Haberler

Son Dakika! Çalışma Bakanı Bilgin: Temmuz ayında bir sürprizimiz olacak, en düşük emekli maaşı artacak

Güncelleme:

Son dakika! Katıldığı bir canlı yayında açıklamalarda bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "Temmuz ayında bir sürprizimiz olacak, en düşük emekli maaşı artacak. Detayları 1 Mayıs'ta açıklayacağım." ifadelerini kullandı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, A Haber'e gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Bilgin, milyonlarca emeklinin beklediği haberi de "Temmuz ayında bir sürprizimiz olacak" sözleriyle duyurdu.

Son Dakika! Çalışma Bakanı Bilgin: Temmuz ayında bir sürprizimiz olacak, en düşük emekli maaşı artacakVedat Bilgin

"EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI ARTACAK"

Bilgin, açıklamasında "Temmuzda sürprizimiz var. En düşük emekli maaşı artacak. 1 Mayıs'ta açıklayacağım. Emekli bayram ikramiyesi 27-28-29 Nisan günlerinde hesaplarda olacak." ifadelerini kullandı.

"ÇOK CİDDİ BİR RAHATLAMA YARATACAK"

"Enflasyon üzerinden bir hesaplama mı yapılacak?" sorusuna Bakan Bilgin, "Elbette içinde enflasyon olacak. Ağırlıklı olarak sosyal refah düzenlemesi olarak değerlendirmek gerekir. Enflasyonun tahribatını önleyecek bir düzenleme, çok ciddi bir rahatlama yaratacak" ifadesini kullandı.

"DEVAMLI OLAN BİR DÜZENLEME OLACAK"

Bakan Bilgin özellikle son günlerde emekli ikramiyeleri üzerinden yapılan tartışmaya değindi. Bakan Bilgin, "Bin 100 liralık ikramiyeyi biz 400 lira artırmış olsaydık bunun tek seferde maliyeti 10 milyar lira olacaktı ve sadece tek seferlik bir uygulama olacaktı. Biz şimdiki düzenleme ile yaklaşık 13 milyar liralık bir maliyet oluşturacağız. Bunun biraz üzerinde ama devamlı olan bir düzenleme olacak. Emekli maaşı yıl boyunca yüksek olmuş olacak" dedi.

Bilgin yaklaşık 800 bin kişiyi ilgilendiren bir düzenleme olduğunun da altını çizdi.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI NE KADAR?

Ocak 2022'de en düşük emekli maaşları yapılan sosyal refah düzenleme ile birlikte yüzde 66 artış ile 1500 liradan 2500 liraya yükseltilmişti. Bu seviyenin altında emekli maaşı olanlar için fark Hazine tarafından karşılanıyor. Emekli maaşlarına, her yıl ocak ve temmuz ayları başında 6 aylık resmi tüketici enflasyonuna göre zam yapılıyor.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Vedat Bilgin Haberler Son Dakika

500

Yorumlar (21)

Umit Cetin:

halkının yanında asla ezdirmeyen cumhurbaşkanımız

18
79
yanıtYanıtla
Osman Tokgonul:

Sen iyi bir insana benziyorsun Ümit, ama seni ne ile kandırdılar böyle ? On torba kömür veya bir ramazan kolisine mi ? Gel bu rüyadan uyan . Şöyle bir silkelen .

yanıt36
yanıt13
Haydar:

En düşük emekli maaşında artış olacakmış bunlar hikaye.30 -40 yıl prim ödemiş emekli olmuş insan yaşlılığında bile geçim sıkıntısı stresi ile yaşayacaksa ne anladık o zaman.En düşük maaş asgari ücret kadar olmalı.

80
3
yanıtYanıtla
Gerçekçi Olalım:

bu müjdeyle 3 ay emeklinin karnı doyar artık. 7. ayda bir müjde daha patlattın mı hedef 2023 ve herkes aç

71
11
yanıtYanıtla
oguz:

bir de bu cıktı müjde - sürpriz ne oluyoruz valla anlamadım

69
2
yanıtYanıtla
Fatih Uludağ:

ÇOK HEYECANLIYIZ LÜTFEN AÇIKLAYIN ARTIK :):)

50
9
yanıtYanıtla
Pan River:

Gerçekten mi sonradan böyle bir şey gündemimizde yok demeyin de

55
1
yanıtYanıtla
ferfer:

muhalefet en düşük emekli aylığının asgari ücret düzeyinde olması için bastırıyor hani öyle olursa iktidarın verdiği değil muhalefetin baskısı sonucu aldığı dersiniz artık bazılarınız inanmıyor ama baskı nedeniyle iktidar bişeyler yapmak zorunda kalıyor

50
6
yanıtYanıtla
bekir yapici:

o kadar fazla müjdeler yedikki artik halkimizda agir alerji yapiyor haberiniz olsun.

45
2
yanıtYanıtla
Sinyor:

Sayın bakan temmuz ayında %7 zam artı 6 aylık enflasyon farkı verilecek otomatikman en düşük emekli aylığı artacak neyin süprizi en düşük emekli aylığı asgari ücret tutarında olması gerekir.

45
2
yanıtYanıtla
Tüm 21 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title