Haberler

Son Dakika: İstanbul'da toplu ulaşıma yüzde 40 zam! Tam bilet fiyatı 5,48 TL'den 7,67 TL'ye çıktı

Güncelleme:

Son dakika: İstanbul'da ulaşıma yüzde 40 zam geldi. Buna göre tam bilet 5,48 liradan 7,67 liraya, tam abonman 430 liradan 602 liraya, öğrenci abonmanı 78 liradan 109 liraya, sarı taksi açılış ücreti 7 liradan 9,8 liraya, sarı taksi kısa mesafe ücreti ise 20 liradan 28 liraya yükseldi. Zamlı tarife 9 Nisan itibarıyla geçerli olacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi, akaryakıt giderlerindeki tarihi artış nedeniyle mart ayından beri üçüncü kez zam gündemiyle toplandı. Toplu taşıma esnafının artan akaryakıt fiyatları nedeniyle talep ettiği zam; 23 Mart, 4 Nisan tarihli oturumlarda çoğunluktaki hükümet temsilcilerinin oyları ile reddedilmişti.

Son Dakika: İstanbul'da toplu ulaşıma yüzde 40 zam yapıldı

YÜZDE 40 ZAM ÖNERİSİ KABUL EDİLDİ

İBB yönetimi 4 Nisan'daki oturumda çıkan ret kararının üzerinden iki gün geçtikten sonra UKOME toplantısı düzenledi. Oturum İBB Genel Sekreteri Can Akın Çağlar başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda İBB yönetiminin hazırladığı zam teklifi, bu kez yapılan müzakerelerin ardından revize edilerek oya sunuldu. Teklifte yüzde 40 civarında zam önerildi. Öneri kabul edildi. İstanbul'da ulaşıma son zam 1 Ocak 2022'de yapılmıştı.

YENİ TARİFEYE GÖRE ÜCRETLER

Yeni tarifeye göre tam bilet 5.48 TL'den 7.67 TL'ye, tam abonman 430 TL'den 602 TL'ye çıktı. Öğrenci abonman 78 TL'den 109 TL'ye, sarı taksi açılış ücreti 7 TL'den 9.8 TL'ye, taksi kısa mesafe ücreti ise 20 TL'den 28 TL'ye çıktı. Minibüslerde 3.75 olan indi-bindi ücreti 5.25 lira oldu. Okul servis ücretlerinde ise 0-1 km ücreti 396 TL'den 554 TL'ye, personel servis ücreti 211 TL'den 295 TL'ye çıktı.

Zamlı tarife 9 Nisan itibarıyla geçerli olacak.

Son Dakika: İstanbul'da toplu ulaşıma yüzde 40 zam yapıldı

Erdem Aksoy
Haberler.com - Ekonomi

Toplu Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü İstanbul Zam Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

Mourinho Fenerbahçe'ye gelecek mi? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu, kaç kere şampiyon oldu? Galatasaray kaç şampiyonluğu var? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı 2024? Survivor 3. eleme adayı kim oldu? 7Mayıs Survivor potada kimler var? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman 2024? 7 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Rasim Ozan Beyaz Futbol'da neden yok, Beyaz TV'den ayrıldı mı? 7 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500

Yorumlar (72)

Enes Bey :

her şey çok güzel olacakkkk :)))))))))))))))))))) xD

264
380
yanıtYanıtla
TIRNAKÇI CEMİL AMCANIZ:

Troller başlar şimdi sadece istanbulda zam var Türkiye'de yok diye belediyeyi kınarlar :))

382
182
yanıtYanıtla
GERÇEKÇİ...!!!!!:

cemil bunca cahil yalakanın olduğu yerde kimin ne söylediği çok mühim değil,, padişahım çok yaşa der geçersin.. tepki vermek akıllı düşünen insanların işi boş ver takılma..

yanıt26
yanıt14
ÖZGÜR KARDEŞ:

ZAM gelmeli mecbur. herşey pahalandı adamlar napsın. akaryakıt, bakım maliyetleri... önce bunlardan başlamak lazım ki düşsün.

368
194
yanıtYanıtla
gngr xxx:

Belediyeyi bu zamma zorliyan akaryakıt fiyatları dolar kuru belediye basın okkalı değilde kazıklı olsa yeridir belediyeler mecbur kalıyor ülkeyi yönetenlerin asıl bu okkalı zamların sorumlusu nokta

197
116
yanıtYanıtla
Mesut Alan:

siz şaka mısınız o kararları alanlar hem zam hem hiç bir şey çalışmıyor asansör merdivenler her gün bakımda otobüsler yolda kalıyor binali bey seni şimdi daha iyi anladılar ama iş işten geçti

93
206
yanıtYanıtla
Emre Usta:

benzin zammı ?

yanıt86
yanıt25
mehmet can:

kesinlikle öyle. adamlar yönetmeyi biliyordu en azından. her zam orantılıydı. şimdi belediyeler iş hükümete kalsın sövsünler oyları azalsın diye ellerinden geleni yapıyor her kafadan farklı ses çıkıyor. zamlar bu yüzden dişi geçen yapıyor zammı

yanıt58
yanıt117
ferfer:

şimdi akp batırmadan öncesi ve sonrası var bu işin onu hesaba katmadan konuşursan binali iyi dersin o zaman patlak vermemişti yavaş yavaş şekilleniyordu şimdi binaliye ver yüzde 150 zam yapar beceremez bu adamın kıymetini bilin onun için:)))))

yanıt23
yanıt11
ferfer:

öyle öyle aldığınız oylardan belli ne kadar memnun oldukları evet evet :)))))))))))))))))))))

yanıt16
yanıt10
Tüm 72 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title