Haberler

Son Dakika! Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun ilk toplantısı sona erdi

Güncelleme:

Son dakika! Milyonların gözünün çevrildiği Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun ilk toplantısı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda gerçekleştirildi. Tarafların görüşlerini beyan etmesinin ardından ilk toplantı noktalandı.

Son aylarda art arda gelen zamlar, enflasyonun yükselmesi, kurun artması ile birlikte baş gösteren hayat pahalılığı vatandaşın belini büktü. Bu kapsamda temmuz ayında ara zam yapılan asgari ücret, 5.500 TL'yi buldu. Milyonlarca insanın gözü şimdi asgari ücrete yapılacak yeni zamma çevrildi.

Bu kapsamda ilk toplantı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda yapıldı. Bu yıl komisyonda işçi heyetinin başkanlığını TÜRK-İŞ Genel Sekreteri ve Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak yürütürken, heyette Haber-İş Sendikası Genel Başkanı Veli Solak, Tarım-İş Sendikası Genel Başkanı İlhami Polat ve Türkiye Çimse-İş Sendikası Genel Başkanı Zekeriya Nazlım yer alıyor. İlk toplantı, tarafların konu hakkında görüş beyan etmesinin ardından noktalandı. Komisyon ikinci toplantısını ise 14 Aralık'ta gerçekleştirecek.

TÜRK-İŞ YARIN SAAT 10'DA AÇIKLAMA YAPACAK

Türk-İş Genel Sekreteri Pevrul Kavlak ise toplantının bitiminin ardından bir açıklama gerçekleştirdi. Kavlak, yarın saat 10'da asgari ücret görüşmeleri hakkında bir açıklama gerçekleştireceklerini belirtti.

TÜRK-İŞ BAŞKANI: PAZARLIĞA 7.785 TL'DEN BAŞLAYACAĞIZ

Sabah saatlerinde TÜRK-İŞ Başkanlar Kurulu'nu toplandı. Toplantının ardından işçi kesimini temsil eden TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay, "Asgari ücret pazarlığına 7 bin 785 TL'den başlayacağız. Razı gelmeyeceğimiz rakama imza atmayacağız." ifadelerini kullandı.

ASGARİ ÜCRET NASIL BELİRLENİYOR?

Asgari ücreti, yasa gereği işçi, işveren ve hükümetten beşer temsilci olmak üzere 15 kişiden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu belirliyor. Komisyon, yeni asgari ücreti belirleme çalışmaları kapsamında teamül üzerine aralık ayında dört kez toplanıyor. Bakanlığın belirlediği üyelerden birinin başkanlık ettiği komisyon, en az 10 üyenin katılımıyla toplanıp oy çokluğuyla karar veriyor. Oyların eşitliği halinde başkanın bulunduğu tarafın çoğunluğu sağladığı kabul ediliyor.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Ekonomi

Asgari Ücret Tespit Komisyonu Asgari Ücret Ekonomi Güncel Haberler Son Dakika

500

Yorumlar (18)

Ahmet Kesim:

Ne kadar büyük iyileştirme olursa o kadar büyük zam furyası gelecek.Verdiklerini enflasyon birkaç ayda fazlasıyla geri alacak.Sanki muhteşem bir haber gibi sunmayin

126
7
yanıtYanıtla
Mars Can:

10 TL aşağı olsa asla akpye oy vermicem çünkü adalet yok akp iş verenin tarafındadır unutmayın bunu yazıklar olsun memura gelince 10 zam 30 bin maaş ama işin ehliye gelince çalışana gelince 4 toplantı teklif eden rakamlara bakın

59
33
yanıtYanıtla
Yalçın Kıvırcık:

Asgari ücretin ne kadar arttığının bir önemi yok . 6000 lira olsun alım gücü olsun. Alım gücü olmaz ise 10 000 yapsanda nafile asgari ücrete zam demek yeni zamlar geliyor hazırlanın demektir.

86
4
yanıtYanıtla
Ali Tekdemir:

TÜRK - İŞ başkanı hemen istifasını versin.... 7.750 TL 'ye kendi geçinsin. Türk iş başkanı bu açıklamasıyla kime hizmet ettiği aşikar ve nettir.

82
5
yanıtYanıtla
Nazlı Muhip:

Bunun belirlenmesi için 3 kez toplantı yapmaktan utanın.

85
2
yanıtYanıtla
ÖMER:

kimse kimsenin umrunda değil türkiyede bi pasta var herkes tadıyor alt kesim bakıyor. asgari ücret artması sadece göz boyama gelen ve gelecek zamları nabacaz...

76
8
yanıtYanıtla
gunay yanug:

Ülke boğazına kadar siyasete battı. Artık mide bulandırıyorsunuz yalanlarınızla

70
3
yanıtYanıtla
Sayruscx:

İşveren benklentisi 7binmiş siz işçi olmasa anahtar bile tutamazsınız .işverene kalırsa insanları günlük 30 TL ye çalıştırır.hükümet 8500 in altında verirse seçimde gitti işçiden değil oyu işverenden beklesin.

62
5
yanıtYanıtla
Fırat Türk:

Artık yaşamak istemiyoruz

60
4
yanıtYanıtla
ömer :

Hadi dese ki kasım ayı açlık sınırı 7.785tl , bunun altına inmeyi düşünmeyin bile deyip görüşmeleri 9-10-12 bin.. gibi yukarılardan başlatmak.. Niye direk fit olacakları rakamı baştan söylüyorlar ? (aralık ayı ile 8bin tl oldu)

59
1
yanıtYanıtla
Tüm 18 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title