Haberler

Son Dakika! Enerji Bakanı Dönmez: Kılıçdaroğlu'nun 4 milyon hanenin elektriği kesikmiş gibi oluşturduğu söylem algıdır

Güncelleme:

Son dakika! Enerji Bakanı Fatih Dönmez, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun 4 milyon hanenin elektriğinin kesik olduğu yönündeki söylemlerini yalanladı. Dönmez, "Kılıçdaroğlu'nun bugün 4 milyon hanenin elektriği kesikmiş gibi oluşturmaya çalıştığı söylem algıdır, manipülasyondur, çarpıtmadır. Bugün itibarıyla tüm abone gruplarında elektriği kesik abone sayısı 278 bindir. Bu da toplam abone içinde %0.6'dır.'' ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gelen zamları protesto etmek için elektrik faturalarını ödemeyeceğini açıklamıştı. 3 aydır faturalarını ödemeyen Kılıçdaroğlu'nun evinin elektriği dün ekipler tarafından kesildi.

"4 MİLYON HANEDE NASIL OLUR DA ELEKTRİK OLMAZ?"

Bu sabah da duruma ilişkin bir açıklama yapan CHP lideri, "4 milyon hanenin elektriği kesildi 2021 yılında, 4 milyon hane çocukları ile beraber, eşler, karanlığa mahkum edildiler. 21. yüzyılın Türkiye'sinde, nasıl olur da 4 milyon hane, aile, abone elektriksiz kalır? Bunu içime sindiremiyorum. Ki bu rakamlar 2021 yılına ait rakamlar. Bunu 2022'nin başından itibaren gelen olağanüstü zamları da kattığınızda bu rakamın çok daha büyük olduğunu düşünüyorum. Ama maalesef bunlar yayınlanmıyor. Korkuyorlar yayınlamaya." dedi.

"ALGIDIR, ÇARPITMADIR"

CHP liderinin açıklamalarına yanıt ise Enerji Bakanı Fatih Dönmez'den geldi. Dönmez'in Twitter hesabından yapılan açıklamada, "Sn. Kılıçdaroğlu'nun bugün 4 milyon hanenin elektriği kesikmiş gibi oluşturmaya çalıştığı söylem algıdır, manipülasyondur, çarpıtmadır. Bugün itibarıyla tüm abone gruplarında elektriği kesik abone sayısı 278 bindir. Bu da toplam abone içinde %0.6'dır.'' ifadeleri yer aldı.

Son Dakika! Enerji Bakanı Dönmez: Kılıçdaroğlu'nun 4 milyon hanenin elektriği kesikmiş gibi oluşturduğu söylem algıdır

Gözde Nur Bayar
Haberler.com - Ekonomi

Kemal Kılıçdaroğlu Enerji Bakanlığı Fatih Dönmez Haberler Son Dakika

500

Yorumlar (35)

Gerçekçi Olalım:

elektriği şuan kesik olan 278 bin... gururla beyan etmiş bakan ülkede 1 milyon kişinin elektrikten mahrum kaldığını. plaket vermek lazım. takdiri hak ediyor....

147
78
yanıtYanıtla
ferfer:

normalde bir yöneticinin yok kardeşim 4 milyon değil sadece 278 bin hanenin elektriği kesik demeye bile dili varmaması lazım ben olsam söyleyemem yav yani 4 milyon değilde 278 bin hanenin karanlıkta olması övünülecek bişeymiki??

97
48
yanıtYanıtla
ferfer:

bu ülkede her bir vatandaş çoluk çocuğuyla eşiyle en iyi şekilde yaşamaya layıktır bunu bilmeyenler saçmalamayı bırakmalıdır 278 bin hanenin elektriği uygulanan politikalar nedeniyle vatandaşın ödeyemeyecek geçinemeyecek duruma geldiğinin kanıtıdır

71
33
yanıtYanıtla
Güray Dilli :

Doğu ve güneydoğu bölgelerimizde kaçak elektrik kullananları yazmamış sınız. Onların parasını da bize ödetiyorsunuz. İroniye bak, 4milyon değilmiş de 278binmiş. Bu insanlara kış günü elektriksiz yaşayın ne demektir. 2500TLile bir ay yaşamayı reva görüyorsunuz ya

59
45
yanıtYanıtla
Atilla Akkuş:

keşke kılıçdaroğlu olaydıda göreydin elektriği zammı bu kadar yalan siyaset ve kör siyaset yapan bir adam bize neler yapmaz

yanıt21
yanıt34
Hoca:

Bilip bilmeden konuşma kardeşim ben güneydoğulu biriyim hangi ay bize fatura gelmiyor kim ödemiyormus gelinde gösterin bize.. bizler burda kullanmadığımiz elektriğin faturasını bile ödüyoruz elimizde şişirilmiş faturalar var. ama devlet her zamanki gibi bizi birbirimize karşı getirmeye çalışıyor.

yanıt10
yanıt7
Eğrioturdoğrukonuş:

Güneydoğu da kaçak elektrik kullanımı vardır doğru söylüyorsunuz lakin, özelleştikten sonra çok ciddi aşama kaydedildi eskisi kadar fazla değil kaçak kullanım ama yine var

yanıt6
yanıt2
HALİTCAN KAPLAN:

KESİLDİ VE ŞUANDA KESİK ARASINDAKİ FARKI ANLAYABİLENLER OY KULLANSIN...

87
15
yanıtYanıtla
ferfer:

böyle kelime oyunuyla oy toplayacağınımı zannediyorsun çok cahil ve komik olduğunun farkındasındır inşallah:)))milyonlarca insanın elektirği kesilmişmi kesilmiş, bağlanmış veya şu an karanlıkta o farketmez üstüne birde ceza ödemiş adamlar yok haliyle utanın biraz ya birazcık:)))

yanıt50
yanıt29
Gerçekçi Olalım:

şuan kesik olan 278 bin demiş bakan, kesildi demek; elektrik kesilmiştir. abonenin borcunu ödediği için geri açılmıştır.

yanıt17
yanıt7
Tüm 35 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title