Haberler

Son Dakika: Bakan Bilgin müjdeyi verdi! Gazi maaşları asgari ücret seviyesine çıkarılıyor

Güncelleme:

Son dakika: En düşük emekli maaşının 7 bin 500 liraya, ikramiyelerin ise 2 bin liraya yükseltilmesinin ardından bir hamle de gazi maaşları için geldi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "Gazilerimize ödenen aylıkları asgari ücret düzeyine çıkarıyoruz. Düzenlememizle Gazilerimiz arasındaki aylık farklılıklarını da ortadan kaldırıyoruz" dedi.

Geçtiğimiz günlerde emekli aylıklarıyla ilgili bir adım atan hükümet bu kez de gazi maaşlarıyla ilgili önemli bir hamle yaptı. En düşük emekli aylığının 7 bin 500 liraya ve ikramiyelerin 2 bin liraya çıkarılmasının ardından gazi maaşları da asgari ücret seviyesine (8 bin 500 TL) yükseltildi.

MÜJDEYİ BAKAN BİLGİN VERDİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin verdi. Sosyal medyadan açıklama yapan Bilgin, "Meclis'e sunduğumuz çalışmayla; Gazilerimize ödenen aylıkları asgari ücret düzeyine çıkarıyoruz. Düzenlememizle Gazilerimiz arasındaki aylık farklılıklarını da ortadan kaldırıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Sosyal Devlettir ve vatana fedakarca hizmet etmiş Gazilerimizin yanındadır." dedi.

Son Dakika: Bakan Bilgin müjdeyi verdi! Gazi maaşları asgari ücret seviyesine çıkarılıyor

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI 7 BİN 500 TL OLUYOR

Öte yandan, emekli maaşlarına yapılacak zamla ilgili müjdeyi geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurmuştu. Erdoğan, "Emeklilerle ilgili çalışmamızı yaptık ve bu rakamı da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız, Hazine ve Maliye Bakanlığımızla yaptık. Açıklamak yine bana kaldı. Bu akşam buradan güzel müjdeyi vermiş olayım. Bunu 7500 lira olarak bu akşam buradan açıklamış oluyoruz. Hayırlı olsun." demişti.

BAYRAM İKRAMİYESİ 2 BİN TL

Ayrıca AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, emekli bayram ikramiyelerinin 2 bin TL olacağını açıkladı. Yaklaşık 15 milyon emeklinin faydalanacağı ikramiye, hem Ramazan Bayramı'nda hem Kurban Bayramı'nda ödenecek. Böylece emekliye 2 bayramda toplamda 4 bin TL ödenecek.

Mesut Şahin
Haberler.com - Ekonomi

Vedat Bilgin Asgari Ücret Ekonomi Güncel Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY maçı ne zaman? #9917 Maç saat kaçta, hangi kanalda? Survivor Nefise kaza mı geçirdi, ne oldu? Survivor Nefise'nin son durumu ne? 23 Nisan'daki Dilan Polat gösterisine soruşturma başlatıldı mı? Dilan Polat taklidi için bakanlık harekete geçti!
500

Yorumlar (11)

esrefpasali:

secime iki ay kala dagita dagita gidiyorlar, maasaallah

6
1
yanıtYanıtla
ÖZGÜR VATAN:

Seçim yatırımlarına devam ama yolun sonuna geldin artık koçum..

4
0
yanıtYanıtla
ahmet kara:

yazık tüm tuşlara basıyorlar ama yetmez be gülüm,bye bye hepiniz

4
0
yanıtYanıtla
Zübeyir Kıvrak:

GAZİLERİMİZ BAŞ TACI HAYIRLI OLSUN.SGK EMEKLİLERİ ARASINDAKİ FARK NEDİR ON YIL PRİM YATIRANLA OTUZ YIL PRİM YAPTIRANLAR NEDEN AYNI MAAŞI ALIYOR İZAH EDİN LÜTFEN

2
1
yanıtYanıtla
Selçuk Tanrıverdi:

Sayın bakanım Taban aylık 7500 güncelle 7600 ve üstü alanlar için hayat çokmu kolay onlar için neden ayrım yapılmasına çalışma bakanımız olarak müsade ediyorsunuz

2
1
yanıtYanıtla
Dengiz Elm:

Şimdi mi aklınıza geldi?

2
1
yanıtYanıtla
Çınar Saraç:

Asgari ücret ne oldu hala 8500 ayrımcılık yok dimi , yada memur maaşları , yada 7501 tl alan emekli maaşına zam yok

2
1
yanıtYanıtla
Barış Yalman:

Memuru unutmayın.

1
1
yanıtYanıtla
Asus Rog:

hele niye böyle bir şey yaptı

2
0
yanıtYanıtla
Servet BERBER:

Engellilerle ilgili ne sosyal medyada ne de görsel medya da herhangi bir partinin hiçbir vaadi yok.Engelliler adına asımlar atıllmalıdır. Ayrıca malulen emekli aylıkları için de bir şeyler yapılması şarttır.

1
1
yanıtYanıtla
Tüm 11 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title