Haberler

CHP'den emeklilere ödenen bayram ikramiyesinin asgari ücrete yükseltilmesi için kanun teklifi

Güncelleme:

CHP'den emeklileri mest edecek bir öneri geldi. Ana muhalefet partisi emeklilere ödenen bayram ikramiyesinin asgari ücrete yükseltilmesi için kanun teklifi verdi.

CHP Grup başkanvekilleri Engin Altay, Özgür Özel ve Engin Özkoç'un imzasını taşıyan Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi'nin gerekçesinde, ikramiyenin ödenmeye başlamasından bu yana sadece bir kez artırıldığı belirtildi.

ASGARİ ÜCRETE YÜKSELTİLMESİ ÖNGÖRÜLÜYOR

Enflasyon artışı göz önüne alındığında ikramiyenin bu tutarda kalmasının sosyal devlet ilkesinin açık ihlali olduğu savunulan gerekçede, yaklaşık 500 bin emeklinin de 4 yıldır bayram ikramiyesi düzenlemesinden yararlanamadığı ifade edildi. Teklifle, emeklilere ödenen bayram ikramiyesi tutarının net asgari ücrete yükseltilmesi öngörülüyor.

İKRAMİYE KAPSAMININ GENİŞLETİLMESİ İSTENİYOR

Bankalar, sigorta şirketleri, ticaret ve sanayi odaları ve borsalardan emekli olmuş ve halen Sosyal Sigortalar Kanunu'nun geçici 20'nci maddesi kapsamındaki sandıklarca gelir ve aylık ödemesi yapılanların da emeklilere sağlanan bayram ikramiyesi hakkından yararlanabilmesi amaçlanıyor.

Kaynak: AA / Ekonomi

Cumhuriyet Halk Partisi Engin Altay Engin Özkoç Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (10)

Vez gez:

Belediyelerine de bi çivi caktirabilseler

21
40
yanıtYanıtla
ferfer:

ankara istanbulu git gör yavaş ve imamoğlu oraları tek başına hükümet gibi yönetiyor maşallah sen boş işlerle göz boyamayla uğraşırken adamlar çalışıyor

yanıt1
yanıt0
ferfer:

Allah razı olsun chp baskısı sayesinde taşeron işçiler kadro aldı,asgari ücrete zam yapıldı şimdide emeklilere ikramiyeyi asgari ücret oranında aldırır görürsünüzü chp nin baskısı olmasaydı bunların hiçbiri olmazdı akp kör kuruşu vermezdi size

22
12
yanıtYanıtla
bekir yapici:

her zamanki gibi bu kanun teklifini önce ret ederler bir kac hafta sonrada kendileri düsünmüs gibi uygularlar.

18
0
yanıtYanıtla
ferfer:

bakmayın siz taşerona kadro chp sayesinde oldu,ayrıntısına baktığınızda her yapılanda chpnin baskısı var taşerona kadro,asgari ücret zamları hepsinde chpli belediyelerin öncülüğü vardır önce onlar yapıyo sonra bunlar yapmak zorunda kalıyo

yanıt1
yanıt0
Murat kılıç :

Bekara boşanmak kolaydır. CHP muhalefet olmaktan memnun. Asla iktidar olmayı düşünmüyor..her seçim olduğu gibi 2023 te de AKP ye çalışacak..

6
10
yanıtYanıtla
Htc Ergdn:

Önceden hiç olmayan mevcut hukümetin ortaya atıp hayata geçirdiği ikramiyenin artış oranı hakkında yorum yapmak talepte bulunmakta zaten ancak size yakışır,icraat yok,fikir yok,belediyelerinde bir tek düzgün hizmet yok,bedava olacak dediklerine yaptıkları zamlar ortada ama bunlar hala konuşabiliyo pesss

3
10
yanıtYanıtla
Eğrioturdoğrukonuş:

Kendilerinin hükümet döneminde maaşları bayram sonrasına bırakıyorlardı. Tekrar göreve gelseler intikam için neler yaparlar kim bilir??!

4
5
yanıtYanıtla
Sami İşgören:

ne yapacaksısınız emeklinin bayram ikramiyesini zaten ölmüş adamlar.siz en iyisi millet vekillerinin maaşının daha fazla yükselmesi için meclise kanun yasası sunun bak hemen çıkar.

7
2
yanıtYanıtla
OKUR:

chp döneminde bıakın ikramiyeyi millet memur ve emekli maaşlarını alamazken şimdi bol keseden atıyorlar maaşallah

4
3
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title