Haberler

Son Dakika! TİSK'ten asgari ücret açıklaması: Destekler devam etsin, vergi ve prim yükleri uygun seviyeye çekilsin

Güncelleme:

Son dakika! Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun yaptığı ikinci toplantı sonrası Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu'ndan yapılan açıklamada "Asgari ücret destekleri tüm işletmeleri kapsayacak şekilde devam etsin. Ücret üstündeki vergi ve prim yükleri uygun seviyeye çekilsin" denildi.

İşçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2021'de geçerli olacak asgari ücreti belirleme görüşmeleri kapsamında ikinci kez toplandı. Covid-19 salgını tedbirleri kapsamında çevrim içi düzenlenen toplantı, Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu'nun (TİSK) ev sahipliğinde yapıldı. Çalışma Genel Müdürü Nurcan Önder başkanlığında toplanan komisyonda, işveren heyetine TİSK Genel Sekreteri Akansel Koç, işçi heyetine ise Türk-İş Genel Eğitim Sekreteri Nazmi Irgat başkanlık etti.

TÜİK TEMSİLCİLERİ SUNUM YAPTI

Basına kapalı olarak yaklaşık iki saat süren toplantıda, TİSK Genel Sekreteri Akansel Koç, işveren kesiminin görüşlerini dile getirdi. Hazine ve Maliye Bakanlığının küresel rekabetteki duruma, Ticaret Bakanlığının da dış ticaretteki gelişmelere dair veri ve raporları paylaştığı toplantıda, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) temsilcileri de sunum yaptı.

"DİYALOĞA DAYALI TUTUMUMUZ DEVAM EDECEK"

Toplantı sonrası yazılı bir açıklama yapan TİSK Genel Sekreteri Koç, bu süreçte, iş yerlerinde sağlıklı çalışma koşullarının oluşması, çalışanların gelir kaybı yaşamaması ve istihdamın korunması için gerekli adımları hızla attıklarını vurguladı. Koç, "İnsan sağlığını birinci önceliğimiz yaptık. Zorunlu olarak başvurduğumuz kısa çalışma uygulamasında dahi çalışanlarımızın gelir kaybı olmaması için işverenlerimizi destekledik ve teşvik ettik. Bu yolla, kısa çalışma ödeneklerine ilave ödemeler yapılmasını ve çalışanlarımızın ücretleri kadar geliri alabilmelerini sağladık. Çalışma hayatının tarafları olarak, salgın döneminde, herkesin yararına olacak kararları müzakere ve dayanışmayla almaya özen gösterdik. Bundan sonra da iş birliği ve diyaloga dayalı tutumumuz devam edecek" ifadelerini kullandı.

"VERGİ VE PRİM YÜKLERİ UYGUN SEVİYELERE ÇEKİLSİN"

Asgari ücretin dönemin koşulları dikkate alınarak belirlenmesinin her zamankinden çok daha büyük önem taşıdığına dikkat çeken Koç, "Olağanüstü şartlar taşıyan bu dönemde asgari ücret desteğinin tüm işletmeleri kapsayacak şekilde ve özellikle toplu iş sözleşmeli iş yerlerinde artarak devam ettirilmesi hayati nitelikte bulunuyor. Rekabet içerisinde olduğumuz ülkelerin ve OECD ortalamasının oldukça üstünde olan ücret üzerindeki vergi ve prim yüklerinin uygun seviyelere çekilmesi hem çalışanlarımıza hem de işverenlerimize nefes aldıracak bir adım olacaktır. İstihdamı korumak, ilave istihdam sağlamak, yeni yatırım ortamı oluşturmak ve salgınla zor durumda kalan sektörlerin üzerindeki baskıyı azaltmak için dengeli bir asgari ücretin belirlenmesi her zamankinden daha da önemli hale gelmiş bulunuyor" dedi.

ÜÇÜNCÜ TOPLANTI 22 ARALIK'TA

Asgari ücrette ilk toplantı 4 Aralık'ta yapıldı. Üçüncü toplantı ise Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu'nun (Türk-İş) ev sahipliğinde 22 Aralık'ta gerçekleştirecek.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Asgari Ücret Tisk Ekonomi Güncel Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 1 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Hititler Türk mü? Hititler günümüzde hangi devlet, millet? 1 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
500

Yorumlar (212)

Garip Bir Soru:

Herkes bu kadar çok rahatsız ise bu durumdan seçimde neden belli etmiyor ?

210
2
yanıtYanıtla
ByMetiN:

Seçimde Muhalefet iktidar olursa Asgari ücret 10 bin lira mı olacak ?

yanıt6
yanıt145
Onur:

Işte kardesim bu beymenettin gibi zihniyetler yüzünden kazanıyor bunlar seçimlerde

yanıt6
yanıt1
HAMAL OSMAN:

tiksindim, miğdem bulandı hepinizden.

195
4
yanıtYanıtla
Kral:

Mide yazmayı öğrenemedik millet olarak.

yanıt8
yanıt79
Ümit:

Hakikaten iğrenç bir durum, söz konusu işçi olunca suyunu sıkıp damlatarak veriyorlar, ne olacak bu işin sonu! neden bize verirken elleriniz titriyor. çok şükür Allah var da alacağımız kalmaz bu dünyada burnumuzu sürtenler öbür dünyada bakalım neler söyleyecek.

yanıt71
yanıt1
Ümit:

elleriniz titriyor. 8 toplantı yaparsınız artık bir asgari ücret belirlemek için. yazıklar olsun

193
4
yanıtYanıtla
AYLİN:

Asgari Ücrete yüksek zam vermek için yeterli para bulunamıyor ama Kanal İstanbul''a nasıl milyarlarca dolar para bulunuyor merak ediyorum!

191
5
yanıtYanıtla
erkan erkan:

yazıklar olsun ki bir millet VEKİLİ zammı için 5 dakika karar alanlar bu vatan evlatları maaşına gelince toplantı üstüne toplantı yapıyor vereceğiniz 3 kuruş para yahu yazık çok yazık varsa hakkım helal değil. . .

189
3
yanıtYanıtla
GERCEK:

aynı teşvikler devam etsin zengin patrona destek işciye yok bu soygun inşallah biter paran yoksa acma fabrika yata kata para var işciye gelince kriz var hep aynı tiyatro

189
0
yanıtYanıtla
Tüm 212 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title