Haberler

Son dakika haber: Tekirdağ'a dev yatırım

Güncelleme:

Son dakika ekonomi haberi: Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin bağlı kuruluşu, Tekirdağ Su ve Kanalizasyon idaresi (TESKİ), Kumbağ, Barbaros ve Naip Mahallelerinin atıksu arıtma sorununu çözüyor.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin bağlı kuruluşu, Tekirdağ Su ve Kanalizasyon idaresi (TESKİ), Kumbağ, Barbaros ve Naip Mahallelerinin atıksu arıtma sorununu çözüyor.

Tekirdağ'ın turizm potansiyeli yüksek bölgelerinden biri olan ve yaz aylarında nüfusu büyük bir artış gösteren Süleymanpaşa ilçesi Kumbağ ile Barbaros mahallelerinin bölgesel olarak artan ve hızla gelişen yerlerin mevcut atıksu arıtma tesisi ihtiyacının karşılanması için "Kumbağ Tm2 - Altınova Tm12 Arası Terfi Hattı" projesi Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin bağlı kuruluşu TESKİ tarafından hazırlanarak İller Bankası A.Ş. Genel Müdürlüğü'ne onaylatıldı ve inşaatı için İller Bankası'ndan kredi finansmanı sağlandı.

Kumbağ ve Barbaros'un Atık Suları Süleymanpaşa Batı Atıksu Biyolojik Arıtma Tesisine Ulaştırılacak

Bahse konu bu proje ile Kumbağ mahallesinde yer alan mevcut TM-2 terfi merkezi ile Altınova mahallesi TM-12 terfi merkezi arasında 1 adet ek terfi merkezi ile yaklaşık 8 bin 500 metre ø 630 mm HDPE atıksu terfi hattı olarak yapılacak. Bu proje sayesinde Altınova Terfi merkezine gelen atıksuyun Süleymanpaşa ilçe merkezinde yer alan Batı Atıksu İleri Biyolojik Arıtma Tesisine ulaştırılması hedefleniyor.

İller Bankası'nda Proje onaylatıldı ve Kredi Finansmanı da sağlandı

Yaz aylarında büyük bir artış gösteren nüfusun ihtiyacını karşılamak ve atıksuların arıtılarak deşarjının sağlanması için önemli bir projeyi hayata geçirmeye hazırlandıklarını belirten Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, "Projemiz hazır, İller Bankası'ndan onayı aldık ve kredi finansmanını da sağladık. "Kumbağ Tm2 - Altınova Tm12 Arası Terfi Hattı" projesinin Ekim Ayında ihalesini gerçekleştirerek inşaat çalışmalarına başlayacağız. Projemiz tamamlandığında Kumbağ ve Barbaros mahallelerinin atıksuları ile uzun yıllardan bu yana Kumbağ Deresi'ne akan Naip Köyü kanalizasyonu, Batı Atıksu İleri Biyolojik Arıtma Tesisine ulaştırılarak Bakanlık kriterlerine göre arıtılacak ve deşarjı sağlanacaktır. Bu mahallelerimizde uygulamaya koyduğumuz temiz çevre programımız 2021 yaz sezonuna kadar tamamlanacak. Şimdiden vatandaşlarımıza hayırlı olsun" dedi. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Tekirdağ Kumbağ Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

TRT 1 ne zaman kuruldu? TRT kaç yıldır yayında bu yıl kaçıncı kuruluş yıl dönümü? Bir Sevdadır yok mu? Bir Sevdadır neden yok, bitti mi? Bir Sevdadır final mi yaptı 1 Mayıs Çarşamba? Şahane Hayatım final mi yapıyor? Şahane Hayatım bitiyor mu 2024? Sandık Kokusu final mi yapıyor? Sandık Kokusu bitiyor mu 2024? Taş Kağıt Makas final mi yapıyor? Taş Kağıt Makas bitiyor mu 2024? Kuruluş Osman final mi yapıyor? Kuruluş Osman bitiyor mu 2024? Sandık Kokusu 21. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 1 Mayıs Sandık Kokusu yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Taş Kağıt Makas 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 1 Mayıs Taş Kağıt Makas yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kuruluş Osman 159. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 1 Mayıs Kuruluş Osman yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Deliha 2 konusu nedir? Deliha 2 oyuncuları kimler? Deliha 2 filmi ne zaman, nerede çekildi? Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 158. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! Metro ne zaman açılıyor? 1 Mayıs otobüs, Marmaray, vapur ve tramvay ücretsiz mi? Gelinim Mutfakta kim birinci oldu, çeyrek altının kim aldı? 1 Mayıs Gelinim Mutfakta kim kazandı? Puan durumu nedir? Mayıs askerlik yerleri ne zaman açıklanacak? 2024 MSB Mayıs askerlik celp ve sevk tarihleri! CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 1 Mayıs altın fiyatları yükseldi mi?
500

Yorumlar (16)

Seda:

Yeniçiftligin de kanallarini yapin artik millet her ay para verip kuyu boşaltıyor ayip yahu. Dogalgaz geldi hala kanal yapmadınız.

9
1
yanıtYanıtla
Erkan Gökçe:

21 yıldır yeniçiftlikteyiz, kanalizasyon işini hiçbir belediye çözemedi, böyle bir tatil beldesi hiçbir yerde yok, yeniçiftlik e yakışmıyor, ilginizi bekliyoruz

8
0
yanıtYanıtla
Yılmaz Aktaş:

Marmara ereğlisinde yıllardır bitmeyen ve hala devam ediyor sular lağım kokuyor ve bulanık akıyor hey kadir başkan ve teski sizler halkın sağlığı ile oynuyorsunuz biraz vicdan sahibi iseniz bu su problemine kesin çözüm bulun mahallerinden önce ilçelerin büyük ve acil problemlerine çare bulun

5
0
yanıtYanıtla
Ümit pak:

Evet ne büyük bir dev yatırım doğrusu gülüyorum dünyada şehirlerde neler yapılıyor yani bu bahsi gecen projelerin insanlar 60 yıl önce yapıyorlardı biz çok ama çok geç kaldık olsun buda bir ilerlemedir diyelim izleyelim görelim ????????????

3
2
yanıtYanıtla
Ayten:

Marmaraereğlisi dereağzı mah kanalizasyon yol ve su bunlar bizim en doğal hakkımız

4
1
yanıtYanıtla
sunay altıparmak:

yeniciftlikte alt yapı sorunu var kaçıncı yüzyıldayız hala bu sorun var heryer pislik ve sinek tatil beldesi istanbul yakınında ama böyle sorun var

1
3
yanıtYanıtla
Hamdi Bulut:

Marmara Ereğlisi Dallas plajı da turizme açık. Çevresindeki yerleşim yerlerinde kanalizasyon yok. Atık suların karıştığı dere plaj denizine akıyor.

1
1
yanıtYanıtla
Ozer unyildiz:

marmaraereglisi baglar mahallesi kumsal caddesi kanalizasyon bekler yillardir sorun cozulmedi 2020 hala vidanjorler calisiyor

2
0
yanıtYanıtla
Muhterem ekin:

Yeniciftlige nezaman alt yapi gelecekk

1
0
yanıtYanıtla
Ayten:

Hizmetleriniz için teşekkürler demiş bide Allahım sen sabır ver hangi hizmete teşekkür ediyorsunuz acaba? O başka partiler dediğiniz parti bunca zamandan beri başta olsaydı oralar şimdi parisi bile geçmişti siz yatın kalkın da o başka partilere dua edin dua.

0
1
yanıtYanıtla
Tüm 16 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title