Haberler

Son Dakika! Bakan Bilgin: EYT çalışması son aşamada, aralık ayında bir basın toplantısıyla etraflıca kamuoyuyla paylaşacağız

Güncelleme:

Son dakika! Dün akşam yapılan Kabine toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, emeklilikte yaşa takılanlarla (EYT) ilgili çalışmanın son aşamasına gelindiğini söyledi. Bilgin, "Aralık ayında bir basın toplantısıyla etraflıca kamuoyuyla paylaşacağız. Çalışmamız teknik olarak bitti, Cumhurbaşkanımıza sunacağız. Sayın Cumhurbaşkanımızla paylaştıktan sonra Meclis'e intikal ettiririz" ifadesini kullandı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen Kabine Toplantısı sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

"ÇALIŞMAMIZ TEKNİK OLARAK BİTTİ, CUMHURBAŞKANIMIZA SUNACAĞIZ"

Eyt konusundaki bir soruya yanıt veren Bakan Bilgin, "Çalışmamız son aşamasında. Tamamladık diyebilirim. Aralık ayında bir basın toplantısıyla etraflıca kamuoyuyla paylaşacağız. Çalışmamız teknik olarak bitti, Cumhurbaşkanımıza sunacağız. Sayın Cumhurbaşkanımızla paylaştıktan sonra onu Meclis'e intikal ettiririz" ifadesini kullandı.

"516 BİN KİŞİNİN KADRO HAKLARINA KAVUŞMASIYLA İLGİLİ ÇALIŞMA BİTTİ"

Bakanlık olarak şu anda üzerinde çalıştıkları konuları aktaran Bakan Bilgin, "(Kamudaki) Sözleşmeli personel meselesi var. Bunlar 516 bin kişinin kadro haklarına kavuşması meselesidir. Onun çalışması bitti, zaman meselesi var" dedi.

"ARKADAŞLARIMIZ BİR GÖRÜŞME YAPTI, DEĞERLENDİRİYORUZ"

Bilgin, çalışmanın son halinin Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulup sunulmadığına ilişkin ise "Sayın Cumhurbaşkanı'mız uygun olduğu zaman sunacağız. Bugün gündemde yoktu." ifadesini kullandı. Bu çalışmada kamu sendikalarından gelen talepleri de dikkate aldıklarını vurgulayan Bilgin, "Geçenlerde arkadaşlarımız bir görüşme yaptı. Bunları da değerlendiriyoruz." diye konuştu.

TAŞERON İŞÇİLERLE İLGİLİ ÇALIŞMA DA ARALIK AYINA KADAR TAMAMLANACAK

Bilgin, Bakanlığın gündeminde olan sözleşmeli personel, geçici işçiler ve taşeron işçilerle ilgili çalışmaların aralık ayına kadar tamamlanarak kamuoyuna açıklanacağını ve Meclis takvimine alınacağını belirtti.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Ekonomi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Vedat Bilgin EYT Ekonomi Haberler Son Dakika

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet getirdi

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet getirdi

Bakmadan Geçme

2024'te En Kolay İş Bulan Meslekler Hangileri? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 13-14 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 13-14 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! ÇİKOLATA KİSTİ NEDİR? Çikolata kisti (Endometriozis) neden olur, belirtileri neler? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 13 Mayıs günün maçları nereden izlenir? 14 Mayıs Salı 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 14 Mayıs burç yorumları nedir? Kişisel farkındalık nasıl artırılır? Farkındalığı artırmak için neler yapılabilir? A101 AKTÜEL KATALOĞU 13-16 MAYIS | A101'e gelen ürünler! A101 bu hafta katalog ürünleri neler? A101 fiyat listesi! ZTK maçı ne zaman oynanacak? #9917 Ziraat Türkiye Kupası Beşiktaş- Trabzonspor maçı ne zaman? Kurban Bayramı'nda hangi sureler okunur? Kurban arefesinde hangi sureler okunur? SARILIK NEDEN OLUR? Sarılık belirtileri neler, nasıl geçer? 20 bin öğretmen atama başvuruları ne zaman 2024? MEB'den Öğretmen Ataması Takvimi #128197 Sözlü sınav ve mülakat tarihleri ne zaman başlıyor? İDRAR YOLU ENFEKSİYONU NEDEN OLUR? İdrar yolu enfeksiyonu belirtileri neler, ne iyi gelir? Şanlıurfa Usulü Beyti Kebabı nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta'da bugün ne yapıldı? Survivor All Star 2024 112. Bölüm Tanıtımı! #128250 112. Bölüm tanıtımı yayınlandı mı?
Özel'in Arapça tabela çıkışına Şahan Gökbakar'dan tepki: Bu ülkeye yapılmış en büyük haksızlık

Özel'in Arapça tabela çıkışına Şahan Gökbakar'dan tepki: Bu ülkeye yapılmış en büyük haksızlık

500

Yorumlar (19)

Umit Cetin:

40 50 yaşında emekli olacak halk halen şikayet dünyanın neresinde 40 50 yaşında emekli olabiliyorlarmış acaba

13
107
yanıtYanıtla
arda yucel:

Zamanında öyle sözleşme vardı

yanıt4
yanıt0
Vicdan:

Çalışma şartları yurtdışında ülkemizdeki gibi olsa inan bana 30 yaşında emekli olurlardı merak etme :)

yanıt3
yanıt0
Olcay Bele:

Konu yaş degil devlete olan guvenın sarsılması. Devlet verdıgı sozden donermi. donerse böyle olur işte

yanıt2
yanıt0
soner keskin:

seçim kazanılmak isteniyorsa , EYT ye 99 öncesi emekli hakları neyse olduğu gibi hiçbir kesinti , formül ve yaş şartı getirilmeden çıkarmaktır.

69
25
yanıtYanıtla
Lider onbes onbes:

Eyt ciksa oy vereceksin oylemi...sizede yaziklar olsun

yanıt4
yanıt4
ceromi:

milletin başka derdi yokmuş gibi gündemde kalmak için yok şu tarihte şu olacak yok bu olacak milletin ekonomisi bitmiş evine ekmek götüremiyor onu konuşun birazda

63
27
yanıtYanıtla
ceromi:

Yalandan millete açıklama yaparak gündem yapmak aralık ayı gelince konuşun ikide bir ileri tarihe doğum yapacak kadınlar gibi gün vermek ne demek

62
25
yanıtYanıtla
UZUNMUSTAFA:

diyecekler ki biraz daha calisin sonra emekli edecegiz sizi )))

61
12
yanıtYanıtla
VATANDAŞ:

3500 lük emekli maaşıyla emekli yaşıyor.. Eyt yi alanda artık çalışmaz kesin

43
13
yanıtYanıtla
Tüm 19 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title