bile internet var be çokmu lüks bişey gibi geldi sana:))))

yanıt0
yanıt0
Tarik:

Nur sen her buyuyeni ekonomimi saniyorsun....

yanıt1
yanıt0
Guray cakici:

Nur hanim.acikla vatandas uzerinden buyuyen ne senin gordugunu milyonlar niye goremiyor..veya bu buyume halka nasil yansir....anlat bizi cahilikten kurtar.

yanıt1
yanıt0
adamın biri:

ne yapmışta büyümüş bu A habere göre ülke norveç maşallah : )

146
3
yanıtYanıtla
Tüm 153 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title